Epilepsi nöbetleri haberleri sayfasında Epilepsi nöbetleri hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 202 Epilepsi nöbetleri haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Halk arasında ‘Sara hastalığı’ olarak bilinen epilepsi, merkezi sinir sisteminden kaynaklanan ve bilinen bir sebebe bağlı olmaksızın tekrarlayan nöbetlerle ortaya çıkan nörolojik bir hastalık. Dünya nüfusunun yüzde 1’inde görülen ve her yaştaki erkek ile kadının kapısını çalabilen epilepsi nöbetleri çok çeşitli olabiliyor. Uzmanı Dr. Ayla Sifoğlu epilepsi hakkında toplumda doğru sanılan yanlışları anlattı, önemli uyarılarda bulundu.
#Sara HastalığıİZMİR'in Karabağlar İlçesi'ndeki anneannesinin evinin balkonundan düşerek hayatını kaybeden CHP Konak Gençlik Kolları üyesi Ezgi Gürdal'ın cenazesi Dokuz Eylül Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Camisi'nde kılınan namazının ardından Uzundere Mezarlığı'nda gözyaşları içinde toprağa verildi. 3 yaşındaki oğlu Uras, cenaze törenine getirilmezken tabutunun üzerine Göztepe futbol kulübünün bayrağı ile CHP'nin altı oklu bayrağı kondu.
#İzmirÇanakkale'de restoratör Tuğba Yavaş (39), 5'inci kattaki dairenin balkonundan düşüp hayatını kaybetti. Yavaş'ın ölümüne ilişkin cinayet şüphesiyle gözaltına alınan eşi Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Alptekin Yavaş (49), tutuklandı. Yavaş, ifadesinde, "Elleri ellerimden giderek kaymaya başladı. Birkaç saniye tuttum ancak çekemedim. Sonrasında benim de gücüm tükendi, ellerimin arasından kayarak aşağıya motosikletin üzerine düştü" dedi.
#Tuğba YavaşGazlı içeceklerde, mısır gevreğinde, hatta kahvenizde bile var… Dünya Sağlık Örgütü çok sayıda yiyecek ve içecekte yer alan bir yapay tatlandırıcı olan aspartamı, ‘kanserojen olma ihtimali bulunan maddeler’ listesine ekledi ancak günlük aspartam tüketimiyle ilgili tavsiyesini değiştirmedi. Uzun süredir devam eden sağlık endişelerine rağmen kullanımı çok yaygın olan aspartamın dünyayı ele geçirişinin tarihini anlatıyoruz…
#AspartamPek çok anne baba için çocuklarının yüksek ateş nedeni ile havale geçirmesi ya da epilepsi hastası olması nedeni ile endişe edilmesi gereken durumların da başında gelir. Epilepsi hastalığı zamanla tamamen geçer mi sizler için derledik.
#EpilepsiHalk arasında ‘sara’ olarak da bilinen epilepsi, beynin bir bölgesindeki hücrelerin ani ve kontrolsüz elektrik sinyali yollamasıyla oluşan ve nöbetlerle kendini gösteren kronik bir hastalık. Doğum sırasında veya daha sonra herhangi bir nedenle beyin hasarı yaşayan kişilerde gelişen epilepsi, çocuklarda erişkinlere nazaran daha sık görülüyor. Öyle ki ülkemizde 80.000 çocuğun epilepsi hastası olduğu tahmin ediliyor. Çocuk Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Memet Özek, tedaviden etkin sonuç alınmasında erken tanı ve doğru tedavinin kilit rol üstlendiğine dikkat çekerek çocularda epilepsi hakkında önemli bilgilendirmelerde bulundu.
