Beğendi denince akla ilk önce hünkârbeğendi gelse de onu levrek gibi balıklarla ya da domates soslu köfteyle sunmak hatta patlıcan yerine kabak kullanarak daha hafif bir versiyonunu hazırlamak da mümkün. Şefler Arda Türkmen ve Doğa Çitçi’den işin püf noktalarını aldık.
#Gizem DinçbaşKurban Bayramının ilk günü geleneksel olarak kurulan sofralarda et kavurma olmazsa olmazdır. Ancak kurban etinin sert olması sebebiyle, et kavurma pişirmenin bazı püf noktalarını da bilmek gerekir. Ayrıca kesim, pişirme ve dinlendirme tekniklerinin doğru zamanda uygulanması önem taşır. Peki, kurban etinden et kavurma nasıl yapılır? İşte, yumuşacık et kavurma tarifi ve püf noktaları...
#Et KavurmaHer yıl dünyanın en iyi mutfakları ve yemekleri listesiyle adından söz ettiren ve büyük tartışmalara neden olan internet platformu Taste Atlas, kullanıcılarının online oyları ile belirlediği “2023’ün en iyi ve en kötü yemekleri” listesini yayınladı.
#LahanaKurban Bayramı'nın gelmesiyle et kavurma tarifi de araştırılıyor. Bayramın vazgeçilmez lezzeti et kavurma hazırlarken bazı noktalara dikkat edilmesi gerekiyor. Etin sert olmamasının yanı sıra esim, pişirme ve dinlendirme tekniklerinin doğru zamanda uygulanması da önemli. Peki, kurban etinden et kavurma nasıl yapılır? İşte kurban etiyle lokum gibi yumuşacık kavurma tarifi, malzemeleri ve yapımı
#Kavurma TarifiKavurma, Kurban Bayramı'nda sofraların bir numaralı yemeğidir. Kurban kesildikten sonra ilk olarak kavurma yapılır. Bu yüzden lezzetli, yumuşak ve ağızda dağılan kavurma nasıl yapılır sorusunun yanıtı oldukça önemlidir. Chef Rüzgar SÜNBÜL tavsiyeleriyle pratik kavurma tarifi ve püf noktaları...
#Kavurma TarifiYaz sonu kimimiz için tatile gitmenin tam zamanı, kimimiz içinse dönüş vakti. İstikamet hangi yöne olursa olsun, yolculuğun en sevilen taraflarından biri de o güzergâhtaki en iyi mekânların, en lezzetli yemeklerin peşine düşmek... Köfteden tosta, kokoreçten pirzolaya molamızın tadına tat katacak,hatta yolumuzu uzatmamıza değecek en iyi yol üstü lezzet duraklarını jürimiz seçti.
#TatKurban Bayramı'nın olmazsa olmazı et kavurma tarifi yumuşacık olması için araştırmaları başladı. Kurban etinin pişirme aşamaları yumuşak et kavurma için önem taşıyor. Peki, kavurmanın tuzu ne zaman atılır? Kurban etiyle kavurma nasıl yapılır? İşte, et kavurma tarifi püf noktaları...
#Et Kavurmaİstanbul’un kültür zenginliklerine canlılık katmak üzere hayata geçirilen Beyoğlu Kültür Yolu Festivali dün başladı. 12 Haziran’a kadar 7’den 70’e herkes için 2 bine yakın etkinlik yapılacak. Bölgenin köklü tarihine ışık tutan bir lezzet rotası da oluşturuldu. Şehirdeyseniz atın kendinizi Beyoğlu’na; ister tatlı rotasını takip edin, isterseniz de sokak yemeklerinin peşinden gidin.
#GASTRONOMİİstanbul’da yeme-içme dünyasının sembol isimlerinden biri Ece Aksoy… Yemeklerinin müdavimleri arasında Cemal Süreya, Edip Cansever, Turgut Uyar gibi isimler var. Geçen ay sektördeki 40. yılını, lokantası ‘9 Ece Aksoy’ ise Asmalımescit’teki 15. yılını geride bıraktı. Bu vesileyle hem ‘mutfaktan önce’ki hayatının hem de mekânlarının hikayesini dinledik. Üstüne tatlı niyetine; bayram sofraları için tüyolar aldık.
#Ece AksoyErzurum deyince akla ilk ‘cağ kebabı’ gelir ama siz yine de ufkunuzu geniş tutun. Kentte peşinden koşturacak çorbasından ev yemeğine birçok değişik tat var. Yolu buraya düşenlerin ihmal ettiği bir konu da peynir... Biraz şehrin dışına çıkmaya başladığınızda köyden köye peynirin tadının ve yapım tekniğinin değiştiğini göreceksiniz.
