Eşik yöntemi konusu pek çok insanın merak ettiği konular arasında yerini almaktadır. Bu anlamda son derece önem arz eden konu başlıkları arasında yer alırlar. Sizin için Eşik yöntemi nedir, kime ait ve özellikleri nelerdir? Kademeli yaklaştırma ve sistematik duyarsızlaştırma ile farkı konu başlıklarını merak edilen tüm yönleri ile derledik.
#EğitimBitişiklik kuramı son zamanlar da pek çok kişi tarafından merak edilen konulardan biri haline gelmiştir. Öğrenmenin tek ilkesi olan bitişiklik kuramı pek çok örneği de bünyesinde barındırır. Bitişiklik kuramını en iyi şekilde öğrenebilmek ve örneklerine hakim olabilmek adına kapsamlı bir araştırma gerekir. Sizler için bitişiklik kuramı ile ilgili bilgileri detayları ile derledik.
#EğitimÖnce bir zil sesi ortalığı kaplıyor. Zilin duyulmasıyla birlikte herkes ayağa kalkıyor. Tam bu sırada bir görevli, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) Büyük Dairesi’nin duruşma salonuna Fransızca “la Cour” (Mahkeme) diye sesleniyor.
#Osman KavalaAdalet arayışı içinde ‘adaletsizliğin’ bunca baskın oluşu tuhaf değil mi? ‘Sanat ve felsefe’nin bu kavramı tartışmaktan kaçar görünmesi’ karşısında, Judith N. Shklar, ‘Adaletsizliğin Veçheleri’ adlı çalışmasında meseleyi enine boyuna tartışmaya açıyor.
#Adaletsizliğin VeçheleriDoğal kaynaklardan gelen suyu içip ormanların ürettiği havayı soluyor, toprakta yetişen gıdalarla besleniyoruz. Bunaldıkça kendimizi doğanın kollarına atıyoruz. Peki, doğa konusunda ne kadar bilinçliyiz? Yaklaşan 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nü fırsat bilip size mini bir test hazırladık. Bakalım, her bir seçeneği birbirinden ‘zor’ olan bu testi geçebilecek misiniz? İstediğiniz sorudan başlayabilirsiniz. Kalan süreniz 1.5 derece*...
#GazetehaberleriEskişehir Yunus Emre Devlet Hastanesi’nde kurulan koronavirüs laboratuvarında, PCR testi pozitif çıkan vakalarda şüpheli görülenlere ‘mutasyon’ testi yapılıyor. Özel cihazlarla yapılan incelemede vakanın mutasyonlu olup olmadığı 40 dakikada tespit ediliyor. Yunus Emre Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı Uzman Dr. Semra Can Mamur, laboratuvarda görevli sağlık çalışanlarının kat kat giyinerek virüsten korunmaya çalıştığını anlatarak, “Kovid laboratuvarı içerisine girerken tulumlarından maskelerine, gözlüklerinden eldivenlerine kadar giyinerek, içeri giriyorlar” dedi.
#EskişehirUlaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu "1915 Çanakkale Köprüsü, feribotla 30 dakikada geçilen ancak bekleme süresiyle çoğu zaman saatler süren Çanakkale Boğazı'ndan geçiş süresini 6 dakikaya kadar indirecek. Proje tamamlandığında yıllık zaman tasarruf tutarı 465 milyon liraya, akaryakıt tasarruf tutarı ise 102 milyon liraya ulaşacak. Kısaca her yıl toplam 567 milyon lira tasarruf sağlayacağız." dedi.
#Adil KaraismailoğluKovid-19, toplumun her kesiminin çalışma, eğitim, sosyalleşme süreçlerini uçtan uca değiştirdiği gibi, ödeme ve alışveriş alışkınlıklarına yönelik olarak da yeni normalleri gündeme getirdi. Ödeme sistemlerinde öne çıkan trendlerden söz ederken, temel olarak iki önemli eğilimin etkisini analiz etmemiz gerekiyor: Değişen tüketici davranışları ve finansal servislerin artan dijital dönüşümü. Bu hafta ödeme alanında öne çıkan son trendleri analiz ettim.
