Eğitim Reformu Girişimi haberleri sayfasında Eğitim Reformu Girişimi hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 348 Eğitim Reformu Girişimi haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Türkiye’nin eğitime odaklanan ilk bağımsız düşünce kuruluşu olan Eğitim Reformu Girişimi’nin (ERG) yolculuğunu anlatan 'Bir Ortak Akıl Deneyimi: Eğitim Reformu Girişimi' kitabı yayımlandı. Aytaç Demirci tarafından kaleme alınan kitap, ERG’nin kurumsal yolculuğunu, ülkenin yakın tarihindeki eğitim politikalarının hayata geçiş süreçleri ve sonuçlarıyla birlikte, tanıklıklar eşliğinde anlatıyor.
#Eğitim Reformu GirişimiMilli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Bakanlığın yürüttüğü eğitim politikalarına ilişkin görüş alışverişinde bulunmak üzere Eğitim Reformu Girişimi (ERG) yönetim kurulu üyeleri ve ERG'yi destekleyen kuruluşların üst düzey temsilcileriyle bir araya geldi.
#Mahmut ÖzerERG, Eğitim İzleme Raporu 2019’un 4'üncü dosyası ‘Öğretmenler’i yayımladı. Raporda, MEBBİS verilerine göre net öğretmen ihtiyacının 92 bin 165 olduğu belirtildi. 2018-2019 eğitim öğretim yılı verilere göre Türkiye’de öğretmen sayısı 1 milyon 77 bin 307.
#GazetehaberleriEğitim Reformu Girişimi’nin (ERG) yayımladığı Eğitim İzleme Raporu 2019’un ikinci dosyasında ders kitaplarında cinsiyetçi öğelerin yoğun bir şekilde var olmaya devam ettiği vurgulandı. 2019’da yaşanan en önemli gelişmenin mayısta açıklanan ‘ortaöğretim tasarımı’ olduğu belirtilen raporda, ders sayılarının azaltılması olumlu bulundu.
#ERGERG yeni yayımladığı ‘Eğitimin Yönetişimi ve Finansmanı Eğitim İzleme Raporu’nun tanıtımını yaptı. Toplantıda konuşan ERG Araştırmacısı Özgenur Korlu raporda, MEB’in 2019 bütçesini ayrıntılarıyla analiz ettiklerini belirterek, “En büyük pay yüzde 83.4 ile personele ayrılıyor. Bu durumda MEB’in eğitimin sorunlarını gidermek için ayırdığı kaynak üzerine düşünmemiz gerekiyor. Yatırıma ayrılan kaynak arttırılmalı” diye konuştu.
#ERGEğitim Reformu Girişimi (ERG) bu yıl 11’inci kez yayınlanan ‘Eğitim İzleme Raporu 2017-2018’in tanıtımını İstanbul’da yaptı. Toplantıda konuşan ERG Direktörü Batuhan Aydagül, MEB’in 2023 Eğitim Vizyonu’nun felsefesinin mutlu çocuklar olduğunu belirterek, “Vizyonun felsefesinde bu yaklaşım öne çıkıyor. Bu sadece bir bakanlığın değil, Türkiye’nin sorumluluğu” diye konuştu. Rapora göre, OECD ülkeleri karşılaştırıldığında okul öncesi okullaşma düzeyinde Türkiye 42 ülke arasında 41’inci sırada. Üstelik en az kaynak da okul öncesine ayrılıyor.
#Eğitim Reformu GirişimiERG’nin MEB 2018 bütçe tasarısını değerlendirdiği raporuna göre, en fazla ödenek meslek liselerine ayrılıyor. Fakat okul ve öğrenci sayıları dikkate alındığında, öğrenci başına düşen harcamada imam hatip liseleri önde gidiyor.
#MEB24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle ERG tarafından bir bilgi notu paylaşıldı. Dünyadan örnekler ve Türkiye’deki durumla ilgili bilgilerin de verildiği metinde, eğitimle ilgili politikalarda öğretmenlerin daha çok söz sahibi olması gerektiğine vurgu yapıldı. Türkiye’nin daha da ‘güçlenmiş’ bir öğretmen kadrosuna ihtiyacı olduğu belirtildi.
#ERGEğitim Reformu Girişimi (ERG) Blog’da başlayan Umay Aktaş Salman imzalı ‘Uzun Hikâye’ başlıklı yazı dizisinde, ERG ile Anne Çocuk Eğitim Vakfı’nın (AÇEV) hazırladığı ‘Türkiye’de Erken Çocukluk Bakımı ve Okul Öncesi Eğitime Katılım’ araştırmasına kaynaklık eden hikâyelere odaklanılıyor. İşte o hikayelerden bazıları:
#Eğitim Reformu GirişimiTürk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği'nin (TÜSİAD) düzenlediği 'Geleceğimiz için Eğitimi Birlikte Konuşmak' başlıklı etkinliğin protokol konuşmasını yapan Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Yusuf Tekin, program sonrası gazetecilerin sorularını yanıtladı. Öte yandan Bakan Tekin, konuşmasında "Tekin, “Türkiye’nin her bölgesinde mesleki ve teknik eğitim mezunlarının istihdamını kolaylaştırmak için ‘bölge’, ‘ihtisas’, ‘sektör içi’ ve ‘sektöre entegre’ olmak üzere 4 yeni okul modelini hayata geçireceğiz. Bunlar dışında da sektörün ihtiyaç duyduğu nitelikli eleman ihtiyacını giderecek her türlü öneriye de açık olduğumuzu açıkça ifade etmek isterim” dedi.
