İngiltere merkezli seyahat dergisi Time Out, ‘Dünyanın en havalı 40 semtini’ listeledi. Komşuluğun ve kültürel yapının hâlâ korunduğu bölgelerin yer aldığı seçkide, ülkemizden de İstanbul’un Bebek semti yer aldı. Biz de bu haber üzerine uzmanlarımıza ‘Türkiye’nin en havalı semtleri hangileri?’ diye sorduk. 5 şehirden keşfedilmeyi bekleyen 8 adresi önerdiler...
#Rotaİngiltere merkezli seyahat dergisi Time Out, dünyanın en havalı semtleri listesini yayınladı. Listeyi hazırlarken, bir mahallenin atmosferi, sunulan yiyecek ve içecekler, gece hayatı ve kültürüne bakarken koronavirüs pandemisi nedeniyle bu sefer bir mahallenin topluluk ruhunu ön planda tutarak tercihlerini yaptı. Listede, mahalle kültürünün ve komşuluk ilişkilerinin kuvvetli olduğu semtler ön plana çıktı.
#En Havalı SemtlerHürriyet Gazetesi ve Karaca iş birliğiyle hayata geçirilen İncili Gastronomi Rehberi’nin dördüncüsü raflara çıkıyor. Rehberde yer alan restoranlar, 7 Mart’ta The Ritz-Carlton İstanbul’da düzenlenecek geceyle açıklanacak. Magazin Konseyi, İncili Gastronomi Rehberi Koordinatörü Müge Akgün’le bir araya geldi, rehbere dair merak ettiklerini sordu.
#Müge AkgünTekrar kampüse dönmeye hazırlanan üniversiteli gençleri şimdi de “Ne giyeceğim?” kaygısı sardı. Son moda kıyafetleri uygun fiyata bazı alışveriş sitelerinde bulmak mümkün. Hesaplı alışverişin adresleri olan pazarları, pasajları ve ikinci el dükkânlarını da unutmayalım. Gelin, birlikte İstanbul’dan İzmir’e, Ankara’dan Eskişehir’e uzanan hesaplı bir alışveriş turuna çıkalım.
#Modaİngiltere merkezli seyahat dergisi Time Out, dünyanın en havalı semtleri listesini yayınladı. Listenin bir numarasında Barcelona’nın Esquerra De L’Eixample semti yer alırken, Türkiye’den sadece Beşiktaş’ın Arnavutköy semti listede yer aldı.
#Beşiktaşİstanbul’un sosyal hayatı geçen yıllarda gerileyedursun; fikir ve uygulaması Pozitif yapısı tarafından üstlenilen Bomontiada projesi hem Feriköy ve çevresinin dönüşümüne imkan verdi hem de sokağı özleyen sosyal kelebeklerin vakit geçirmeye bayıldığı bir köşeye dönüştü.
#Ferhan İstanbulluMardin’in Gelinkaya Köyü’nden Beyrut’a 1960’lı yıllarda büyük bir göç yaşanmış. Önceleri gelenler ne iş bulursa yapıyor, en sonunda apartmanlardaki kapıcılığı ellerine geçiriyorlar. 30 yıl önce Beyrut’a gelen Şeyhmuz Kazan, iki oğlunu Türkiye’de üniversitede okutuyor. Kazan’ın uyarısı ise dikkat çekici: Türk askerini göndermesinler, burada arkasını döneceği tek millet yok. Ateş ederler, kör kurşun derler.