et tüketimi haberleri sayfasında et tüketimi hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 2960 et tüketimi haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Kurban Bayramı'nda kırmızı et ve şerbetli tatlı tüketimi diğer zamanlare göre daha fazla olabiliyor. Hazırlanan sofralar ve ikramlar göze hitap etse de sağlık için ölçülü tüketilmeli. Peki Kurban Bayramı'nda et nasıl tüketilmeli? Bayramda et tüketimi nasıl olmalı? Bayramda beslenmeye dikkat
#Kurban BayramıKurban Bayramı yaklaştığı şu günlerde hazırlıklar da hızlandı. Bununla birlikte bazı konularda merak konusu... Bunlardan biri de kurban etinin ne kadar dinlendirilmesi gerektiği. İşte, kurban etini dinlendirirken ve saklarken dikkat edilmesi gerekenler...
#Kurban Eti Ne Kadar DinlendirilmeliKurban Bayramı'ndan kırmızı et tüketiminin artıyor, bununla birlikte kontrolsüz ve düzensiz beslenmede bazı sağlık problemlerine neden olabiliyor. Bu nedenle bayram sağlık açısından sorunlar yaşamamak için etin tüketimi ve saklanması da büyük önem taşıyor. Peki bayramda et tüketiminde nelere dikkat edilmeli? İşte Kurban Bayramı'nda sağlıklı et tüketiminin yolları...
#EtÖzel ve önemli günlerimizden olan bayramlarda günlük beslenme alışkanlıklarının genellikle dışına çıkılıyor. Bu da kısa bayram tatilinde bazı sorunlara yol açabiliyor. Peki Kurban Bayramı'nda et tüketimi nasıl olmalı? İşte Kurban Bayramı için beslenme önerileri...
#Kurban Bayramı'nda BeslenmeHalk arasında ''bağırsak florası'' olarak da bilinen ''bağırsak mikrobiyotası'', yanlış beslenmeyle doğrudan etkileniyor ve birçok ciddi sağlık sorununa yol açabiliyor. İşlenmiş et ürünleri, salam ve sucuk gibi ürünleri fazla tüketmemek gerektiğini söyleyen Beslenme ve Diyetetik Uzmanı Eda Balcı, yapılan araştırmalar sonucu günlük 70 gramın üzerinde kırmızı et tüketiminin bağırsak kanserine karşı riski artırdığına dikkat çekti.
#Kırmızı Et TüketmekBayram boyunca kırmızı et tüketiminde sıklık ve porsiyon miktarındaki artış kalp hastaları, diyabet, hipertansiyon ve böbrek hastaları için risk oluşturur. Bu nedenle porsiyon miktarında aşırıya kaçılmaması gerektiğinin altını çizen Uzman Diyetisyen Hilal Konak, Kurban Bayramı’na özel beslenme tavsiyelerinde bulundu.
#Kurbanbayrami2020Kurban bayramında özellikle artan et tüketimi ve her gün yenen tatlılar, kilo almanın yanı sıra sağlığımızı da olumsuz etkiliyor. Bu dönemde şişmanlık, yüksek tansiyon, kalp-damar, mide, diyabet (şeker) hastalığı olan kişilerin beslenmelerine daha fazla dikkat etmesi gerektiğini belirten Diyetisyen Esra Örün İncekara bayramda et tüketimiyle ilgili önemli uyarılarda bulundu.
#Kurbanbayrami2020Kurban Bayramı’nda et ve yağ tüketimine dikkat edilmesi gerektiğini söyleyen Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Uzmanı Dr. Esra Tutal, “Kısa sürede yoğun miktarda et ve yağ tüketimi, çarpıntı yaparak tansiyon ve kan şekerinde yükselmelere yol açabilir” dedi.
#Kurbanbayrami2020Kurban Bayramı’nda et ve yağ tüketimine dikkat edilmesi gerektiğini söyleyen Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Uzmanı Dr. Esra Tutal, “Kısa sürede yoğun miktarda et ve yağ tüketimi, çarpıntı yaparak tansiyon ve kan şekerinde yükselmelere yol açabilir” dedi.
#Kurbanbayrami2020Özel ve önemli günlerimizden olan bayramlarda günlük beslenme alışkanlıklarının genellikle dışına çıkılıyor. Tatlı ve çikolata tüketimi artarken, aşırı yemek yemek ayrıca çay, kahve ve gazlı içecek tüketimi de oldukça artabiliyor. Kurban bayramında beslenme önerilerini Diyetisyen Şeyma Yılmaz anlatıyor.
#Kurbanbayrami2020Kurban Bayramı sürecinde de öğün düzeni ve porsiyon kontrolüne özen göstermeye devam edilmesi gerektiğini belirten Beslenme ve Diyetetik Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Cömert, bayramda et tüketimine ilişkin merak edilenleri anlattı, hem sağlıklı hem de lokum kıvamında et pişirmek için öneriler sundu.
