Sizlere birbiri ile mükemmel uyum sağlayan iki aşıktan bahsedeyim: Elma ve tarçın... Bu devirde birbirini bu kadar tamamlayan, uyum sağlayan, iç ısıtan aşk/aşık bulmak zor, haksız mıyım? Gelelim asıl konumuza, yani elmalı kurabiyeye... Bu iki deli aşığı yumuşacık bir hamurla sarıp sarmalayıp hiç ayrılmamak üzere bir araya getirmişler. Hamur pişince kıyır kıyır ağızda eriyen bir dokuyla saklamış aşıkları. Her elmalı kurabiye pişen eve sıcaklık ve aşk dolsun diye...
#Cansu ÖzdemirÇeşit çeşit yapılan ve lezzeti ile damağa hitap eden kurabiye eve gelen misafirler için çay saatlerinin olmazsa olmazlarından. Özellikle elmalı kurabiyeye küçük büyük kimse kolay kolay hayır diyemez. Tarçın ve elma püresi ile hazırlanan elmalı kurabiye kafes şekli ile hazırlandığında, sunumlarınızda göze de hitap edecek. Peki, elmalı kurabiye nasıl yapılır? İşte, kafesli elmalı kurabiye tarifi ve malzemeleri.
#Elmalı Kurabiye Nasıl YapılırMerhaba Sevgili Hürriyet Lezizz Okurları... Bundan sonra bu köşede sık sık tariflerim ve mutfakla teknikleriyle ilgili öğretici içeriklerimle karşınızda olacağım. Bugün ilk olarak pastacılık ve ekmekçilik konusunda temel bilgilerle başlıyoruz. Dilerseniz hemen başlayalım...
#Ekmek“Beş çayı” İngiltere menşeili bir kavram. İngiliz asiller saat 15.00 ile 17.00 arasında, sandviç, kek ve tatlı eşliğinde çay içerlerdi. Gündelik hayat akışındaki değişikliklerle bu gelenek, eskisi kadar yaygın olmasa da bir keyif molası olarak hala devam ediyor. Biz de söz konusu çay tüketimi olunca, İngilizler’den geri kalmıyoruz. Gerçi “akşam üstü çayı” servisiyle ünlü tarihi yerlerin çoğu kapandı ama geleneği sürdüren adresler hala var. İşte en iyileri...