#EpilepsiBeyin tümörleri çocuklarda lösemilerden sonra en sık görülen tümörleri oluşturuyor. Çocukluk çağında gelişen her 6 tümörden 1’i beyinde yerleşiyor. Bu tümörlerin yüzde 52’si ilk 2-10 yaş, yüzde 42’si de 11-18 yaş arasında görülüyor. Bir yaş altında oluşan beyin tümörleri oranı ise yüzde 5.5 civarında seyrediyor. Beyin tümörlerinin yarısını iyi huylu tümörler, diğer yarısını da kötü huylu tümörler oluşturuyor. Amerika kaynaklı istatistik verilerine göre; her yüz bin çocuktan 3’ünde kötü huylu beyin tümörü teşhis ediliyor. Günümüzde tıp dünyasında yaşanan önemli gelişmeler sayesinde iyi ve kötü huylu beyin tümörlerinin tedavisinde çok daha başarılı sonuçlar alınması ise yüreklere su serpiyor. Çocuk Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Memet Özek, beyin tümörlerinin tedavisinden başarılı sonuçlar alınmasında erken tanı ve tedavinin kilit rol üstlendiğine dikkat çekerek, önemli bilgiler verdi.
#Çocuklarda Baş AğrısıSialidosis, 2 ayrı formda görülebilen nadir kalıtsal bir rahatsızlık. Neuroaminidaz isimli enzimin eksikliği nedeniyle ortaya çıkmaktadır. Ayrıca yaşam kalitesini etkilemektedir. Peki sialidosis nedir, belirtileri nelerdir? İşte sialidosis rahatsızlığıyla ilgili merak edilenler...
#SialidosisNÖROLOJİ Uzmanı Doç. Dr. Hatice Köse Özlece, "Beyin hastalıkları ile ilgili en uyarıcı semptom, baş ağrısıdır. Ağrı kesicilere yanıt vermeyen, geceleri uykudan uyandıran şiddetli bir baş ağrısı görmezden gelinmemeli ve nöroloji hekimine başvurulmalı" dedi.
#Nöroloji Uzmanı Doç. Dr. Hatice Köse ÖzleceHalk arasında “sara hastalığı” olarak da epilepsi, beynin bir bölgesindeki hücrelerin anormal elektrik sinyali yollamasıyla ortaya çıkar. Ülkemiz nüfusunun yaklaşık yüzde 1’inin epilepsi hastası olduğu biliniyor. Hastalıkta istemsiz kasılmalar, duyusal değişiklikler ve bilinç değişiklikleri meydana gelir. Epilepsi nöbetler halinde olan bir hastalıktır.
#EpilepsiHAKKARİ’nin Yüksekova ilçesinde yaşayan Fidan Cankurtaran doğduktan hemen sonra beyninde 'kortikal displazi' tespit edilen 5 yaşındaki kızı Berivan'ın tedavisi için yardım istedi. Cankurtaran, "Her saniyesi onun için çok önemli. Sabahlara kadar başucunda bekliyorum. Uyanmadığı zaman korku içinde yaşıyorum" dedi.
#HakkariYoğun bir şekilde cep telefonu kullanımının beyin tümörü oluşumu üzerindeki etkisi uzun yıllardır tartışılıyor ve bilim adamları tarafından araştırılıyor. Beyin tümörlerinin oluşumunda cep telefonundan çok genetik faktörlerin etkili olduğuna dikkat çeken uzmanlar, tedavide cerrahi müdahalenin gerekliliğine vurgu yapıyor. Uzmanlara göre beyin tümörü belirtileri, yerine ve büyüme hızına göre farklılık gösteriyor. Baş ağrısı, bulantı, kusma, görme – konuşma - duyu ve yürüme bozuklukları, kuvvetsizlik, epilepsi nöbetleri beyin tümörü açısından uyarıcı olabilir. Beyin, Sinir ve Omurilik Cerrahı Prof. Dr. Mustafa Bozbuğa, yetişkinlerde beyin tümörleri ile ilgili son derece önemli bilgiler paylaştı.