#SağlıkLezzeti artırmak için ete eklenen yağlar, et suyuyla pişirilmiş pilavlar, çorbalar, tereyağlı tatlılar bayramda hızlı kilo alımına ve sağlık problemlerinin artışına sebep oluyor. Bu süreçte sağlık sorunlarıyla karşılaşmamak ve kilo almamak için dengeli beslenme kurallarına daha fazla özen göstermek gerekiyor.
#Kurbanbayrami2020Sosis, salam ve biftek, pirzola severlere kötü haberimiz var. Fazla kırmızı et tüketiminin zararlı olduğunu çoğumuz biliyoruz ama yeni çalışma kırmızı ve işlenmiş etlerin Tip 2 diyabetle ilişkisini ortaya koydu. Aslında bu araştırma daha önceki araştırma bulgularına dayanıyor ancak bununla beraber et ağırlıklı beslenmenin diyabet riskini artırabileceğine dair giderek artan kanıtlara, iki yeni araştırma daha eklendi. Peki et tüketimi neden buna neden oluyor? Araştırmalar ne diyor?
#Sağlıklı EtKurban Bayramı boyunca et ağırlıklı olarak beslenmenin ardından 'Bayram sonrası beslenme nasıl olmalı?' sorusu sağlıklı beslenme açısından büyük önem taşıyor. HÜRRİYET ve LEZİZZ bu süreçte dengeli ve düzenli beslenmenin metabolizmayı toparlamaya yardımcı olacağının önemine Şef Rüzgar SÜNBÜL dikkat çekti.
#Bayram Sonrası BeslenmeKurban Bayramı’nda kurulan zengin sofralar ve yoğun et tüketimi zaman zaman sindirim problemlerine yol açabiliyor. ‘Bayramda sevdiklerimizle şen sohbetli sofralarda buluşurken nelere dikkat etmeliyiz?’ sorusunun yanıtını veren Diyetisyen Ezgi Evgin Aktaş, “Günlük tüketilmesi gereken kırmızı et miktarı kadınlarda maksimum 120 gram iken erkeklerde 150-180 gramdır” dedi.
#EtKurban Bayramı’nda eti nasıl ve ne kadar tüketmeliyiz, fazla et tüketimi ne tür rahatsızlıklara sebep olabilir, hangi hastalar et tüketiminde dikkatli olmalıdır? İç Hastalıkları Bölümü’nden Uzm. Dr. Gülnar Zeynalova, Kurban Bayramı'nda et tüketimi hakkında çok dikkat edilmesi gereken noktaları anlattı.
#Kurban BayramıSon yedi yıldır üst üste en iyi beslenme modeli seçilen Akdeniz diyeti, 2024’ün de birincisi. En iyi diyet seçilmesinin ise çok önemli nedenleri var. Hadi gelin bugün diyabet, kanser, Alzheimer ve kalp rahatsızlıklarından korunmada etkili bir beslenme tarzı olan Akdeniz diyetinin ne olduğuna bir göz atalım. Çünkü bu diyet, emin olun kaliteli bir yaşam sürmenizin ve sağlıklı yaş almanızın da sırrını içeriyor.
#Akdeniz DiyetiKediler insanların çok sevdiği canlılardan biridir. Her insan kedi gördüğünde mutlu olur ve onları sevmeye çalışır. Birçok insan kedi sahiplenerek evinde kedi bakmak ister. Kedilerin hangi besinleri tükettiği birçok kişi tarafından merak edilen bir konudur. Kedi ne yer? Yavru kediler nasıl beslenir ve kedilerin en çok sevdiği besinler neler? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Kedi Ne Yer?Ailemizle, sevdiklerimizle bir araya geldiğimiz bayram buluşmalarında biliyorum bazen ölçüyü kaçırabiliyoruz. Neyse ki aldığımız kiloları telafi etmek o kadar da zor değil... Yulaf, yoğurt, meyve ve kuruyemişli bir kahvaltıyla işe başlayalım; kabak, havuç, yeşil fasulye gibi lif oranı yüksek sebzeleri soframızdan eksik etmeyelim. Bayramda kavurma gibi tuz oranı yüksek besinler nedeniyle vücudumuz ödem tutabiliyor. Onun da çaresi bol su ve yürüyüş...
#BayramEtlerin hangilerinin daha yağlı, hangilerinin protein değerlerinin daha yüksek olup kas yapımına destek verdiğini merak ediyor musunuz? Sorunun cevabı bu haftaki yazımızda. Şimdiden ruhunuz ve bedeninizi sağlık ve şifa ile beslediğiniz, her şeyin kararında olduğu mutlu bayramlar dileğiyle...
