Son günlerde çıkan etçil çekirge haberleri vatandaşları telaşlandırdı. Latince ismi "Saga ephippigera" olan etçil çekirge Batman Kent Merkezi’nde görüntülendi. Daha sonra ise Elazığ’ın Palu ilçesinde bal kovanları arasında dev etçil çekirge görüntülendi. Boyutu 25 santimetreye ulaşan etçil çekirge görenleri hayrete düşürdü. Peki, Et yiyen çekirge ü insana zarar verir mi? Etçil çekirge zararlı mı? İşte detaylar...
#Et Yiyen ÇekirgeDişi olmayan 6 aylık bebek eti, sebzeyi kendi kendine yiyebilir mi? Son yıllarda hem dünyada hem de ülkemizde çok popüler olan 'baby-led weaning' yani BLW akımını destekleyenler, bu soruya "Doğru şekilde servis edildiğinde, evet" cevabını veriyor. Bebekleri kaşıkla hatta bazen de zorla besleyen geleneksel yaklaşımın aksine daha doğal ve kendiliğinden bir beslenme alışkanlığı kazandırmayı hedefleyen BLW ile büyüyen çocukların yemekle daha sağlıklı bir ilişki kurduğu öne sürülüyor. Peki gerçekten böyle mi? Uzmanlar ve araştırmalar ne diyor?
#Baby Led WeaningTanıdığım en özgüveni yüksek kadınlardan biri. Ben bu hayata haz almak için geldim, diyerek yaşıyor sanki. Haz alırken bir taraftan haz dağıtmayı ihmal etmiyor. Şahane bir aşçı olduğunu belki biliyorsunuz; peki bu özelliğini sarayda cariye olan anneannesinden aldığını biliyor muydunuz? Hatta diyebiliriz ki, uzun yıllardır kafasında olanı gerçekleştiriyor, TürkMax’te bir yemek programı yapıyor. Serra Yılmaz’la yalnızca yemek üzerine bir röportaj yaptık.
Meltem Yaşar (36) bir buçuk yıl önce tası tarağı toplayıp Doğa Afrika ülkesi Uganda’ya yerleşti. Çünkü İstanbul’dan yorulmuştu: "Zebraları bilir misiniz? Güçlü kuvvetli, atla katır arası hayvanlardır. Buralarda sebil gibi... Evcilleştirmek istemişler, at arabasına koşmuşlar. Hayvancağızlar strese dayanamayıp, ilk kırbaçta kalp krizinden ölmüş. İstanbul’da kendimi at arabasına koşulmuş zebra gibi hissediyordum. Ne Uganda’yı ne de insanlarını tanıyordum.