Güncelleme Tarihi:
Malzemeler (25-30 adet)
Hamuru için
1 su bardağı sıvıyağ
Yarım su bardağı sıcak su
1'er çay kaşığı sirke ve tuz
Yarım su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Aldığı kadar un
Üzeri için
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Pulbiber
Yapılışı
Hamur için yoğurma kabına sıvıyağ, sıcak su, sirke, tuz ve rendelenmiş kaşar peynirini koyun. Kulak meme sinden biraz daha sert bir hamur elde edene kadar un ilave edip, tüm malzemeyi yoğurun. Hamuru merdane yardımıyla yarım cm kalınlığında aç ve dilediğiniz biçimde şekiller çıkarın. Kurabiyeleri yağlanmış fırın tepsisine dizin. Üzerlerine rendelenmiş kaşar peyniri ile pulbiber serpin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında üstleri hafif pembeleşene kadar pişirin. Ilındıktan sonra servis yapın.
Elmalı kurabiye tarifi için tıklayın!
(sofra)