Embriyo Transferi haberleri sayfasında Embriyo Transferi hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 257 Embriyo Transferi haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
İyi kalitede embriyo transferi yapılmasına rağmen uygulanan üç ve üzeri tüp bebek tedavisinde gebelik elde edilememesi durumu tekrarlayan tüp bebek başarısızlığı olarak tanımlanmaktadır. Bu olumsuz sonuçlara yol açan kadın ve erkek kaynaklı pek çok faktör vardır.
#Tüp BebekTüp bebek tedavileri genellikle adet dönemiyle başlayan tedavilerdir ve kişiye özel yaklaşım gerektirir. Kullanılan iğnelerin süresi ve hasta takipleriyle birlikte toplam tedavi 15-18 gün arasında sürmektedir. Tedavinin son aşaması olarak nitelendirdiğimiz embriyo transferi standart tedavilerimizde yumurta toplama işleminden birkaç gün sonra gerçekleştirilmektedir. Fakat endometrium kalınlığı yetersizse, polip tespit edildiyse, transfere yakın zamanda kırılma kanaması olduysa ya da başarı şansını etkileyen faktörler gözlemleniyorsa embriyolar dondurularak daha sonra transfer edilebilir. Bu gibi durumlarda tedavi sürecinin zamanlamasında ve seyrinde farklılıklar yaşanabilir. Şehir dışında yaşayan hastalar için günlük gidiş-dönüşler ve ara kontrollerle tedaviler planlanabilir. Embriyo transferi sonrası bir günlük istirahatin ardından ise çiftler yaşadıkları şehre dönüş yapabilir.
#Tüp Bebek TedavisiTüp bebek tedavisine dair en merak edilen aşamalardan biri tedavinin son basamağı olarak tanımladığımız embriyonun transfer sürecidir. Transfer işlemi embriyonun gelişimi, sayısı, hastanın yaşı ve çiftin daha önceki denemeleri gibi farklı kriterler değerlendirilerek yumurta toplama işlemi sonrası 2- 6. günler arasında gerçekleştirilmektedir. Embriyo transferi çoğunlukla ağrısız geçen bir süreçtir ve anestezi uygulanmasına gerek kalmaksızın işlem gerçekleştirilir. Embriyo transferi öncesi verilen ilaçların düzenli olarak kullanılması büyük önem taşırken transfer sonrası ise ağır egzersizlerden kaçınılması gerekir.
#Transfer ÖncesiEmbriyo transferinin gerçekleşmesi ile beraber tüp bebek tedavisi de sona ermektedir. Transfer işleminin tamamlanması aynı zamanda zorlu bir sürecin bitişi anlamına gelmektedir. Bundan sonraki süreçte ise tedavinin başarılı olup olmayacağı beklenmektedir. Ancak bu süreçte de annelerin yapmaları gereken bazı şeyler bulunmaktadır.
#Embriyo TransferiTüp bebek (IVF) yöntemi, çocuk sahibi olamayan çiftlere uygulanan ve uzun süredir kullanılan bir yardımcı üreme tekniğidir. Günümüzde en çok tercih edilen kısırlık tedavilerinin başında “tüp bebek” geliyor. Nedeni açıklanamayan kısırlık, enfeksiyon, tüplerde tıkanma, erkeğin sperm kalite düşüklüğü, kilo veya ileri yaştan kaynaklanabilen durumlarda tüp bebek yöntemi ile çiftler bebek sahibi olabiliyor. Kadın Hastalıkları Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Doç. Dr. Turgut Aydın, tüp bebek tedavisinin en önemli aşaması olan embriyo transferi ve sonrasında dikkat edilmesi gerekenler konusunda çok önemli bilgiler verdi.
#Tüp BebekTüp bebek tedavisi; doğal yoldan çocuk sahibi olamayan örneğin kadında kanalların tıkalı olduğu, erkek sperm sayısının düşük ve hatta menide hiç sperm olmayıp testis dokusunda mikrotese yöntemiyle sperm elde edilen grup ve diğer tedavi yöntemlerinden yumurtlama takibi ve aşılama tedavisinden netice elde edilemeyen hastalara uygulanır.
#Tüp BebekTaze transferlerin önemli kısmını (≈%75) yumurta toplamadan 5 gün sonra (5. gün, blastokist evresi), donma çözme uygulamalarının da neredeyse tamamını blastokist evresinde planlanmaktadır. Genel olarak bu uygulamalar ile ilgili yetkin embriyoloji laboratuvarları yoğun olarak 5. gün transfer ağırlıklı planlama yaparlar.
