Sosyal medyayı karıştıran gizemli nesne! Polis uyardı: 'Ne olduğundan emin değiliz, uzak durun'

Güncelleme Tarihi:

Sosyal medyayı karıştıran gizemli nesne Polis uyardı: Ne olduğundan emin değiliz, uzak durun
OluÅŸturulma Tarihi: Temmuz 17, 2023 16:06

Sahile vuran devasa silindir Batı Avustralya'da polisi alarma geçirdi. Gizemli nesnenin ne olduğuna dair araştırmalar devam ederken, yetkililer yerel halkı bölgeden uzak durmaya çağırıyor.

Haberin Devamı

Pazar günü yerel halk tarafından bulunan ve polise bildirilen devasa bakır renkli silindir,sahilde yan yatmış ve hasar görmüş bir şekilde fotoğraflandı.

"NE OLDUĞUNDAN EMİN DEĞİLİZ, UZAK DURUN"

Batı Avustralya'daki Jurien Körfezi yakınlarında bulunan silindiri inceleyen yetkililer nesnenin ne olduğundan emin olmadıklarını belirterek yerel halktan nesneden uzak durmasını istedi.

Polis silindirin bir uçaktan geldiğine inanmadıklarını ve 'tehlikeli' olarak değerlendirdiklerini açıklarken silindirin görüntüleri sosyal medyada merak konusu oldu.

Haberin Devamı

ANALÄ°ZÄ° BU SABAH TAMAMLANDI

Bu sabah eyalet itfaiyesi kimya merkezi nesnenin analiz edildiğini duyurarak, silindirin güvenli olduğunu ve toplum için mevcut bir risk olmadığını duyurdu.

Yerel medyada yer alan haberlere göre, nesne resmi olarak tanımlandıktan sonra sahilden kaldırılacak.

Silindirin durduğu alanda güvenlik önlemleri devam ederken, polis söz konusu önlemlerin potansiyel kanıtların korunmasını sağlamak ve uzman incelemelerini kolaylaştırmak için alındığını duyurdu.

9 YIL ÖNCE KAYBOLAN MALEZYA UÇAĞINA MI AİT?

Silindirin görüntüleri sosyal medyaya ilk yüklendiğinde çoğu kullanıcı nesnenin Kuala Lumpur'dan Pekin'e giderken kaybolan MH370 sefer sayılı uçağa ait olduğunu iddia etse de uzmanlar söz konusu silindirin uçak parçalarına benzemediiğini açıkladı.

UZAY ARACINA AÄ°T OLABÄ°LÄ°R

Avustralya Uzay Ajansı sözcüsü, gizemli nesne ile ilgili araştırmaların sürdüğünü belirterek, "Nesnenin yabancı bir uzay aracının parçası olup olmadığını doğrulamak için çalışıyoruz." açıklamasında bulundu.

Uzay alanında uzman Dr Alice Gorman ise nesnenin Hindistan'a ait bir roketin yakıt silindiri olabileceÄŸini öne sürdü.Â

Sosyal medyayı karıştıran gizemli nesne Polis uyardı: Ne olduğundan emin değiliz, uzak durun

Hindistan Uzay Araştırma Kuruluşu

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!