Reşitpaşa’da 6 ay önce açılan Âdâb Eski Usul Meyhane, sakin ve samimi bir atmosferde vakit geçirmek isteyenlerin seveceği bir restoran. Menüsünde klasik mezelerin yanı sıra güveçte istiridye mantarlı kokoreç ve Girit ezme dolgulu hamsikuşu gibi özel lezzetler de var.
#GİZEM DİNÇBAŞTürk mutfağında birçok güveç çeşidi vardır. Sebzeli ve etli güveçlerin yanı sıra karides güveç gibi deniz ürünlerinden oluşan bir güveç, ayrıca güveç pilavı ve yine güveç içerisinde pişirilen piti gibi yemekler bulunmaktadır. Özellikle Kayseri, Sivas, Çorum, Kütahya (Gediz), Aydın, Afyon, Konya, Balıkesir (Bigadiç) ve Beypazarı bölgelerinde güveç yemekleri yaygındır. Peki, evde güveç nasıl yapılır, püf noktaları nelerdir? İşte, güveç tarifi ve malzemeleri...
#Güveç TarifiSayısı 20’yi aşan restoranlarıyla dünyada hatırı sayılır bir başarı yakalayan Koreli-Amerikalı şef Akira Back, ekibinin tabiriyle ‘mükemmeliyetçi ve eğlenceli’. Bu hafta İstanbul’da kendi adını taşıyan restoran zincirinin yeni bir şubesini açan şefle JW Marriott İstanbul Marmara Sea içindeki mekânında buluştuk.
#Akira BackMavi yolculuk turlarının öncüsü Marmaris, Mavi Bayraklı plajları, yılın ortalama 300 günü yüzünü esirgemeyen güneşi, turizme kazandırılan yeni arkeolojik eserleri ve uluslararası kültür-sanat festivaliyle bu yazın da yıldızlarından biri olacak. Marmaris’i ziyaret etmeyi planlayanlara semt pazarlarından gizli kalmış koylarına, kalesinden günlük yağı gibi şifalı yerel ürünlerine kapsamlı bir rehber hazırladık.
#MarmarisAkşam yemeği için doyurucu, lezzetli ve farklı bir şeyler mi arıyorsunuz? O zaman Zade Kebabı tam size göre! Et ve sebzelerin mükemmel uyumunu sunan bu enfes yemek, sofranızın yıldızı olacak. Peki, zade kebabı nasıl yapılır, malzemeleri neler? İşte Zade kebabı tarifi ve püf noktaları
#Zade Kebabı Nasıl Yapılırİstanbul Bahçeşehir’deki “Gölet” her gün daha da renkleniyor. Yeni açılan kaliteli mekanlara her gün bir yenisi ekleniyor. Ben de bu hafta buranın öne çıkan 3 yerini yazmak istedim. İlk girdiğim mekan lezzetine hayran kaldığım Alazz restoran. Abartmıyorum, İstanbul’da böylesi bir yeri az bulursunuz. Bolulu şef Ahmet Karaman ile Elazığlı Fatih Kişman’ın bu mekanına bayıldım dostlar. Bir diğeri ise değişik konseptiyle Ot Cafe için Gölet’in en farklı konsepti diyebilirim. Son olarak ise ucuz fiyat politikasıyla hizmet veren Harun Yıldırım’ın işlettiği Enbey döner.
#Bahçeşehir GöletÇankırı Türkiye'nin en güzel şehirlerinden bir tanesidir. Yaz aylarında özellikle yerli turistlerin gezmek istediği bir şehir haline gelmiştir. Çankırı'ya gelenler bu şehir hakkında özellikle yemekleri ile ilgili araştırma yapmaktadırlar. Peki Çankırı'nın en iyi yemekleri nedir? Çankırı mutfağına ait olan en güzel yemekler hangileridir? İşte Çankırı'da denemeniz gereken lezzetler.
