Ekmek Tüketimi haberleri sayfasında Ekmek Tüketimi hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 1654 Ekmek Tüketimi haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
İngiltere’de bir doktor, beyaz ekmeği daha sağlıklı hale getirecek dahice bir tüyo ortaya attı. Cerrah Dr. Karan Rajan, 5,2 milyon takipçisi olan TikTok hesabında yayınladığı videosunda bu yöntemi anlattı ve bu yöntemle beyaz ekmeği daha sağlıklı hale getirmenin mümkün olduğunu iddia ediyor! Peki bu gerçekten mümkün mü?
#EkmekGeleneksel sofralarımızın enerji kaynağı olan ekmek, gündemde olan besinlerden biridir. Ekmek tüketip tüketmeme konusunda ciddi bir bilgi karmaşası bulunmaktadır. Bu konuyla ilgili birçok soruyla da her gün karşılaşmaktayım. Ekmeği yemeyelim mi? Ekmek yersem, zehir mi yemiş olacağım? Ama burada sorulması gereken soru, bu değildir. Asıl soru ‘Hangi ekmeği tüketmeliyim’ sorusu olmalıdır. Yani; doğru tahılı seçip, doğru ekmeği yemeliyiz.
#Ekmek TüketimiYılda 150 kiloya varan tüketimi ile dünyada ilk sırada yer aldığımız konulardan biri de ekmek. Diyetisyenler arasında halen tartışma konusu olan ekmeğin, günde ne kadar ve nasıl tüketilmesi gerektiği halen net bir görüşe kavuşmuş değil. Ancak şu bir gerçek ki, ekmek hem diyette hem de normal beslenme programlarında belirli ölçülerde yer almalı.
#EkmekAdana'da ekmek katkı maddesinde GDO'lu soya çıkmasının ardından, kentteki fırın, market, ekmek fabrikası ve pastanelerin tamamına yakınından numuneler alındı. Numune sonuçlarının 3-4 gün içinde çıkacağını belirten İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Muhammet Ali Tekin, "İddia edildiği gibi bir sonuç çıkarsa bakanlığımızın mevzuatları gereği cezai yaptırımlar ve savcılığa suç duyurusunda bulunacağız" dedi.
#Gdolu Besinlerin ZararlarıSon yıllarda ne yazık ki ekmeğin günlük tüketimden çıkartılarak rahatlıkla zayıflanabileceği yönünde popüler diyet kültürünün oluşturduğu ciddi bir yanılgı var. Ekmeği hayatınızdan çıkarın ve zayıflayın! Kilo kaybı muhtemeldir ancak önemli olan bu ağırlık kaybının vücudun hangi kısmından olduğudur. Kas veya su kaybı şeklinde kaybedilen ağırlığın yanıltıcı olduğu gerçeğini artık hepimiz biliyor ve diyet yaparken ekmeği azaltmanın zararını da işte tam bu noktada görülür.
#EKMEKİngiltere’de bir doktor, beyaz ekmeği daha sağlıklı hale getirecek dahice bir tüyo ortaya attı. Cerrah Dr. Karan Rajan, 5,2 milyon takipçisi olan TikTok hesabında yayınladığı videosunda bu yöntemi anlattı ve bu yöntemle beyaz ekmeği daha sağlıklı hale getirmenin mümkün olduğunu iddia ediyor! Peki bu gerçekten mümkün mü?
#EkmekEkmek karbonhidrat içeriği ve kalori değeri bakımından en faydalı besin kaynakları arasında genellikle ilk sıralarda yer almasa da, günlük beslenme stilinin ve Türk mutfağının olmazsa olmaz alışkanlıkları arasında yer alır. Ekmek, Türk halkının sofrasından hiçbir zaman eksik etmediği ve çok sevdiği besinler arasında yer alıyor. Ekmek kilo aldırır mı sizler için derledik.
#Sağlıklı YaşamGünümüzde birçok insan kilosuna kafayı takmaktadır. Bu durum kadından erkeğe her cinsiyette yaşanan oldukça ciddi bir durumdur. Kilolu olduğunu düşünen kişilerin ilk yaptığı ise etkili zayıflama yöntemlerini araştırılmaktadır. En iyi zayıflama yöntemi nedir? En hızlı ve etkili kilo verme yöntemleri nelerdir tüm detayları ile derledik.