#Yelda BaşaranTürkiye’de adeta bir suşi çılgınlığı yaşanıyor. Sürekli yeni suşi restoranları açılıyor, oteller suşi şeflerini transfer ediyor, mönülere yeni ürünler ekleniyor. Sektör temsilcileri ise ete göre daha ucuz olan suşinin Türk müşteriler tarafından çabuk sevildiğini ve artık bu kültürün benimsediğini ifade ediyor. Ayrıca suşili mönülerin milyonlarca turist için de önemli bir alternatif olduğu vurgulanıyor.
#SuşiVücudumuzdaki bakteri, mantar, virüs gibi mikroorganizmaların tümüne ‘mikrobiyota’ deniyor. Sağlıklı bedenin bağırsakla ilişkili olduğunu söyleyen Dr. Raphael Kellman’ın bulduğu ‘mikrobiyom diyeti’ ise doğru gıdaları yiyerek bağırsakları sağlıklı tutmaya odaklanıyor. Bu diyeti uzmanlara sorduk.
#MikrobiyotaKolon kanserinin (kalın bağırsak) genç yaşlarda görülme sıklığındaki artış endişe yaratıyor. Mart ayında yayınlanan yeni bir raporda her beş yeni bağırsak kanseri vakasından birinin 40’lı yaşların başında ya da daha genç kişilerde teşhis edildiği açıklandı. Peki kolon kanseri neden gençlerin hastalığı olmaya başladı? Hastalığın yaşının düşmesindeki etkenler neler? Uzmanlarla mercek altına aldık.
#SağlıkHâlâ şansınız var! Yeni yıla hayallerinizdeki vücut ölçülerine sahip olarak girebilirsiniz. Mucize de şans da tamamen sizin elinizde. “Peki ama nasıl” dediğinizi duyar gibiyim. İşte sadece yılbaşı akşamı değil bütün bir yıl boyunca hayat tarzı haline getirip uyguladığınızda idealinizdeki fiziksel görüntüye ulaşmanıza yardımcı olacak 12 öneri...
#YılbaşıDÜNYADA her yıl yaklaşık 1 milyon kişiye kolon ve rektum kanseri tanısı konuyor. Özel Medifema Hastanesi Genel Cerrahi&Obezite ve Metabolik Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. Hidayet Çatal, kolon kanserlerinin ülkemizde erkeklerde dördüncü, kadınlarda ise üçüncü sırada en çok görülen kanser türü olduğunu söyledi. Görülme sıklığının yaş ilerledikçe arttığını belirten Dr. Çatal, “Kolon kanserlerinin yüzde 90’ı 50 yaş sonrası ortaya çıkar. Hayvansal yağ ve kırmızı et tüketimi, sigara içimi, genetik faktörler, colitis ülseroza veya crohn hastalığı olanlarda kolonda polip varlığında görülme sıklığı artar” dedi.
#1Kurban Bayramı’nda etin pişirilmesi ve saklanmasından, tüketimine dek dikkat edilmesi gereken bazı önemli kurallar var. Bu kurallara yeterince özen gösterilmediği takdirde, gıda zehirlenmesinden kalp ve sindirim sistemi rahatsızlıklarına dek birçok sağlık sorunu ile karşılaşılabiliyor. Beslenme ve Diyet Uzmanı Dilan Eker, bayramda eti sağlıklı tüketmenin 5 önemli kuralını anlattı, önemli uyarılar ve önerilerde bulundu; bir de sağlıklı ve lezzetli et hazırlama tarifi verdi…
#Kurban BayramıBayram tatilini ailesiyle birlikte geçirenler için birbirinden eğlenceli tavsiyelerimiz var. Film önerilerini Hürriyet sinema yazarımız Uğur Vardan hazırladı. Ailece oynayabileceğiniz heyecanlı kutu oyunlarını ve açık hava sineması önerilerini de derledik. Bayram sofralarında dikkat etmemiz gerekenleriyse iç hastalıkları uzmanı Dr. Ayça Kaya anlattı.
#Bayram TatiliKurban Bayramı'nda kırmızı et ve şerbetli tatlı tüketimi diğer zamanlare göre daha fazla olabiliyor. Hazırlanan sofralar ve ikramlar göze hitap etse de sağlık için ölçülü tüketilmeli. Peki Kurban Bayramı'nda et nasıl tüketilmeli? Bayramda et tüketimi nasıl olmalı? Bayramda beslenmeye dikkat
#Kurban BayramıTüm dünyada, kadın ve erkeklerde kalp damar hastalıklarından ölümler ileri teknolojik gelişmelere rağmen hala birinci sırada yer alıyor. Özellikle gelişmekte olan ülkelerde kalp-damar hastalıklarına yakalanma yaş ortalaması da giderek düşüyor. Sağlıklı beslenme ve düzenli fiziksel aktivitenin hayati önem taşıdığına dikkat çeken Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Yiğit Çanga, “Risk faktörlerini ortadan kaldırmak, vücudun pompası görevini gören kalbimiz için hayati öneme sahiptir. Sağlıklı beslenme ise bu sürecin ilk ve en önemli adımıdır” dedi.
#Süper Besinler