#Çankırı YemekleriÇorum, köklü tarihi ile pek çok medeniyete ev sahipliği yapan tarihi eserleri ile açık hava müzesini andıran turistik şehirlerimizden biridir. Karadeniz'i İç Anadolu'ya bağlayan özel konumu şehrin her dönem kültürlerarası köprü görevini üstlenmesini sağlıyor. Bulunduğu konum yöresel mutfak kültüründe de etkisini fazlasıyla hissettiriyor. Birbirinden leziz yöresel yemeklerle son derece zengin bir mutfağa haiz Çorum'a dair "Çorum Yemekleri - Çorum'da ne yenir ve neyi meşhur? Çorum mutfağı yemeklerinin isimleri ve listesi" hakkında detayları derledik.
#Çorum YemekleriYılbaşı sofraları için hazırlıklar başlarken, yılbaşı yemekleri arayışları sevdiklerine görkemli sofralar hazırlamak isteyenler tarafından merak ediliyor. Peki, yılbaşı sofrasında neler olmalı? İşte sizler için hazırladığımız hindi tandırdan, balkabağı çorbasına ve yılbaşı mezeleri ile mükellef bir yılbaşı menüsü!
#Yılbaşı MenüsüBulunduğu ülke, şehir, yöre, alan veya bölge ile özdeşleşmiş ürünler 'coğrafi işaret' ile taçlanıyor. Son yıllarda ülkemizdeki pek çok benzersiz lezzet de birbiri ardına coğrafi işaret tescili alıyor. Biz de bu hafta uzmanlarımıza ‘Uğruna yola düşmeye değecek coğrafi işaretli lezzetlerimiz hangileri?’ diye sorduk. Hem 10 şehirden birbirinden leziz yemekler tavsiye ettiler hem de bu şehirlere kadar gitmişken görülmesi gereken yerlerle ilgili önerilerde bulundular...
#RotaBirer birer olgunlaşan meyvelerden soframıza en son gelen mürdüm olur... Puslu, asil rengiyle usulca ‘yaz bitti’ diye fısıldar. Kurutmak, reçel ya da pestil yapmak mümkün. Ama tazesini de sadece tatlıya saklamayın. Mürdümün o ekşimsi ve ferah tadıyla fırında tavuk ve dana yahni tariflerimden birini ya da çıtır kızartmalara çok yakışan erik sosunu hazırlayabilirsiniz.
#ErikBoğaz’ı, Tarihi Yarımada’sı, balıkçı, meyhane, ocakbaşı ve çarşılarıyla İstanbul turistler için gerçek bir cazibe merkezi.Manzarası, yemekleri ve servisiyle öne çıkan seçenek çok, seçmek zor. Biz de jürimize sorduk; konuklarını nereye götürüyorlar, şehri ve mutfak kültürümüzü hakkıyla yansıtanlar hangileri?
#MisafirKaraman iline gitmeyi düşünen kişiler öncesinde yörenin yemekleri hakkında bilgi edinmek isteyebilir. Karaman yöresinde de çeşitli birçok yemek türü bulunmaktadır. Siz de Karaman'a gitmeden önce meşhur yemeklerini öğrenebilirsiniz. Karaman Yemekleri - Karaman'da ne yenir ve neyi meşhur? Karaman mutfağı yemeklerinin isimleri ve listesi nedir? Karaman yöresinin yemekleri hakkında tüm detayları derledik.
#Karaman YemekleriUşak ili ülkemizin Ege bölgesinde bulunmasına karşın, İç Anadolu bölgesine de yakın olan bir ilimiz olduğu için gerek coğrafi, gerek kültürel, gerekse yöresel mutfağı bakımından çeşitlilikleri bulunan bir ilimizdir. Batı ve Orta Anadolu’yu birbirine bağlayan bir konumda olması bu ilimizi daha çok uğrak noktası haline getirmiştir. Tarihte Hititler, Frigler, Lidya İmparatorluğu gibi medeniyetlere ev sahipliği yapmıştır. Bu ev sahipliği beraberinde Türk mutfağına birbirinden farklı lezzetler katmıştır. Uşak mutfağını merak edenler için Uşak yemekleri nelerdir? Uşak’ta ne yenir ve neyi meşhur? Uşak mutfağı yemeklerinin isimleri ve listesi nelerdir? Gibi sorular akla gelebilir. İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Uşak YemekleriBalıkesir yöresine ait birçok yemek sayesinde Balıkesir ili sık sık ziyaret edilmektedir. Balıkesir ilk kez ziyaret eden veya yeni lezzetleri arayan bireylerin akıllarına sık sık Balıkesir Yemekleri - Balıkesir'de ne yenir ve neyi meşhur? Balıkesir mutfağı yemeklerinin isimleri ve listesi nedir? Gibi sorular bulunmaktadır. Bu ve benzeri soruların cevabını sizler için derledik.