#Sanal ParaMilli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, AA Editör Masası'nın sorularını yanıtladı. Bakan Selçuk, ''Okulları açmadık çünkü bizim koşullarımız, ülkemizin yapısı, sosyal hayatımız, düğünlerimiz, cenazelerimiz, bütün bunların sosyo antropolojik fotoğrafına bakmak zorundayız'' dedi. Bakan Selçuk, uzaktan eğitimle ilgili de ''Daha önce canlı ders yapabilme kapasitemiz 100 bin civarındaydı. Şu anda 3 milyonu geçtik'' ifadelerini kullandı. Dijital karne olabileceğini söyleyen Bakan Selçuk, ''Yüz yüze karne vererek hareketliliği artırmak gibi bir niyetimiz yok. Dijital karne söz konusu. Liseler için birinci dönemle ilgili notlandırma süreci bittikten sonra karne olabilir'' diye konuştu.
#Milli Eğitim BakanıVücudun tüm işlevlerini yerine getirebilmesi için kanda belirli bir miktarda olması gereken kolesterolün yüksekliği, kalp sağlığı için olumsuz sonuçlara neden olabiliyor. Yanlış beslenme ve hareketsizlik, “kötü kolesterol” adı verilen LDL’yi yükseltirken; sağlıklı bir yaşam tarzı bu değeri düşürüyor ve “iyi kolesterol” olarak adlandırılan HDL’yi olması istenilen seviyelere çıkarıyor. Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Hatice Betül Erer, kolesterol değerleri konusunda dikkat edilmesi gerekenler hakkında bilgi verdi ve önemli önerilerde bulundu.
#KolesterolEn ucuz yoğurdu bulmak için market market gezenler ya da internet siteleri yerine AVM’lere girenler pandemi nedeniyle artık mecburen internetten alışveriş yapıyor. İlk öncelik ucuzluk! Tüketicilerin yüzde 71’i ürünleri daha uygun fiyatla satın alabildiği için internette. İndirim sezonu için ihtiyaçlarını bekletenlerse yüzde 67.2!
#GazetehaberleriCem Yılmaz’ın yazıp yönettiği ve ana karakterlerine hayat verdiği ‘Karakomik Filmler’ serisi, ‘Deli’ ve ‘Emanet’le sona eriyor. Biri taksici, diğeri televizyon yoluyla şöhreti arayan iki romantiğin yaşadığı tuhaf serüvenleri anlatan bu son adımı, genel görüntüsü itibariyle ‘kapkara’ şeklinde nitelemek mümkün.
#Karakomik FilmlerVladimir Putin ve Recep Tayyip Erdoğan 8 Nisan’da Bolşoy’da Türk-Rus Kültür Yılı’nın açılışını yapacak. Kültürel etkinliklerin yer alacağı yıl boyunca iki ülke halklarının yakınlaşması için konserler düzenlenecek. Tarkan, Moskova ve Kazan’da iki konser verecek. DEİK ise 100 milyar dolarlık ticaret hacmi hedefi için harekete geçti.
#TurizmHer kadın bir gün mutlaka anne olmak ve bu özel duyguyu yaşamak ister. Bu süreci rahat ve sağlıklı geçirebilmek için ise sadece hamilelik döneminde değil, gebe kalmadan önce birtakım önlemler alınması büyük önem taşır. Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Fırat Tülek, anne adaylarının gebe kalmadan önce almaları gereken 10 önlem hakkında bilgi verdi.
#Hamile KalmaCem Yılmaz ve Defne Samyeli’nin önceki akşam gittikleri Bodrum’daki MFÖ konserinde koruma krizi yaşandı. Görevliler, ikiliyle fotoğraf çektirmek isteyenlere engel oldu. Yılmaz, “4 güvenlik görevlisi konser akışının aksamaması için duruma müdahale etti” dedi. Konsey, ortaya çıkan fotoğrafı yorumladı.
#Farah Zeynep AbdullahErciyes Üniversitesi (ERÜ) Tıp Fakültesi Üroloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Abdullah Demirtaş, erkeklerde en sık görülen kanser türlerinden olan prostat kanserinin tedavisinde ’Laparoskopik Cerrahi’nin en iyi çözüm olduğunu söyledi.
#Prostat Kanseri