Sıradan pasta tariflerinden sıkılanlar için pratik bir o kadar da lezzetli bir tarifimiz var: Bisküvili elmalı pasta. Üzerine pudra şekeri serpilmesiyle de güzelliğine güzellik katılarak sunulan bisküvili elmayı her evde bulunan malzemelerle yapabilirsiniz. işte, tarçın ve elmanın muhteşem uyumunu yakalamak isteyenler için bisküvili elmalı pasta tarifi
#Bisküvili Elmalı PastaMuazzam bir tarihe sahip Fransız pastacılığında sizce tesadüfe yer var mıdır? Belki de vardır... Sonuçta iki kız kardeş hatalarının sonucunun bu kadar lezzetli olacağını nereden bilebilirdi ki! Bu hafta size ünlü tarte tatin’i anlatacağım. Amasya elmasıyla yapmayı çok sevdiğim bu tatlının püf noktalarını da vereceğim.
#Tarte Tatin15 günlük tatilin yarısı bitti bile… En güzel aile etkinlikleri mutfakta başlayan ve yemek masasında devam eden sohbetlerdir. Hele o yemeklerin şefi evin en küçüğü olursa… Bu hafta kızım Bilge’nin size anlatacakları ve çocuklarınız için çok güzel iki tarifi var.
#Elmalı-Cevizli KekLezzet hikayelerini sever misiniz ? Eminim bir çoğumuz sevdiği bir lezzeti tadarken bunun ilk olarak nasıl ortaya çıktığını merak ediyordur. Ben de meraklı bir pastacı olarak bir reçeteyi uygulamadan önce mutlaka tarihini araştırırım. O lezzetin nasıl ortaya çıktığı, ilk kim tarafından yapıldığı, hakkındaki uzuuun uzun rivayetler çok hoşuma gider. Verdiğim eğitimlerde sıklıkla bu hikayeleri anlatarak başlarım eğitime. Tarte Tatin ‘in hikayesi ise en sevdiklerim arasında yerini alır. Hikayemizde hem bir dalgınlık sonucu ortaya çıkan bir lezzet hem de bir casusluk söz konusu..
#Tarte TatinFransız tatlılarının dünya mutfağında özel bir yeri vardır. Pain au Chocolat, crème brûlée, mille feuille (Napoleon), eklerler, makaronlar… Bunlar arasından mutlaka damak zevkinize uyan bir tanesini bulabilirsiniz. Peki, 750 yıllık geçmişiyle adeta bir sanat eseri olan bu tatları evlerinizde de yapabilmek güzel olmaz mıydı? Haydi evde kolayca hazırlayabileceğiniz en lezzetli Fransız tatlılarına bir göz atalım…
#Fransız TatlılarıMerhaba Sevgili Hürriyet Lezizz Okurları... Bundan sonra bu köşede sık sık tariflerim ve mutfakla teknikleriyle ilgili öğretici içeriklerimle karşınızda olacağım. Bugün ilk olarak pastacılık ve ekmekçilik konusunda temel bilgilerle başlıyoruz. Dilerseniz hemen başlayalım...
#EkmekYılbaşı gecelerinin en güzel taraflarından biri, aile üyeleri ve dostlarla bir masa başında toplanıp, bir yandan eğlenceli sohbetler ederken bir yandan da lezzetli yemekler yemektir. Özellikle hindi, günümüzde yılbaşı sofalarının baş köşesinde yer alan, yılbaşı gecesi yenmesi neredeyse adet haline gelmiş lezzetlerden. Bu nedenle hindilerin satışı başlar başlamaz birçok kişi de şimdiden "Yılbaşı hindisi nasıl yapılır? Yılbaşı hindisi pişirmenin püf noktaları nelerdir?" diye aramalara başladı. Eğer siz de onlardan biriyseniz, hindi kızartırken çok işinize yarayacak ipuçlarımıza bir göz atmalısınız.
#Yılbaşı Hindisi Nasıl Pişirilir“Beş çayı” İngiltere menşeili bir kavram. İngiliz asiller saat 15.00 ile 17.00 arasında, sandviç, kek ve tatlı eşliğinde çay içerlerdi. Gündelik hayat akışındaki değişikliklerle bu gelenek, eskisi kadar yaygın olmasa da bir keyif molası olarak hala devam ediyor. Biz de söz konusu çay tüketimi olunca, İngilizler’den geri kalmıyoruz. Gerçi “akşam üstü çayı” servisiyle ünlü tarihi yerlerin çoğu kapandı ama geleneği sürdüren adresler hala var. İşte en iyileri...
Butik pastacılık, bizde son birkaç yılda hızla gelişti. Pek çok kişi pastacılık eğitimi almak için yurtdışındaki okullara gitti. Butik pasta yapan yerler birbiri ardına açıldı. Butik pastayı diğerlerinden ayıran en önemli özellik, kişiye özel hazırlanması. Dilediğiniz şekilde, dilediğiniz süslemelerle ve malzemeyle sipariş edebiliyorsunuz. Diyelim ki, klasik otomobillere düşkün bir yakınınıza doğum günü pastası ısmarladınız.