#SeyahatUygun fiyata güzel ve doyurucu bir yemek yemek isteyenler için esnaf lokantaları bir klasik. Ancak aralarında bazıları var ki bırakın gitmişken uğramayı, yol dahi değiştirtir. Siz de kıyısında köşesinde ya da yakınındaysanız aşağıda önerdiğim esnaf lokantalarına mutlaka uğrayın. Pişman olmazsınız.
#SeyahatKavurma tarifi, Kurban Bayramı'nın gelmesiyle bayram sofrası hazırlayacak olanların merak ettiği konulardan oldu. Kurban Bayramı'nın olmazsa olmazı olan et kavurmayla, sofranızda harikalar yaratabilirsiniz. Hem lezzetli hem de görünüş olarak doyurucu olan et kavurmayı yaparken en önemli püf nokta etin iyi pişmesi. Kavurma yaparken kullanacağınız baharatlar da yemeğinize lezzet katacak. Peki, kavurma nasıl yapılır? İşte, Kurban Bayramı'na özel adım adım kolay et kavurma tarifi ve yapımı aşamaları.
#Kavurma Nasıl YapılırKanal D ekranlarının sevilen yarışma programı Gelinim Mutfakta haftanın 4. bölümüyle ekranlardaydı. Hem kayınvalidelerin hem de gelinlerin yarıştığı Gelinim Mutfakta'nın son bölümünde gelinlerden biri en yüksek puanı alarak çeyrek altının sahibi oldu. Peki, Gelinim Mutfakta'da gün birincisi kim oldu? 27 Şubat Gelinim Mutfakta puan durumu
#Gelinim Mutfakta Son BölümdeSeda Sayan'ın sunumu ile ekranlara gelen Yemekteyiz'de haftanın finali gerçekleşti. Yemekteyiz'in 7 Şubat Cuma akşamı yayınlanan bölümünde Seda Sayan ve rakiplerinden en çok puanı alan isim, para ödülünü kazanarak haftanın birincisi seçildi. Saadet Hanım'ın evine konuk olan yarışmacılar, verdikleri puanlarla Yemekteyiz haftanın kazananını belirledi. Peki, 3-7 Şubat haftası Yemekteyiz birincisi kim oldu? İşte, Seda Sayan'la Yemekteyiz kazananı ve puan tablosu...
#Yemekteyiz Birincisi Kim OlduGelinim Mutfakta 26 Haziran Çarşamba günü 328. Bölümüyle izleyici karşısına çıktı. Haftanın ortasında kaynanalarla, gelinler arasındaki sıkıntı büyüdü. Gelinim Mutfakta’nın yeni yarışmacıları Hülya ve kaynanası Zeynep Hanım arasında gergin anlar yaşandı. Peki, Gelinim Mutfakta’da gün birincisi kim oldu?
#Gelinim MutfaktaTürkiye'de eğitim gören Somalili 3 öğrencinin Ankara'da açtığı restoran, "Somali mutfağını" başkente taşıdı. Öğrencilerin "Somali Sofrası" ismini verdiği restoran, başkentte Somali'ye özgü yemeklerin yapıldığı ilk mekan olma özelliği taşıyor. Somali mutfağının Ankaralılara tanıtıldığı bu restoranda, ülkelerine özlem duyan Afrikalılar da tattıkları geleneksel lezzetlerle bir nebze olsun ülkelerine duydukları hasreti gideriyor. Restoranda, baharatın bol miktarda kullanıldığı Somali usülü etli pilav, samosa, etli makarna ve et kavurma gibi çok sayıda lezzeti tatmak mümkün.
#AnkaraÖnümüzdeki günlerde kurban bayramını milletçe kutlayacağız ve akraba, komşu ziyaretlerimiz hiç eksik olmayacak. Tabi ki vazgeçemediğimiz geleneklerimize uygun olarak et, kavurma, sakatat ürünleri ve tatlı gibi ikramlarımız olacaktır. Ancak bayramda tükettiğimiz et sonucu ödem artışı, kalp rahatsızlıkları, tansiyon yüksekliği, mide problemleri yaşayabiliriz. Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Alper Uçak, bayramda dikkat edeceğimiz ufak noktalarla daha keyifli bir bayram geçirebilmek için önerilerde bulundu.
#Kurban Bayramı