Güncelleme Tarihi:
BAĞDAŞ KURUN
Hiçbir şekilde yere yatarak uygulanmamalı. Bağdaş kurarak yere oturmalı ve duruşunuza dikkat etmelisiniz. Omuriliğiniz 90 derece dik durmalıdır. Bunu kolaylaştırmak için kuyruk sokumunuzun altına yastık koyabilirsiniz.
RAHAT OLUN
Gözlerinizi yavaşça kapatın ve rahatlayın. Bulunduğunuz ana odaklanın. Sakin olmak ve ana odaklanmak doğru nefes almak için oldukça önemli.
BURNUNUZDAN NEFES ALIN
Derin ve yavaş bir şekilde burnunuzdan nefes alıp ağzınızdan vermeye başlayın. Bu yüzden öncelik olarak diyafram nefesini öğrenmelisiniz. Nefes alırken ağzınızı tamamen kapatmalısınız.
FIREPOINT NOKTASI
Diliniz firepoint noktasında olmalı. Yani dilinizin ucu üst ön dişlerinizin arkasında, damağa değen yerde olmalı.
DIKKATINIZI GÖĞSÜNÜZE VERIN
Burada önemli olan dikkatinizi karnınıza değil göğsünüze vermeniz. Çünkü bu yöntemde ağzınız kapalı olacak şekilde burundan derin ve kuvvetle aldığınız nefesi göğsünüze doldurduğunuza, akciğerlerinizin oksijen ile dolu olduğuna emin olmasınız.
NEFESI BURNUNUZDAN VERIN
Artık akciğerlerinizin oksijen ile dolu olduğuna eminseniz nefesinizi burnunuzdan tıslama sesi çıkarmaya dikkat ederek kuvvetle verebilirsiniz.
SONUNDA TÜM NEFESINIZI BOŞALTIN
En son nefesinizde hem göğüs, hem de karındaki nefesini tamamen içinizden boşaltın. Göbeğinizi içeri çekin. Anüsünüzü sıkın.
GÜÇ KULLANIN
Hem nefes alırken hem de nefesinizi verirken gücünüzü kullanmaya gayret edin.
TOK KARNINA YAPMAYIN
Bu teknikleri uygularken yemeklerden hemen sonra yapmamaya özen gösterin.
KIMLER YAPMAMALI?
Hamileler, kalp rahatsızlığı olanlar, fıtık olanlar, çok yüksek ya da düşük tansiyon problemi yaşayanlar, regl döneminde olanlar, epilepsi nöbetleri geçirenler bu nefes tekniklerini uygulamamalıdır.