Enfeksiyon, hastalık olmasına sebebiyet veren yani hastalık kapasitesi taşıyan virüs ve mikropların vücut içerisinde girmesi ile gelişme gösterir. Vücutta yer alan bağışıklık sistemi pek çok enfeksiyonun oluşumunu önlemektedir. Fakat hızlı bir şekilde bulaşan enfeksiyonlar kişi açısından zorluk oluşturur ve bu sebeple hastalık gelişir. En yaygın belirtileri mide bulantısı, kusma, baş ağrısı ve ateş olarak bilinen enfeksiyonlar, ne anlama gelir ve belirtileri nelerdir? Enfeksiyon tedavisi nasıldır tüm detayları ile derledik.
#Enfeksiyon NedenKızını dünyaya getirdikten çok kısa bir süre sonra garip belirtiler yaşamaya başlayan bir anne, acilen hastaneye kaldırılınca çok nadir görülen bir bakteri kaptığı ortaya çıktı. ‘Et yiyen bakteri’, 28 yaşındaki annenin karnını yiyip bitirmek üzereydi!
#Nekrotizan FasiitMısır, Babil ve Çin başta olmak üzere binlerce yıldır birçok medeniyet tarafından hastalıkların tedavisinde kullanılan hacamat, günümüzde yeniden popüler bir hale geldi. Ancak vücudumuzda biriken toksinlerin dışarı atılmasını sağlamak için uygulanan hacamatı yaptırırken, oldukça dikkat etmek gerekiyor. Çünkü hacamat, hekimler tarafından, steril ortamda ve sterilize edilmiş ürünler kullanılarak yapılmadığı taktirde, ciddi sağlık sorunlarına da neden olabiliyor.
#HacamatTaklit yeteneği müthiş, bin bir yüzü var, birçok kaynakta gizli pandemi olarak geçiyor hatta sessiz katil diye adlandırılıyor. Tüm dünya, bu hastalığa karşı ayakta. ABD'deki Lyme kasabasına giderek araştırma yapan ve birkaç yıl sonra Lyme hastalığı teşhisi konan Ziraat Yüksek Mühendisi Derya Ulaşoğlu da söz konusu hastalığı yaşayanlardan. İşte onun deneyimleri ve 18 soruda Lyme hastalığı...
#SağlıkMaymun çiçeği virüsü tüm dünyada endişe yaratmaya devam ediyor. Koronavirüsün etkilerini henüz atamamışken yepyeni bir virüsle karşılaşmak ülkeleri hızla alarma geçirdi. Peki maymun çiçeği virüsünde kimler daha fazla risk altında? Çiçek aşısı olanlar virüse karşı hâlâ korunuyor mu? İşte merak edilen tüm detaylar...
#SağlıkRadyasyon tedavisi, yetersiz kalori ve protein alımına katkıda bulunabilecek birçok yan etkiye neden olabilir. Bu yan etkiler arasında iştahsızlık, tat değişiklikleri veya tat alamama, ağrılı çiğneme ve yutma görülebilir. Tedaviden önce Radyasyon zehirlenmesinin etkilerinden ve belirtilerinden bahsetmek gerekmektedir. Peki, Radyasyon zehirlenmesi nedir tüm detayları ile derledik.
#SağlıkHepimiz pandemi sırasında ekstra önlemler alan birilerini tanıyoruz. Seyahat etmekten, büyük toplantılardan hatta arkadaşlarından ve ailesinden uzak durarak dikkatli davranan pek çok insan, Covid pozitif olduktan sonra suçluluk ve utanç duymaya başladı.
#Covid-19Yeşil yapraklı ve sarı çiçekli olan karahindiba otu, doğru tüketildiğinde önemli faydalara sahiptir. Soğuğa karşı dayanıklı olabilen karahindiba otu, sıcak iklimlerin bitkisidir. Karahindiba otu nedir, ne işe yarar, nerede yetişir, nasıl kullanılır, faydaları nelerdir, neye yarar gibi soruların yanıtlarını sizler için derledik.
#Karahindiba OtuFarenjit (boğaz iltihabı);burun ve ağız boşluğunun arka duvarında oluşan iltihaplanmadır. Akut ve geçmeyen kronik olmak üzere iki tür farenjit görülür ve ikisi birbirinden farklıdır. Ani gelişen, şiddetli iltihaplanmalar akut farenjittir. Daha hafif seyreden fakat buna karşılık da daha uzun süren farenjit türü ise kronik(müzmin) farenjittir. Akut farenjitin belirtileri sadece boğazla ilgili değildir. Peki Faranjit neden olur? Faranjite ne iyi gelir, nasıl geçer? Evde faranjite iyi gelen bitkisel çözümler...
