Güncelleme Tarihi:
Üniversite eğitimi için Türkiye'ye gelen Somalili Abdülnasır Hasan, Muhammed İsse Abdullah ve Adam Halac Yusuf'un birlikte açtığı ‘Somali Sofrası’ ismini verdikleri restoran, bu ülkeye özgü geleneksel yemekleri başkentlilerle buluşturuyor. Öğrencilerin, yaklaşık 3 ay önce açtıkları restoranda, 1 Türk, 1 Arap 6 Somalili çalışıyor. Restoranda, baharatın da bol miktarda kullanıldığı Somali usülü etli pilav, samosa, etli makarna ve et kavurma gibi çok sayıda lezzeti bir arada bulmak mümkün.
ÇEVRE ESNAFI YARDIMCI OLDU
Civardaki esnafla iyi ilişkilere sahip olduklarını ve esnafın kendilerine çok yardımcı olduğunu dile getiren Hasan, esnafın restoranın işleyişi hakkında da tavsiyelerde bulunduğunu anlattı. Hasan, “Biz ilk başta her şeyi dışarıdan alıyorduk. Onların sayesinde toptancıdan almayı öğrendik. Biz bilmiyorduk. Esnaf bize tavsiye verdi, yardımcı oldu” dedi.