Bir yıl süre ile düzenli ve korunmasız bir şekilde ilişkiye rağmen çocuk sahibi olamama durumuna kısırlık adı verilmektedir. Özel bir belirtisi bulunmayan kısırlık erkeklerde çocuk sahibi olamama durumunda ortaya çıkmaktadır. Fakat erkeklerde kısırlığa neden olabilecek altta yatan hastalığa bağlı farklı belirtiler de ortaya çıkabilmektedir. Peki erkeklerde kısırlık belirtileri ve nedenleri nelerdir? Erkeklerde kısırlık tedavisi nasıl yapılır ve hangi bölüm bakar? İşte erkeklerde kısırlık belirtileri ve tedavisi.
#Erkeklerde KısırlıkÇiftlerin yaklaşık %15'inde görülen çocuk sahibi olamama sorununda, sadece erkeğe bağlı faktörler %20 oranındadır. Kadın Hastalıkları, Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Op. Dr. Koray Altunay, erkek kısırlığı nedenleri ve tedavileri hakkında detaylı bilgi verdi.
#Erkeklerde Kısırlık Belirtileri NelerdirBel soğukluğu tüm dünyada birçok insanda görülebilen önemli cinsel sağlık sorunlarından biridir. Genellikle cinsel temas ve ilişki sonrasında ortaya çıkmaktadır. ‘’Neisserria Gonorrhoeae’’ adını taşıyan bir bakteri buna sebep olmaktadır. İlişkide gerektiği gibi korunmayan erkekler, bu ciddiyet arz den problemle karşılaşmaktadırlar. Erkeklerde bel soğukluğu nedir, nasıl bulaşır ve hangi belirtileri verir ayrıntıları ile derledik.
#ErkekErkeklerde 40 yaş sendromu olarak bilinen andropoz kadınların menapoz dönemi ile aynıdır. Kadınların regl döneminin bitmesi ile menapoz dönemi başlarken Erkeklerin testestaron hormonunun azalması ile belirtiler baş göstermeye başlamaktadır. Ortalama başlama yaşı 40 yaş gibi görülse de asıl 50 yaş ve üzerinde belirgin olarak andropoz yaşanmaktadır. Erkeklerin andropoz ile baş etmesi için bir takım yöntemler mevcuttur. İşte, tüm detaylar.
#Erkeklerde 40 Yaş SendromuKan dolaşımında fazla veya az hormon bulunması hormon bozukluğudur. Hormonlar vücudun kimyasal habercileridir. Hormonlar endokrin bezlerinde üretilmektedir. Kan dolaşımı ile hormonlar neyin ne zaman yapılacağını diğer organlara bildirir. Üreme ve metabolizma konusunda hormonlar oldukça etkilidir. Bir insan vücudunda hormon dengesinin bozulması vücut üzerinde belli yan etkilere neden olabilmektedir. Erkeklerde hormon bozukluğu hakkında ayrıntıları derledik.
#Erkeklerde Hormon BozukluğuKadınlarda hormonda yaşanan dengesizlikler farklı problemlere sebep olmaktadır. Bazı kadınlarda iştahsızlık bazı kadınlarda ise depresyon gibi psikolojik problemlere neden olmaktadır. Kadınlarda görülen adet düzensizlikleri veya akne problemleri hormon bozukluklarının en önemli belirtileri arasındadır. Peki kadınlarda hormon bozukluğu belirtileri nelerdir ve nasıl anlaşılır? Neden olur, nasıl tedavi edilir ve tedavisi kaç gün sürer? İşte kadınlarda hormon bozuklukları ile ilgili detaylar.