#EmbriyoTüp bebek tedavisi gören her hasta için, embriyo transfer işlemi, tedavinin en stresli ve heyecanlı işlemidir. Haftalar süren ilaç kullanımı ve takiplerden sonra yumurtalar toplanmış ve embriyo gelişiminin heyecanlı takibi yapılmıştır. Sıra son adıma gelmiştir. Embriyonun rahime yerleştirilme işlemi hastanın resmen gebe kalmadan önce yapılan son işlemdir.
#EmbriyoTüp bebek tedavisi, en basit şekliyle sperm ve yumurtanın laboratuvar ortamında suni döllenmeye tabi tutulması ve oluşan embriyonun rahime transfer edilmesi olarak ifade edilebilir. Kadın Hastalıkları, Doğum, Tüp Bebek ve Endoskopik Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Banu Kumbak Aygün, adım adım tüp bebek tedavi sürecinin detaylarını anlattyor
#Tüp Bebek TedavisiKadın Hastalıkları, Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Op. Dr. Seval Taşdemir, rahmin dokusunun yapılan tedavi, test ve ilaçlar nedeniyle yorulduğunu, bu nedenle tüp bebek tedavisinde başarıyı arttırmak için rahmin belirli bir süre dinlendirilmesi gerektiğini söyledi.
#Tüp Bebek TedavisiDondurulmuş embriyo transferi son yıllarda artan sıklıkla uygulanmaya başlanmış ve yüksek başarı oranları ile taze embriyolara alternatif olmuştur. Tüp bebek tedavisinde hangisinin daha etkili olduğunu Tüp Bebek ve Kadın Doğum Uzmanı Op. Dr.Serkan Aydoğdu anlattı.
#Dondurulmuş EmbriyoSağlıklı embriyo transferi gerçekleştirmek içinsağlıklı metabolizmaya sahip embriyonun seçilmesi gerektiğini söyleyen Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı-Perinatolog Prof. Dr. Sevtap Hamdemir Kılıç, Metabolomiksin de bunun için ortaya çıkan teknolojilerden biri olduğunu belirtiyor.
#MetabolomoiksVan’da yaşayan, 25 yıldır evli Saadet Dağ (43), yumurta rezervi kötü olduğu için çocuk sahibi olamayınca, 2019’da Ankara’da, 2021’de de İstanbul’da özel bir hastaneye başvurarak tüp bebek tedavisi olmak istedi. Olumsuz sonuçlanan tedavilerin ardından Diyarbakır’a gelen Dağ, Dicle Üniversitesi Hastanesi Tüp Bebek Merkezi’ne başvurdu. Tedaviye alınan Dağ’a uygulanan tek embriyo transferi ilk denemede başarılı oldu. Başhekim Yardımcısı Doç. Dr. Nurullah Peker, “Hastamıza yaptığımız ilk tüp bebek denemesinde tek embriyo transferiyle güzel haberi verdik. Bugün de gebelik kesesini gördük. Hem onlar için hem de bizler için gerçekten yorucu ve zor bir süreçti. Ama sürecin sonu çok şükür güzel oldu. Bundan dolayı mutluyuz” dedi.
#Saadet DağAraştırmalara göre, tüp bebek (IVF) yoluyla doğan bebekler çocukluk çağı lösemisi açısından daha yüksek risk taşıyor. Peki böyle bir şey nasıl olabilir? İşte araştırma sonuçları ve uzman yorumları…
#Tüp BebekRahim duvarının incelmesi, adet dönemi boyunca her kadında gerçekleşen bir durumdur ancak bazen adet döneminin sona ermesine rağmen rahim içi duvarı kalınlaşma sürecine girmez. Rahim duvarı inceliği olarak adlandırılan bu problem, hamile kalmaya engel olmasa da embriyonun rahim içine tutunamamasına ve dolayısıyla kişinin gebeliğini sürdürme konusunda olumsuz sonuçlarla karşılaşmasına yol açabilir. Gebeliğin sağlanabilmesi ve doğuma kadar sağlıklı bir şekilde devam ettirilebilmesi için rahim duvarının 7 mm’den kalın olması gerekir.
#Rahim2024-2028 hayvancılık yol haritasını paylaşan Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, “Buzağı kayıplarını azaltmak için, ilk etapta 200 bin gebe sığırı aşılayacağız. Tüm küçükbaş hayvanlara bu yıl içinde koyun keçi çiçek aşısı, yeni doğan tüm küçükbaş hayvanlara ise koyun keçi vebası aşısı yapılacak” dedi.
