Gaziantep'te Taşlıca Mahallesi'nde bir barakada sabaha karşı çıkan yangında, baba ile yaşları 2 ile 15 arasında değişen 6 çocuğu yanarak yaşamını yitirdi.Yangın, sabaha karşı saat 03.30 sıralarındaTaşlıca Mahallesi 7 Nolu Sokak üzerinde bulunan, Bakır ailesinin yaşadığı barakada meydana geldi. Aslen Muşlu olan ve yıllardır Taşlıca Mahallesi’ndeki arazilerinde sahibi oldukları büyükbaş hayvanları otlatıp, hurda toplayarak geçimini sağlayıp, arazideki tek katlı barakada yaşayan 70 yaşındaki Mehmet Emin Bakır, 56 yaşındaki eşi Naciye Bakır ile 6 çocuğu gece uykuya daldı. Sabaha karşı Bakır ailesinin yaşadığı barakadan alevler yükseldiğini gören çevredeki fabrika ve besihanelerin bekçileri, durumu telefonla polis ve itfaiye ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine olay yerine sevk edilen Gaziantep Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığına bağlı ekipler, yangını söndürdü. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri,yangını söndürünce baba Mehmet Ekin Bakır ve çocuğunun cansız bedenine ulaştı. 2 yaşındaki bebeğini emzirmek için gece uyanan anne Naciye Bakır ise dumanı fark edince ne olduğuna bakmak için dışarı çıktı evlerinin yandığını anlayınca yardım istemek için komşularına giden kadın döndüğünde ise alevlerin tamamen sardığını gördüğünü söyledi.
#GaziantepMilyonlarca insan faydalı olduğunu düşünerek vitamin gıda takviyesi alıyor ancak büyük bir çoğunluğu bilinçsizce kullanıyor. Konunun uzmanları bazı takviyelerin asla birlikte kullanılmaması gerektiği, yanlış kullanımlarda organ hasarına bile neden olabileceği konusunda uyarıyor.
#VitaminSevgili Hürriyet okurları... Bu hafta sağlık köşemin konuğu Dermatoloji Uzmanı Prof. Dr. Erol Koç. Kendisiyle kolajen konusunu konuştuk. ‘Kolajen nedir? Ne kadar süre alınmalı? Ne kadar kullanılmalı?’ sorularıyla beraber kolajenin önemi ve kullanımında dikkat edilmesi gerekenleri anlattı.
#Şenol KalyoncuTürk ezgilerini ilk kez dünyaya tanıtan, caz müziği ve vurmalı çalgıların ustası kültür elçimiz Okay Temiz’le ritmin psikolojik ve fizyolojik tedavi edici gücünü konuşmak için bir araya geldik. Temiz’le Galata’daki ritim atölyesinde hem çaldık hem sohbet ettik.
#Okay TemizÇok sevdiğim Konyalılar Etli Ekmek ben bildim bileli Kazasker’deydi. Uzun süre çok iyi gitti. Yakın zamanda sanki biraz yorulduğu izlenimini verdi. Burayla ilgili son yazımı okuyanlar geçen sene buradan eskisine göre daha az mutlu ayrıldığımı biliyorlardır. Eski yeri kentsel dönüşüme girince taşındı. Yeni yerinde beni yine şaşırttı, bu kez bamya çorbası da kuzu fırın kebap da 10’da 10!
#Etli EkmekTürkiye'de 61 milyon 441 bin 882 seçmen, yerel yöneticilerini seçmek için dün sandık başına gitti. Seçimlerde 81 il, 973 ilçe ve 390 belde belediye başkanı ile 50 bin 336 muhtarın yanı sıra il genel meclisi ve belediye meclisi üyeleri belirlendi. İşte İl il, ilçe ilçe tüm sonuçlar...
#Yerel Seçim Sonuçları 2024Memleketin her bir köşesinde onlarca farklı tandır kebabı pişiriliyor. Hepsi birbirinden lezzetli… Keçi, kuzu hatta dana etinden yapılan da var. Pişirme tarzları bölgelere göre farklılık gösteriyor ama lezzet hep baki… Pide, domates, biber ve soğansa tandırın ayrılmaz arkadaşları…
#ASUMAN KERKEZÇankaya Köşkü’nde farklı bir heyecan vardır; çünkü Mustafa Kemal’in özel konukları gelecek, yemekte ülkenin geleceğine dair konular konuşulacak ve ertesi gün Cumhuriyet ilan edilecektir... Levent Onan imzalı ‘Son Akşam Yemeği’, bu önemli günde yaşananlara köşkün yanındaki mutfağın sakinlerinin cephesinden bakarken temel olarak Osmanlı’yla Cumhuriyet arasındaki tarihsel sürekliliğe vurgu yapıyor.
#CumhuriyetKapadokya bölgesine ilk kez 60 yıl önce ayak bastım. Oraya her sene birkaç tur yaptıkça bölgeyi daha çok tanıdım; ucu bucağı olmayan bir yerdi. Bölge çok ilginç bir büyüme içinde. Nüfusunun çok arttığını söylemek mümkün değil. Turist sayısında da kontrol sağlanırsa gelecek buranındır. Ama tabii çevrenin korunması en önemli nokta. Bu bölgenin tarihi Anadolu’ya ışık tutuyor.
#Anadolu