#Kadınlarda Hormon BozukluğuKadınlarda kısırlık, herhangi bir korunma yolu kullanılmadan düzenli bir şekilde ilişkiye girilmesine rağmen hamile kalınmaması olarak açıklanabilir. Kadınlarda kısırlık sorunu, çeşitli nedenlere bağlı olabilir. Kadınlarda var olan kısırlığın en net belirtisi ise düzensiz olan regl kanamaları olarak bilinmektedir. Bunun yanı sıra kadınların yapısına bağlı olarak da çocuk sahibi olamadığı görülmüştür. Kadınlarda kısırlık nedenleri ve belirtileri nelerdir ? Kısırlık sonradan görülen bir durum mudur? İşte, tüm detayları ile merak edilenleri sizler için derledik.
#Kadınlarda KısırlıkHormon düzeylerinin ideal seviyede olmaması ile karakterize hormonal dengesizlik sperm değerlerinde anomalilere yol açarak erkek kısırlığına neden olabilir. Farklı zaman dilimlerinde gerçekleştirilen en az iki spermiyogram sonucunda sperm parametrelerinde anomali bulunması, özellikle sperm konsantrasyonunun 10 milyon/mL’nin altında olması durumunda hormon testlerine başvurulması gerekliliğe dönüşür.
#ÖstrojenErkeklerde menopoz 'andropoz' olarak adlandırılır. Erkeklik hormonu seviyelerindeki yaşa bağlı değişiklikleri tanımlar. Aynı semptom grubu, testosteron eksikliği, androjen eksikliği ve geç başlangıçlı hipogonadizm olarak da bilinir. Peki, andropoz belirtileri nelerdir, kaç yaşında başlar? İşte, andropoz hakkında merak edilenler...
#AndropozKadın ve erkeklerde kısırlık anne ve baba olmak isteyen bireylerde önemli bir sorun olarak karşımıza çıkıyor. Genel olarak kısırlık, bir yıl (veya daha uzun süre) korunmasız cinsel ilişkiden sonra hamile kalamama (gebe kalma) olarak tanımlanır. Peki kısırlık belirtileri nelerdir, kadınlarda ve erkeklerde kısırlık neden olur? İşte kısırlık hakkında tüm merak edilenler...
#KısırlıkCinsel organlar, idrar yolu, rektum veya boğazı etkileyen bel soğukluğu nedir, nasıl bulaşır merak ediliyor. Tüm dünyada önemli bir sağlık sorunu olan bel soğukluğu cinsel ilişki sırasında korunmanın öneminin bir kez daha altını çiziyor. Peki bel soğukluğu nedir, nasıl bulaşır? İşte bel soğukluğu belirtileri ve tedavisi hakkında bilgiler...
#Bel Soğukluğuİnfertilite ya da halk arasında bilinen adıyla kısırlık günümüzde pek çok çiftin yaşadığı bir sorun haline geldi. Hem kadın hem de erkekte görülebilen infertilite için yaş ve gen faktörü oldukça önemlidir. Peki, İnfertilite (Kısırlık) nedir, nasıl teşhis edilir? İşte infertilite belirtileri, nedenleri ve tedavisi hakkında bilgiler...
#İnfertiliteTıp dilinde 'Gonore' halk dilinde bilinen adıyla bel soğukluğu, ciddi sağlık sorunlarına yol açabilir. Cinsel temasla bulaşan erkeklerde sıklıkla üretrit (idrar kanalı iltihabı) ve kadınlarda ise sıklıkla servisit (rahim ağzı bölgesi iltihabı) yapan bir hastalık olan bel soğukluğu neden olur, bulaşıcı mı? İşte bel soğukluğu belirtileri, tedavisi ve merak edilen bilgiler...
#Bel SoğukluğuTestisler sperm ve erkeklik hormonu olarak bilinen testosteronun yapıldığı yerdir. Testisler erkeklerde penisin altında skrotum adı verilen deri poşunun içinde sağ ve sol tarafta yer alan organlardır. Testisin kanlanması spermatik kord içerisindeki damarlar sayesinde gerçekleşir. Spermatik kord karın içinden başlayıp skrotuma kadar ilerleyip testis ile bağlantılı olan bir yapıdır.