#Yusuf TekinTürkiye’nin eğitime odaklanan ilk bağımsız düşünce kuruluşu olan Eğitim Reformu Girişimi’nin (ERG) yolculuğunu anlatan 'Bir Ortak Akıl Deneyimi: Eğitim Reformu Girişimi' kitabı yayımlandı. Aytaç Demirci tarafından kaleme alınan kitap, ERG’nin kurumsal yolculuğunu, ülkenin yakın tarihindeki eğitim politikalarının hayata geçiş süreçleri ve sonuçlarıyla birlikte, tanıklıklar eşliğinde anlatıyor.
#Eğitim Reformu GirişimiMilli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Bakanlığın yürüttüğü eğitim politikalarına ilişkin görüş alışverişinde bulunmak üzere Eğitim Reformu Girişimi (ERG) yönetim kurulu üyeleri ve ERG'yi destekleyen kuruluşların üst düzey temsilcileriyle bir araya geldi.
#Mahmut ÖzerÇocukların hem akademik hem de sosyal ve duygusal beceriler açısından son 1,5 yılda yaşadıklarını yüz yüze eğitime döndükten sonra daha net gözlemlediklerini dile getiren öğretmenler, kayıpların kendilerini zorladığını söylüyor ve bu konuda en büyük desteği velilerden bekliyor.
#EğitimSalgınla birlikte evin okula dönüşmesi, ebeveynlerin de eğitim ortamına daha çok dahil olmasına neden oldu. Ebeveynlerin sürece daha aktif olarak katılması akademik başarı, öğrencilerin derslere devamı, motivasyon ve sosyalleşme açısından olumlu etkilere sahip ancak salgın sürecinde eğitim ortamının değişmesiyle birlikte bu ilişki yeni dinamikler kazandı.
#Ev - OkulGeçen hafta pandemi döneminden etkilenen öğrencilerin yüz yüze eğitime geçişte ilk 40 günü nasıl geçirdiklerini aktarmıştım. Şimdi de sıra öğretmenlerde. Eğitim hayatının en kilit rolündeki öğretmenler, 45 gün boyunca yaşadıklarını ve karşılaştıkları zorlukları paylaştı...
#Yüz Yüze EğitimTÜSİAD Eğitim Çalışma Grubu tarafından hazırlanan “COVID-19 Etkisinde Türkiye’de Eğitim Raporu”na göre salgının öğrencilerin okuldan kopma riski altında olduğunu ortaya koydu. Erken çocukluk çağında 5 milyon öğrenci, ilköğretim kademesinde ise 6,5 milyon öğrenci eğitimini yarıda bırakma riski altında. İstanbul’da yapılan bir araştırma ise derin yoksulluk yaşayan hanelerde çocukların yüzde 11,3’ünün yeni dönemde okula devam etmeyeceğini öngörüyor.
#TUSİADKoç Holding, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) ve Koç Üniversitesi Girişimcilik Araştırma Merkezi (KWORKS) iş birlikleri ile hayata geçirilen BOOST Sivil Toplum Teknoloji Hızlandırma Programı’nda ilk aşama tamamlandı. “Bilim Kahramanları Derneği, Eğitim Reformu Girişimi, Hayata Destek Derneği, İstanbul Kültür Sanat Vakfı, Kalkınma Atölyesi, Sığınmacılar ve Göçmenlerle Dayanışma Derneği ile Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı” sosyal ve çevresel sorunlara dijital teknolojileri kullanarak çözüm buldukları projeleri ile ikinci aşamaya devam etmek üzere seçilen 7 sivil toplum kuruluşu oldu. Seçilen kuruluşlar, 10 bin dolara kadar proje desteği alırken, 24 haftalık ek hızlandırma programına katılacak.
#Koç HoldingNisan ayı otizmli bireyler ve aileleri için çok önemli bir ay. Tüm dünyada otizm farkındalık ayı olarak kabul edilen bu ayda yüzlerce ülkede insanlar ve kurumlar “Otizme Mavi Işık Yak” sloganıyla bir araya geliyor, çeşitli farkındalık etkinlikleri düzenliyor ve otizmli bireylerin daha kapsayıcı bir dünyada engelsiz bir yaşam çabalarına destek oluyor.
