Güncelleme Tarihi:
Hollywood yıldızları zayıf kalabilmek için pamuk yutmaktan yağ çektirmeye uzanan çilelerine bir yenisini ekledi. Taylan’dan getirdikleri minik kapsüllerin içinde tenya yumurtaları var. Kapsülü yutunca midede çözülüyor ve yumurtalar serbest kalıyor. Bir hafta içinde nur topu gibi bir tenyası olan yıldızlar böylece ne yeseler yaramıyor.
Zayıflamak için Solucan Bile Yutarım!
Alman menşeli Ovamed firması Universty of Iova’da geliştirdiğini iddia ettiği “Çığır Açıcı İyileşme” sisteminin onayını ve tedavi olarak kullanma iznini, nedense FDA’den (ABD Gıda ve İlaç Dairesi) değil, Tayland Sağlık Bakanlığı üzerinden alıyor. Sadece internet üzerinden ulaşılabilen bu “ilacın” satışı da Tayland’a bağlanan bir site üzerinden yapılabiliyor.
Yutuyorlarmış! Sadece Zayıflamak İçin de Değil!
Firmanın iddiasına göre; doğada yaşayan bazı organizmalar -aynı sülük gibi- vücuda dost bir şekilde kullanılabiliyor. Barsak kurdu olarak da bilinen bu parazitler, doğru uygulamayla pek çok hastalılığın tedavisinde faydalı olabiliyor. Barsak kurtları çeşitleri deyince ilk etapta akla:
- Kancalı kurtlar
- Yuvarlak kurtlar
- Şerit
- Kıl kurtları
- Kamçı kurtları geliyor.
Ovamed firması yetkilileri, bu kurtlardan bazılarının, “doğru dozda” vücuda verilmesi halinde, ülseratif kolit ve krohn hastalığı gibi bağışıklık sistemi rahatsızlıklarında faydalı olabileceğine inandıklarını iddia ediyorlar.
Worm Therapy (solucan tedavisi) adı altında lanse edilen bu yeni nesil “tedavi” yönteminin bir başka ayağı da astım ve diğer alerjik hastalıkları kapsıyor. Kancalı ve kamçılı parazitleri kombine edip, bir kapsül içinde vücuda az bir dozda zerk ettiklerinde, alerjik hastalıklarla mücadele edebileceklerini savunan Joel Weinstock ve çalışma arkadaşları, Artirit’ten MS’e, Lupus’tan diabete, pek çok hastalığı bu “akıllı” solucanlar sayesinde yenebileceklerine inanıyorlar.
Peki, Yan Etkisi Var mı?
Tenya genellikle az pişmiş ya da çiğ et yemekle oluşuyor. Et, çiğ olduğu için etle alınan larvalar (olgunlaşmamış tenyalar) insan barsaklarında olgun hale geliyorlar. Tenya genellikle bir belirti yapmıyor, kişi kendisinde tenya olduğunu dışkısında tenya yumurtalarını veya hareketli parçacıkları görünce anlıyor. Ama elbette vücudunuzda tenya varsa yokmuş gibi de olmuyor.
Nadiren de olsa, karın üst bölgesinde ağrı, ishal, bulantı görülebiliyor. Hatta tenyalar bazen apendis, safra kanalları ve pankreas kanalında tıkanıklığa neden olabiliyorlar.
Bu hayvan yediklerinizden beslenerek büyüyor, gelişiyor. Öyle ki boyu dört ya da altı metreye ulaşıyor. Tedavisi yok mu? Elbette var. Fakat diğer bağırsak parazitlerine nazaran tenyadan kurtulmak biraz daha zor.
Bence zayıflamak için tenya yutmak, hakikaten şuursuz bir aklın yapabileceği bir şey olabilir. Ama elbette benim ne düşündüğümün bir önemi yok. O zaman FDA’a kulak verelim! Faydalı bir sistem olsaydı FDA bu kurt kapsüllerini onaylardı. Böylelikle Ovamed firmasının, aperatif olarak köri soslu çekirge yiyen Taylandlıların Sağlık Bakanlığından izin alması gerekmezdi.
Hazırlayan: Mehtap Erel