#İbrahim Yumaklıİyi kalitede embriyo transferi yapılmasına rağmen uygulanan üç ve üzeri tüp bebek tedavisinde gebelik elde edilememesi durumu tekrarlayan tüp bebek başarısızlığı olarak tanımlanmaktadır. Bu olumsuz sonuçlara yol açan kadın ve erkek kaynaklı pek çok faktör vardır.
#Tüp BebekTüp bebek tedavisi kapsamında uygulanan embriyo dondurma yöntemi, gelişmekte olan embriyoların ileri bir tarihte kullanılmak üzere -196 derecede dondurulup saklanması işlemidir. Tedavide olan anne adayında düşük yumurta rezervi görülüyorsa, ailede erken menopoz hikayesi varsa, yumurta rezervini etkileyecek cerrahi müdahalelerde bulunulacaksa ya da genetik tarama yapılmasını gerektiren durum söz konusuysa embriyoların dondurulması önerilir. Embriyo dondurma işlemi gebelik elde etme şansını artırmanın yanı sıra transfer edilen embriyodan geriye kalan iyi kalitede diğer embriyoların da ilerleyen dönemlerde kullanılabilmesi için olanak sağlar. Dondurulan embriyoların çözülmesinden sonra yüksek canlılık oranları elde edebilmenin iki koşulu vardır; bunlardan biri teknolojik alt yapı ile donatılmış bir laboratuvar diğeri ise tecrübeli embriyologlardır. Bu iki faktörün sağlanabildiği merkezlerde dondurulmuş embriyolar ile gerçekleştiren tedavilerde daha yüksek başarı oranları elde edilmektedir.
#Dondurulmuş EmbriyoTüp bebek tedavisi ülkemizde çokça başvurulan bir yöntem olmasına rağmen çiftlerin konu ile ilgili birçok yanlış bilgiye sahip olduğu görülmektedir. Bu durum hastaları çözüm arama noktasında umutsuzluğa sürüklemekle birlikte henüz tedaviye başlamadan bile psikolojik açıdan olumsuz etkilenmelerine yol açmaktadır. Dolayısıyla anne-baba olmak isteyen çiftlerin yakın çevrelerinden veya çeşitli mecralardan edindikleri duyumlara göre hareket etmemeleri; en doğru bilgiye hekimlerine başvurarak almaları son derece önemlidir.
#Tüp BebekŞap hastalığı, Türkiye'de tedavisi üzerine özel olarak çalışılan ve canlı hayvan, hayvansal ürün ticaretini olumsuz etkileyen bulaşıcı etkinliğe sahiptir. Genellikle hayvan pazarlarında bulaşıcı bir hal aldığı düşünülen Şap Hastalığı, yaygın olarak direk bulaşma ile yayılmaktadır. Peki, çoğunlukla kontrol altına alınsa da zaman zaman ülkemizde gündeme gelen Şap Hastalığı nedir ve nasıl bulaşır? İşte, hastalık hakkında merak edilen bazı detaylar
#ŞapBir sağlık sorunu ya da ilerleyen yaşı nedeniyle yumurta rezervi etkilenen ama anne olma ihtimalinden vazgeçmek istemeyen kadınlar, yumurta dondurma işleminden faydalanabiliyor. Ünlü oyuncu Jennifer Aniston’ın geçen haftaki söyleşisinde sarf ettiği “Biri bana ‘Yumurtalarını dondur’ deseydi her şeyimi verirdim” cümlesinden hareketle uzmanlarla ve bu yöntemi kullanan kadınlarla konuştuk.
#Yumurta RezerviTEKNOLOJİNİN her geçen gün ilerlemesiyle tıp dünyasında güzel gelişmelerin olduğunu belirten Kadın Hastalıkları, Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Prof. Dr. Ahmet Zeki Işık, tüp bebek tedavisinde son 10 yıla damgasını vuran iki devrimsel gelişme hakkında bilgi verdi. Prof. Dr. Ahmet Zeki Işık, “Vitrifikasyon yani ani dondurma ve yeni nesil embriyo genetik analizi ‘NGS” teknolojisi’ yüz güldüren sonuçlar veriyor” dedi.
#1ABD’nin Teksas eyaletinden Kars’a getirilen ‘Beefmaster’ ırkı embriyoların transfer edildiği ineklerden 3’ü doğum yaptı. Bir haftalık olan buzağılar anneleriyle ilk kez dışarı çıkarıldı. Buzağıların doğum ve bakımında görev alan doktora öğrencileri, cep telefonlarıyla görüntü aldı.