#En İyi Zayıflama Yöntemi NedirRamazan ayının gelmesiyle beslenme alışkanlıklarının değiştiğini belirten Özel Egepol Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Cansu Kahraman, kilo almadan sağlıklı beslenmenin ipuçlarını paylaştı. Kahraman, “Ramazan’da kilo alınmasının en büyük sebeplerinden biri iftarda yüksek miktarlarda ve yağlı yiyecek tüketimi olması. İftarı 2 su bardağı su ve hurma-zeytinle açabilirsiniz. Çorbayla devam edip 10-15 dakika ara verilirse mide-bağırsak sistemi için çok faydalı olur. Ana yemek olarak kırmızı et, köfte, tavuk, balık gibi protein kaynakları yanında sebze yemekleri veya brokoli, karnabahar haşlama, yoğurt ve yanında karbonhidrat ihtiyacımız için ölçülü bir şekilde bulgur pilavı, tahıllı makarna tercih edilebilir. Ramazan pidesi yemek istenirse ekstra bir ekmek tüketimi olmamalı. İftardan 1.5-2 saat sonra ağır-şerbetli tatlılar yerine sütlü tatlılar veya dondurma tercih edilebilir. Tatlı yerine meyve, fındık-badem gibi kavrulmamış kuruyemişler de tüketilebilir” dedi.
#1Büyük sofralarda bir araya gelinen bayramlar, bir yandan paylaşımların artmasına diğer yandan güzel lezzetlerin tadılmasına vesile oluyor. Tüketilen besinlerin çeşit ve miktarının artması, öğün saatlerinin değişmesi, kurban etinin tüketimi, pişirme ve saklama yöntemleri oldukça önem taşımaktadır. Dyt. Psk. Meryem Berrin Ak, bayramda dikkat edilmesi gerekenleri sıraladı.
#BayramGeleneksel sofralarımızın enerji kaynağı olan ekmek, gündemde olan besinlerden biridir. Ekmek tüketip tüketmeme konusunda ciddi bir bilgi karmaşası bulunmaktadır. Bu konuyla ilgili birçok soruyla da her gün karşılaşmaktayım. Ekmeği yemeyelim mi? Ekmek yersem, zehir mi yemiş olacağım? Ama burada sorulması gereken soru, bu değildir. Asıl soru ‘Hangi ekmeği tüketmeliyim’ sorusu olmalıdır. Yani; doğru tahılı seçip, doğru ekmeği yemeliyiz.
#Ekmek TüketimiYılda 150 kiloya varan tüketimi ile dünyada ilk sırada yer aldığımız konulardan biri de ekmek. Diyetisyenler arasında halen tartışma konusu olan ekmeğin, günde ne kadar ve nasıl tüketilmesi gerektiği halen net bir görüşe kavuşmuş değil. Ancak şu bir gerçek ki, ekmek hem diyette hem de normal beslenme programlarında belirli ölçülerde yer almalı.
#EkmekAdana'da ekmek katkı maddesinde GDO'lu soya çıkmasının ardından, kentteki fırın, market, ekmek fabrikası ve pastanelerin tamamına yakınından numuneler alındı. Numune sonuçlarının 3-4 gün içinde çıkacağını belirten İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Muhammet Ali Tekin, "İddia edildiği gibi bir sonuç çıkarsa bakanlığımızın mevzuatları gereği cezai yaptırımlar ve savcılığa suç duyurusunda bulunacağız" dedi.
#Gdolu Besinlerin ZararlarıSağlıklı diye kepek ekmeği ve bal yiyenlere kötü haber Prof. Dr. Canan Karatay'dan geldi. Karatay'a göre kepek ekmeğinin normal ekmekten farkı yok. Bal ise "sıvı şeker" olduğu için tüketilmemeli. Obezite ve hastalık riskini azaltmak için az yemek şart.
#Canan KaratayDünyanın en çok un ticareti yapan şirketlerinden Doruk Group Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı Hasip Gencer, Uno markasını kurup, büyütüp, sattıktan sonra şimdi Komşufırın markasıyla adından söz ettiriyor. Ekmek tüketimi ile ilgili tartışmalara farklı bir bakış açısı getiren Gencer, “Ekmeğin insan sağlığında, beslenmesinde yeri var. Kabahat yağ ve şekerde” dedi.
#Elif Ergu