#Balıkesir YemekleriOrtak geçiş noktasında bulunan bir ilimiz olduğu için, diğer yörelerimiz ile de birçok ortak yönleri bulunmaktadır. Osmanlı imparatorluğunun ilk filizlendiği yerlerden biri olması nedeniyle güçlü bir tarihe de sahiptir. Yöresel mutfak kültürü ile oldukça öne çıkmakta olan bu il birçok turist tarafından merak edilmektedir. Bilecik mutfağını merak edenler için Bilecik yemekleri - Bilecik'te ne yenir ve neyi meşhur? Bilecik Mutfağı yemeklerinin isimleri ve listesi nedir? Gibi sorular en çok merak edilmektedir. Bu ve benzeri soruların cevaplarını sizler için derledik.
#Bilecik YemekleriKütahya, porselen üzerine oluşmuş bir sanatsal kültüre sahiptir. Bunun yanı sıra kültürel miras değeri taşımakta olan değerlere sahiptir. Geçmişten gelen çini üretimin yanı sıra meşhur yemekleri de bölgesel kültür içinde bulundurmaktadır. Yemeklerinin içerikleri olarak etli yemekler ve hamur işinden oluşan yemekler bulunur. Kütahya’nın meşhur yemekleri nelerdir? İşte, tüm detaylar.
#Kütahya YemekleriPatlıcan mutfakta, tatları kolayca emen ve bir dizi pişirme tekniğine uyum sağlayan boş bir tuval görevi görür. Izgarada pişmiş, közlenmiş, kızartılmış veya haşlanmış olabilir… Her yöntem lezzetinin farklı bir yönünü vurgular. Bu da şeflerin çeşitli tat profilleri denemelerini teşvik eder...
#PatlıcanBasınçlı pişirme veya günümüzdeki adıyla düdüklü tencere... Zamandan kazandırıyor, enerjiyi verimli kullanıyor, yemekleri gayet iyi pişiriyor, üstelik bunu yaparken besin değerlerini de koruyor. Aslında biz düdüklüyü yeterince iyi kullanamıyoruz. Kabuğu çok çıtır olmasa da ekmek pişirmek, soğan karamelize etmek, hatta ısıya dayanıklı cam kaplarda krem brüle yapmak bile mümkün.
#Düdüklü TencereHER şeyin hikayesi olur da pizzanın olmaz mı? Pizzayı İtalyanların bulduğu düşünülür. Ancak araştırmalar, Babilliler, İsrailliler, Mısırlılar ve diğer eski Ortadoğu halklarının toprak fırınlarda pişirdikleri mayasız yassı ekmekleri yediklerini gösteriyor. Böyle olmakla birlikte mozzarella peyniri ve domates birlikteliğiyle yoksul İtalyan halkının vazgeçilmez lezzeti olarak yüzyıllar boyunca tüketilmiş. Dünya çapında üne kavuşması ise 1889’da Kraliçe Margherita’nın mozzarella, domates ve fesleğenle süslenmiş pizzayı tatmasıyla olmuş. Kraliçenin kendisine sunulan pizzayı beğenip aşçı Esposito’ya teşekkür mektubu göndermesi ile zengin halkın da sofrasına girmeye başlamış. Günümüzde bu lezzeti sevmeyen yok desek abartmış olmayız. Zira, dünya çapında her yıl 5 milyardan fazla çeşit çeşit pizza satılıyor. Ben bugün sizleri İtalya’nın geleneksel köy pizzasını Çeşme’nin yerel lezzetleriyle birleştirip kendi tariflerini oluşturan Kolburano’s’a götürmek istiyorum.
#1