#Otizm'Pandemi var, elimizden ne gelir' demediler, çocukların eğitiminin kesilmemesi için her yolu denediler. Kimi cami minaresinden anons yaptı, kimi ev ev gezip ödev dağıttı. Kimi de eline fırça boya alıp okulları renklendirdi. İşte Türk halkının gönlünde takdir belgesi alan kahraman öğretmenlerden sadece birkaçı...
#YAZARMilli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un “Salgın bitse de uzaktan eğitim artık kalıcı olacak” sözleri tartışmaları da beraberinde getirdi. Zira uzaktan eğitim, ‘eğitim eşitsizliği’ bakımından hayli eleştirildi. Uzaktan eğitim, açık öğretim modelindeki gibi yüz yüze eğitimin yerini alabilir mi? Bakan Selçuk tam olarak neyi kastetti? Uzmanlara sordum.
#YazarÖğretmenlerin, meslektaşları ve farklı disiplinlerden kişi ve kurumlarla bir araya gelerek güçlendiği bir paylaşım ve işbirliği ağı olan ‘Öğretmen Ağı’, pandemiyle birlikte değişen koşulların eğitimi geri dönülemez biçimde değiştirdiğinden yola çıkarak, değişken koşulların ardındaki yeni imkânların tartışıldığı ‘Bağlantılar’ isimli bir çevrimiçi panel serisi başlatıyor.
#ÖğretmenSosyal medyanın fitilini ateşlediği, yazılı ve görsel medyanın kuralsız iştahıyla beslediği Atakan Kayalar ‘dâhi’ iken bir gecede eleştiri oklarının hedefi haline geldi. Neyse ki Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı konuya el attı. Peki, biz nerede yanlış yaptık? İşte yanıtı.
#YAZAREğitim Reformu Girişimi (ERG) tarafından, Sabancı Vakfı ve Sabancı Üniversitesi’nin desteğiyle 2004’ten bu yana her yıl düzenlenen Eğitimde İyi Örnekler Konferansları (İÖK) başvuruları başladı. Başvurular 2-24 Ocak tarihleri arasında yapılacak. Bu yıl 17’ncisi düzenlenecek İOK, 9 Mayıs’ta Sabancı Üniversitesi Tuzla Yerleşkesi’nde düzenlenecek.
#ErgERG, Eğitim İzleme Raporu 2019’un 4'üncü dosyası ‘Öğretmenler’i yayımladı. Raporda, MEBBİS verilerine göre net öğretmen ihtiyacının 92 bin 165 olduğu belirtildi. 2018-2019 eğitim öğretim yılı verilere göre Türkiye’de öğretmen sayısı 1 milyon 77 bin 307.
#GazetehaberleriEğitim Reformu Girişimi’nin (ERG) yayımladığı Eğitim İzleme Raporu 2019’un ikinci dosyasında ders kitaplarında cinsiyetçi öğelerin yoğun bir şekilde var olmaya devam ettiği vurgulandı. 2019’da yaşanan en önemli gelişmenin mayısta açıklanan ‘ortaöğretim tasarımı’ olduğu belirtilen raporda, ders sayılarının azaltılması olumlu bulundu.
#ERGMilli Eğitim Bakanlığı’nın girişimiyle Meclis’te kabul edilen yasal düzenleme sonucunda 2019-2020 eğitim-öğretim yılından itibaren okula başlama yaşında değişiklik yapıldı. Değişiklikle birlikte, 66 ay olan ilkokula başlama yaşı 69 aya çıktı. Buna göre, eylül ayı sonunda 69 ayını dolduran çocuklar, yeni öğretim yılında ilkokula başlayacak. Öğrencilerin gelişim düzeylerine göre okula erken veya geç başlama hakkı verilmesiyle ilgili yönetmelik de hazırlanarak yürürlüğe girdi.
#EğitimMilli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, lise öğrencilerinin hayatını önemli ölçüde değiştirecek olan yeni projelerini açıkladı. “Zamanın ruhu bizden başka bir şey yapmamızı istiyor” diyen Selçuk’un açıkladığı yeni sisteme göre ders saatleri azalıyor. 9’uncu sınıflarda 15-16 olan akademik ders sayısı 8’e, 12’nci sınıflarda 12-15 olan ders sayısı da 7’ye indirilecek. Öğrencilerin sosyal ve duygusal becerilerini geliştirmek için haftalık 5 saatlik zaman dilimleri planlanacak. Bakan Ziya Selçuk’un açıkladığı değişilikler 2020 yılının eylül ayından itibaren 9’uncu sınıftan başlayarak kademeli olarak uygulanacak. Fen, imam hatip, sosyal bilimler ve meslek liseleri de bu omurgada yapılandırılacak. Bakan Selçuk’un, Borusan Asım Kocabıyık Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi konferans salonunda düzenlenen ‘Lisede Ne Yaptık?/Ortaöğretim Tasarım Tanıtım Toplantısı’nda açıkladığı yeniliklerin detayları şöyle:
#Milli Eğitim Bakanı