#Embriyo BuzağıHamilelik kadınların yaşamında unutulmaz bir dönüm noktası oluyor. Mutluluk ve endişe çoğunlukla iç içe geçerken, anne adaylarının bu özel süreçte bazı kurallara dikkat ederek, zorlukları en aza indirip, çokça keyif alabilmeleri mümkün. Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Harika Bodur Öztürk, anne olmaya karar verdiğiniz andan itibaren alınması gereken 10 önlemi anlattı, önemli uyarılar ve önerilerde bulundu.
#HamilelikBilindiği üzere tüp bebek, kadından alınan yumurta ile erkekten alınan spermin dış ortamda birleştirilip, embriyo oluşturup 3 veya 5 gün dış ortamda (37 derece etüvlerde saklanarak) büyütüldükten sonra, oluşan embriyonun anne rahmine konması işlemidir. Tüp bebekte embriyonun 3-5 gün dışarıda kalması bazı hastalıklarda teşhis açısından avantajlar sağlar.
#TüpTüp bebek tedavileri genellikle adet dönemiyle başlayan tedavilerdir ve kişiye özel yaklaşım gerektirir. Kullanılan iğnelerin süresi ve hasta takipleriyle birlikte toplam tedavi 15-18 gün arasında sürmektedir. Tedavinin son aşaması olarak nitelendirdiğimiz embriyo transferi standart tedavilerimizde yumurta toplama işleminden birkaç gün sonra gerçekleştirilmektedir. Fakat endometrium kalınlığı yetersizse, polip tespit edildiyse, transfere yakın zamanda kırılma kanaması olduysa ya da başarı şansını etkileyen faktörler gözlemleniyorsa embriyolar dondurularak daha sonra transfer edilebilir. Bu gibi durumlarda tedavi sürecinin zamanlamasında ve seyrinde farklılıklar yaşanabilir. Şehir dışında yaşayan hastalar için günlük gidiş-dönüşler ve ara kontrollerle tedaviler planlanabilir. Embriyo transferi sonrası bir günlük istirahatin ardından ise çiftler yaşadıkları şehre dönüş yapabilir.
#Tüp Bebek TedavisiTüp bebek tedavisine dair en merak edilen aşamalardan biri tedavinin son basamağı olarak tanımladığımız embriyonun transfer sürecidir. Transfer işlemi embriyonun gelişimi, sayısı, hastanın yaşı ve çiftin daha önceki denemeleri gibi farklı kriterler değerlendirilerek yumurta toplama işlemi sonrası 2- 6. günler arasında gerçekleştirilmektedir. Embriyo transferi çoğunlukla ağrısız geçen bir süreçtir ve anestezi uygulanmasına gerek kalmaksızın işlem gerçekleştirilir. Embriyo transferi öncesi verilen ilaçların düzenli olarak kullanılması büyük önem taşırken transfer sonrası ise ağır egzersizlerden kaçınılması gerekir.
#Transfer Öncesiİstanbul’da yaşayan Elif ve Emre Kaş çifti bebek sahibi olabilmek için yaklaşık 6 yıl mücadele verdi. Doğuştan çift rahmi olan ve gebelikleri düşükle sonuçlanan genç kadın, kişiye özel tüp bebek tedavisi ile hamile kaldı. Genç çift kontrol için gittiği hastanede iki rahimde ayrı gebelikler oluştuğunu öğrendi. Biri doğal yolla diğeri ise tüp bebek tedavisinin ardından yaşama tutunan ikizler, sağlıklı bir şekilde dünyaya gözlerini açtı.
#IstanbulDoğal yolla çocuk sahibi olamayan çiftlerin sıklıkla başvurduğu bir yöntem olan tüp bebek tedavisi ile hamile kalma eşler tarafından merak ediliyor. Kadın ve erkekten de kaynaklanabilen çeşitli sorunların tüp bebek tedavisi yoluyla olumlu sonuçlara ulaşması, tüp bebek nasıl olur, aşamaları nelerdir araştırmalarına yoğunluk kazandırıyor. Aşılama şeklinde meydana gelen tüp bebek nasıl olur, bu süreç ne şekilde seyreder merak edenlere, işte tüp bebek aşamaları ve tedavisi hakkında her şey...
