Originn ile başka bir dünya mümkün

BUNDAN 7 hafta önce başladığımız hikayeler, önümüzdeki hafta son erecek.

Haberin Devamı

Ama biliyorum ki, bu ülkede çalışan, üreten, emek veren, erkek işi demeden kollarını sıvayıp işe girişen girişimci kadınların hikayeleri hiç bitmeyecek. Bu hafta da enteresan bir iş kuran, üstelik bu fikrini İzmir’de geliştirip genç insanlar için harika fırsatlar yaratan Nazey ve Esra var sırada. Ne mi yapmışlar? Buyurun yazıya...

 

Geçen haftalarda dünyaca ünlü bir seyahat dergisinin her ay yayınlanan “yükselen semtler” bölümü için Bornova seçildi ve ben o derginin en İzmir düşkünü yazarı olarak, valizimi toplayıp fotoğrafçı, yetenek üstü kadın Emel Ernalbant ile İstanbul’dan koşa koşa İzmir’e yola çıkıp Bornova’da 4 güzel gün geçirdim. Tüm Bornova keşifleri esnasında, Emel’le bizi en etkileyenlerden biri, bu iki genç kadının bir Kuzey Avrupalı kafası ile Bornova 3. Sanayi’de açtıkları açık ofis sistemi Originn Coworking oldu. Böyle söyleyince pek havalı duruyor da co-working ne demek?

 

Haberin Devamı

Yeni dünya düzeninde işyeri tanımı baştan yazılıyor
“Co-working” Avrupa ve Amerika’da, hatta Cape Town’da, Brezilya’da genç insanların, girişimcilerin, tasarımcıların, mimarların, dijital ajansları yani sermayesi aklı ve yaratıcılığı olan bireylerin, kolektif bilinçle bir araya gelerek çalıştığı yeni çalışma alanlarına verilen isim. Yani bizim eskinin tek odalı, ortak tuvaletli iş hanlarını düşünün, bunu şimdi 2016 yılı ile endüstriyel tasarımlı ofis alanları ile ortak alanlarda açık duran macbook bilgisayarlar, kahva makineleri, ortada kaykay ve bisikletle gezinen elemanlarla çarpın, hah işte bu yeni nesil ortak çalışma alanlarına verilen isim artık “co-working”.

 

Originn’in hikayesi

 

Originn, Bornova Sanayi’de metruk bir un fabrikasının, nefis bir ofis sistemine dönüşmüş hali. Aylık kirası, 1100 TL’den başlayan, içi Kopenhag stili döşenmiş, ortak alanları, bahçesi bulunan ofislerden ve açık-kapalı toplantı ofislerinden oluşuyor. Herkes birbiri ile fikir alışverişinde. Yaşar Üniversitesi’nin tam karşısı ve metronun da dibi. Beni en çok enerjisi etkiledi. Bir de yeni kurulan bu genç markaların beyinlerinin hepsinin bu ofislerde çalışıyor oluşu. Şu isimlere bakar mısınız?

 

Haberin Devamı

* Concreteforart, * Batuintermodal, * Barzel’s * Casual Consultancy * İdema * Gamze Bağlan * İdea4id * Nobon * Aparat Mag * Materials Custom

 

* CMC Polimer * Puçi Fotoğrafçılık * Campus Career *Wifim * Ervin Gül Yaşam Koçu* Cool Dijital * Mode Colors

 

Bu markaların hepsi büyüyecek, filizlenecek ve belki de dünyaya açılacak projeler.

 

 Originn ile başka bir dünya mümkün

 

Nazey ve Esra’nın hikayesi

 

Nazey Erdilek ve Esra Gönen, 4 ortaklı Originn’in iki kadın kurucu ortağı. (Beyler sizi bu yazıya dahil edemediğim için üzgünüm) Nazey, Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesi’nden mezun olduktan sonra Londra’da okumuş, gezmiş, çalışmış ve deneyimlemiş. Özlem içinde İzmir’e döndü ve ilk ikisi aile, sonuncusu uluslararası firma olmak üzere 10 yıl kurumsal hayatta dirsek çürütmüş. Esra ise Dokuz Eylül İşletme mezunu. Yüksek lisansını 2007’de London South Bank University’de Uluslararası İşletme üzerine tamamlamış. Lojistik sektöründe 2 yıllık iş deneyiminden sonra 2010’da GNN Dış Ticaret firmasını kurmuş. Halen yoğunluğu medikal sektörde olmak üzere yurtiçindeki üreticilere ihracat pazarı yaratmak konusunda danışmanlık yapıyor. Ve bu 2 genç kadın, 2 ortağı ile birlikte henüz 2 ay önce Originn’i kurmuş. Ben tüm konsepte ve genç insanlara sundukları “ödeyebilecekleri kiralar ile hayallerinin peşinden koşma fırsatı”na bayıldım.
Tıklayın belki siz de seversiniz: www.originn.com.tr

Yazarın Tüm Yazıları