#FaranjitMide rahatsızlıkları arasında en yaygın olanı olarak bilinen gastrit, günlük hayatı ciddi oranda olumsuz etkiler ve sinirsel, antral gibi çeşitli türleri vardır. Başta beslenme alışkanlıkları ve stres olmak üzere birçok faktör gastrit hastalığına doğrudan ya da dolaylı olarak neden olmaktadır. Peki, gastrit nedir? Gastrite ne iyi gelir? Gastrit neden olur, nasıl geçer? İşte gastrit belirtileri, tedavisi ve iyi gelen yiyecekle
#Gastrit Nedir?Üveitiniz hastalığınız olduğunu biliyorsanız, göz doktorunuz ve romatoloğunuzun iletişim halinde olması önemlidir. Bu hastalık, bağışıklık sistemini etkilediği için gözleriniz dahil tüm vücudunuzda semptomlara neden olabilir. Peki, Üveit nedir ve nasıl tedavi edilir? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Üveit Nedir?Saç mantarı sürekli olarak ortaya çıkan bir durum olarak bilinir. Özellikle deri ve zührevi hastalıkları arasına giren saç mantarı tedavi edilmesi gereken bir durumdur. Saç mantarı ile ilgili yoğun bir şekilde araştırma yapılmaktadır. Saç mantarı şikayeti olan kişiler internet üzerinden de bu hastalığı araştırmaktadırlar. Peki saç mantarı nedir? Saç mantarı neden olur? Saç mantarı nasıl geçer? Saç mantarına ne iyi gelir? İşte saç mantarı ile ilgili bilinmesi gereken tüm detaylar.
Parazit mantarları hastalık yapıcı etkisi bulunan bir saçkıran, el, ayak, tırnaklarda hastalık yapan bir hastalıktır. Pek çok yol ile bulaşmaya müsaittir. Tükürük, ilaç, cinsel yol, deri teması, yiyecek ve içecekler, solunum yolu gibi yollarda bulaşabilen hastalıklardır. Vücutta kendi yaşam alanlarını kurarak zararları ile hastalıklara yol açarlar. İşte, merak edilen tüm detaylar.
Verem (tüberküloz) hastalığı genel olarak akciğerleri etkilemekte olan ciddi bir enfeksiyon hastalığıdır. İnsanlık tarihinin en eski hastalıklarından biri olan verem hakkında Uzman Hekimi Prof. Dr. Salih Emri ayrıntılı bilgiler verdi.
#Verem NedirKoronavirüsün belirtileri arasında da yer alan boğaz ağrısı, havaların soğumasıyla birlikte kendini göstermeye başladı. Yutkunmayı, dinlenmeyi ve hatta uyumayı zorlaştıran boğaz ağrınızı evinizde kolaylıkla hazırlayabileceğiniz ekinezya ve kuşburnu çaylarıyla hafifletebilir, bağışıklık sisteminizin güçlenmesine destek olabilirsiniz.
#EkinezyaSelenyum nedir sorusu birçok vatandaş tarafından sorgulanan ve araştırılan konular arasında gündemdeki yerini korumaya devam ediyor. Selenyumun, vücudun hastalıklara ve strese karşı direncini arttırdığı biliniyor. Peki, selenyum nedir? Selenyum eksikliği neden olur?
#SelenyumGeçen haftanın magazin gündemi, boşanmak için mahkemeye başvuran evli bir çift arasında yaşanan “HPV enfeksiyonu” tartışmasıydı. Tartışmadan çıkarılacak çok önemli bir ders var: HPV enfeksiyonu bizde de yaygın cinsel hastalıklardan biri. HPV virüsüyle oluşan siğiller bir tür enfeksiyon.
Sağlığınızla ilgili soru ve sorunlarınızı paylaşabilir ve yol gösterici yanıtlar alabilirsiniz. Ancak unutmayınız ki, sağlık sorunlarınıza çözüm bulmanın en doğru yolu, uzman bir hekime muayene olmaktır. Sorularınıza verilen cevaplar öneri niteliğinde ve bilgilendirme amaçlıdır. Her türlü tıbbi tedavi için mutlaka hekiminize danışınız.
Sağlığınızla ilgili soru ve sorunlarınızı paylaşabilir ve yol gösterici yanıtlar alabilirsiniz. Ancak unutmayınız ki, sağlık sorunlarınıza çözüm bulmanın en doğru yolu, uzman bir hekime muayene olmaktır. Sorularınıza verilen cevaplar öneri niteliğinde ve bilgilendirme amaçlıdır. Her türlü tıbbi tedavi için mutlaka hekiminize danışınız.