#Testis TorsiyonuProstat, idrar kesesinin altında bulunan ceviz büyüklüğünde bir bezdir. Meniyi oluşturan bir sıvı üretmekle görevlidir. Prostatit, prostat bezinin iltihaplanması veya şişmesi anlamına gelir. Hastalık belirtileri kademeli olarak başladığında ve birkaç haftadan fazla sürdüğünde, bu duruma kronik prostatit adı verilir.
#Kronik ProstatitCüzzam hastalığının hangi yollarla bulaştığını, belirtilerini, türlerini, tedavisini ve vaka sayılarını anlatan Dermatoloji Uzmanı Dr. Pınar Yönter Oğuz, Türkiye'de kayıtlı 544 cüzzam hastası olduğunu belirterek, bu hastalıkta kısa sürede bulaş riskinin çok düşük olduğunu ifade etti.
#CüzzamHipofiz bezlerinde meydana gelen hipofiz yetmezliği, hipofiz bezindeki hasar veya hipotalamusta ortaya çıkan bir rahatsızlıktan kaynaklanan hipopitüitarizm hastalığı hakkında bilinmek istenen pek çok husus bulunuyor. Merak edenler için Hipopitüitarizm hastalığı nedir ve nasıl oluşur? Hipopitüitarizm belirtileri ve tedavisi hakkında bilgileri derledik.
#Hipopitüitarizm Hastalığı NedirHipofiz bezlerinde meydana gelen hipofiz yetmezliği, hipofiz bezindeki hasar veya hipotalamusta ortaya çıkan bir rahatsızlıktan kaynaklanan hipopitüitarizm hastalığı hakkında bilinmek istenen pek çok husus bulunuyor. Merak edenler için Hipopitüitarizm hastalığı nedir ve nasıl oluşur? Hipopitüitarizm belirtileri ve tedavisi hakkında bilgileri derledik.
#HipopitüitarizmYaşadığınız adet düzensizliğinin, bir türlü veremediğiniz kiloların, sürekli artan iştahınızın nedeninin hormonlar olduğunu düşündünüz mü?Günlük hayatta karşılaşılan birçok sorunun arkasında hormonlarda yaşanan dengesizlikler olabilir. Bu, kimi zaman iştah sorunları olarak yansır kimi zamansa depresyon. Ancak önlem alınmadığında çok daha ciddi sağlık sorunlarına yol açar. Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Nurcan Dalan, kadınlarda görülen hormon bozukluklarının nedenlerini anlattı.
#Hormon BozukluğuVajinal mantarlar yüksek bulaşma oranı ve yarattığı kötü sonuçları nedeniyle hemen hemen tüm kadınların korkulu rüyasıdır. Çok çeşitli mantarlar olmakla birlikte kadınların dörtte üçünde görülen Candida Albicans mantarı, genital bölge dışında da görülmesi ve çok farklı hastalıklara yol açması nedeniyle en tehlikeli mantar türü arasında yer alıyor.
#Candida MantarıPolikistik Over, çoğunlukla 30 yaş üstü kadınlarda görülmektedir. Bu hastalık, hormonal dengeyi bozabilmektedir. Yumurtalıklarda bazı sıkıntılar oluşturan bu rahatsızlık, hipertansiyon, pıhtılaşma bozuklukları, obezite gibi sonuçları doğurabilmektedir. Erkeklik hormonunun baskın bir şekilde artış göstermesi üzerinde adet düzensizliği ve tüylenme ile sonuçlanmaktadır.
#Polikistik OverKlamidya enfeksiyonu “chlamydia trachomatis” adı verilen bakterinin sorumlu olduğu bir hastalıktır ve özellikle gelişmiş ülkelerde cinsel yolla bulaşabilen hastalıkların en sık görülenidir. Kadınlarda servisit adı verilen rahim ağzı enfeksiyonuna neden olurken, hem erkek hem de kadınlarda üretra (İdrarın dışa atıldığı boru, idrar yolu) ve rektumun (Kalın bağırsağın makata yakın olan kısmı) enfeksiyonlarından sorumludur.
#Klamidya