#Beyin TümörüAntalya'da 'da Aysima Topal'a (4,5), dört ay önce ölümcül bir sinir hastalığı olan Nöronal Seroid Lipofuksinoz (NCL- beyincik erimesi) teşhisi konuldu. Aysima'nın tedavisi bir yıl boyunca ayda iki doz verilmesi gereken ve fiyatı 702 bin euro olan ilaç, Türkiye'de bulunmuyor. Aysima'nın ilacını alabilmesi için Antalya Valiliği izniyle yardım kampanyası başlatıldı.
#HaberKetojenik diyet, yüksek yağ, düşük protein ve düşük karbonhidrat içeren bir beslenme düzeni olarak karşımıza çıkıyor. Ketojenik diyette; meyve, sebze, tahıl ve kalsiyum içeren gıdaların kısıtlanması sebebiyle vitamin ve mineral takviyesi yapılması gerektiğini belirten Beslenme ve Diyet Uzmanı Özden Örkcü, könemli bilgiler verdi. İşte ketojenik diyet hakkında bilmeniz gerekenler...
#Ketojenik DiyetHalk arasında ‘Sara hastalığı’ olarak bilinen epilepsi, merkezi sinir sisteminden kaynaklanan ve bilinen bir sebebe bağlı olmaksızın tekrarlayan nöbetlerle ortaya çıkan nörolojik bir hastalık. Dünya nüfusunun yüzde 1’inde görülen ve her yaştaki erkek ile kadının kapısını çalabilen epilepsi nöbetleri çok çeşitli olabiliyor. Uzmanı Dr. Ayla Sifoğlu epilepsi hakkında toplumda doğru sanılan yanlışları anlattı, önemli uyarılarda bulundu.
#Sara HastalığıHalk arasında ‘Sara hastalığı’ olarak bilinen epilepsi, merkezi sinir sisteminden kaynaklanan ve bilinen bir sebebe bağlı olmaksızın tekrarlayan nöbetlerle ortaya çıkan nörolojik bir hastalık. Peki epilepsi hastalarının hayatını kabusa dönüştürebilen yanlış bilgiler neler? Nöroloji Uzmanı Dr. Ayla Sifoğlu epilepsi hakkında toplumda doğru sanılan yanlışları anlattı, önemli uyarılarda bulundu.
#Genel SağlıkBeyindeki ritim bozukluğu olarak tanımlanan epilepsinin, her yaşta ortaya çıkabildiğini hatırlatan Nöroloji Uzmanı Prof. Dr. Canan Aykut Bingöl, akraba evliliklerinin epilepsi riskini artırdığını söyledi. Türkiye'de yaptıkları bir araştırmaya dayanarak verdiği bilgilere göre, epilepsinin, akraba evliliği yapan bireylerde 40 kat daha fazla görüldüğünü belirtti.
#Beyindeki Ritim BozukluğuEpilepsi nöbetleri, farklı şekillerde meydana geliyor. Yere düşme, kasılma ve vücutta atmaların olduğu bazı nöbetlerin tehlikeli olabileceğini belirten uzmanlar, epilepsi nöbeti geçiren kişiye su ve yiyecek verilmemesi gerektiğinin altını çizdi.Nöroloji Uzmanı Doç. Dr. Barış Metin, epilepsi nöbeti anında yapılması gerekenler hakkında önemli bilgiler verdi.
#EpilepsiEpilepsi hemen her yaşta görülebilen ve uzun süreli tedavi ve izleme gerektiren bir hastalıktır. Pek çok hastalık gibi epilepsi hastalığında da erken tanı önemlidir. Erken tanı, doğru tedavi ve düzenli takipler sayesinde epilepsi kontrol altında tutulabilir. İşte, epilepsi hastalığıyla ilgili detaylı bilgi.
#Epilepsi NedirDoğru nefes almanın stres ve depresyon gibi birçok soruna iyi geldiği bilinmekle birlikte fazla kilolar için de faydası olduğu araştırmalarla kanıtlandı. Ancak bu çok yiyerek ve haraket etmeyerek sadece doğru nefes alarak zayıflayacağınız anlamına gelmiyor. İşte kilo verdiren nefes alma teknikleri:
#Diyet