#Tüp BebekEmbriyo transferinin gerçekleşmesi ile beraber tüp bebek tedavisi de sona ermektedir. Transfer işleminin tamamlanması aynı zamanda zorlu bir sürecin bitişi anlamına gelmektedir. Bundan sonraki süreçte ise tedavinin başarılı olup olmayacağı beklenmektedir. Ancak bu süreçte de annelerin yapmaları gereken bazı şeyler bulunmaktadır.
#Embriyo Transferi40 yılı aşkın sürede milyonlarca bebeğin dünyaya gelmesine vesile olan tüp bebek teknolojisinde son yıllarda uygulamaları derinden etkileyen bir tekniğin devreye girdiğini belirten kadın hastalıkları, doğum ve tüp bebek uzmanı Prof. Dr. Ahmet Zeki Işık, ani dondurma olarak tariflenebilecek ‘vitrifikasyon’ tekniği sayesinde birçok olumlu değişikliğin tüp bebek uygulamalarında yerini aldığını söyledi.
#İzmirÇocuk sahibi olmak için tüp bebek merkezlerine başvuran çiftlerin sayısı günden güne artış gösteriyor. Çiftlerin hayallerine kavuşmasına yardımcı olan tüp bebek tedavisinin nasıl yapıldığı ve sürecin nasıl işlediği en çok merak edilen konuların başında geliyor.
#Tüp Bebek Tedavisiİnanmak, yılmamak, başarmak… Özlemle bekledikleri minik yavrularını kucaklarına alabilmek için tüp bebek tedavisi olan pek çok anne baba adayının ortak paydası… Günümüzde tıp ve teknolojideki hızlı gelişmelere hekimlerin tecrübesinin de eklenmesi, doğal yollarla çocuk sahibi olamayan çiftlerin ‘anne’ ve ‘baba’ olma hayallerinin gerçeğe dönüşmesini mümkün kılıyor. Kadın Hastalıkları ve Doğum, Perinatoloji Uzmanı Prof. Dr. Cem Fıçıcıoğlu, anne olmayı kolaylaştıran önlemleri anlattı; tüp bebek tedavisi sürecine yönelik önemli uyarılar ve önerilerde bulundu.
#BebekTüp bebek tedavisi infertilite (kısırlık) konusunda yıllardır tercih edilen bir yöntem. Ancak tedavi öncesi, sırası ve sonrası için akıllarda bazı sorular yer almakta. Kadın Hastalıkları, Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Dr. Ümit Zeteroğlu tüp bebek tedavisi ile ilgili hastaların en çok yanıt aradığı 10 soruyu yanıtladı.
#Tüp BebekNormal koşullar altında çocuk sahibi olamayan çiftlerin başvurduğu tüp bebek tedavisinin son dönemde sıklıkla tercih edildiğini belirten Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Düzgün Korkmaz, annenin yaşı konusunda uyarılarda bulundu. Korkmaz, "Annenin yaşı ilerledikçe başarılı gebelik oranı azalır. 35 yaş altı anne adaylarında başarı şansı yüzde 68-70, 42 yaşından büyük kadınlarda başarılı gebelik oranları yüzde 10’lara kadar gerilemektedir" dedi.
#Tüp BebekTüp bebek (IVF) yöntemi, çocuk sahibi olamayan çiftlere uygulanan ve uzun süredir kullanılan bir yardımcı üreme tekniğidir. Günümüzde en çok tercih edilen kısırlık tedavilerinin başında “tüp bebek” geliyor. Nedeni açıklanamayan kısırlık, enfeksiyon, tüplerde tıkanma, erkeğin sperm kalite düşüklüğü, kilo veya ileri yaştan kaynaklanabilen durumlarda tüp bebek yöntemi ile çiftler bebek sahibi olabiliyor. Kadın Hastalıkları Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Doç. Dr. Turgut Aydın, tüp bebek tedavisinin en önemli aşaması olan embriyo transferi ve sonrasında dikkat edilmesi gerekenler konusunda çok önemli bilgiler verdi.
#Tüp BebekSağlıklı çiftlerin çeşitli nedenlerden ötürü doğal yollarla çocuk sahibi olamaması alternatif çözümlerin geliştirilmesine neden olmuştur. Bu çözümlerin başında ise tüp bebek tedavisi geliyor. Peki tüp bebek tedavisi kimlere uygulanır? Tüp bebek tedavisi ne kadar sürer? Tüp bebek tedavisi ile ilgili tüm merak edilenleri Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Hüseyin Ceyberi ile Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Kağan Kocatepe yanıtladı.
#Tüp Bebek Tedavisi