Eğitim gönüllüsü Aylin Keller, Almanya’da yaklaşık 20 yıldır bir yandan çocuklar için çok dilli kitap yayıncılığı yaparken, diğer yandan da toplumu eğitimde çok dilliliğin önemi konusunda aydınlatmaya çalışıyor. Son olarak Mainz’da bir anaokulunda velilere, daha sonra da çocukların okuma ve okuduğunu anlama becerilerinin gelişmesi için çaba gösteren gönüllülere yönelik toplantılara katılarak çok dilli kitapların çocukların gelişimine katkılarını anlattı.
#AlmanyaOkullarda geçen eğitim öğretim yılı boyunca öğretmen cinayetine varan şiddet olayları yaşanmıştı. Bu yıl da eğitim öğretimin ilk haftasında Türkiye’nin farklı illerinden 3 öğretmen yine şiddet mağduru oldu. Uzmanlar, Hürriyet’e bu durumun nedenlerini ve çözüm önerilerini anlattı.
#EğitimOkul dendiğinde, sizin, babanızın hatta dedenizin zihninde oluşan görüntü hep aynıydı: sıralar, sınıflar ve dersleri tek yönlü anlatan bir öğretmen. Belki pandemi olmasa, çocuklarımızın kafasında da bu tablo uzun süre değişmeyecekti. Dedenizin akıllı telefonu veya interneti yoktu, ama sınıf düzeni ve sıralar hep aynıydı. Oysa çocuğunuz, teknolojinin içine doğdu.
#Konuk YazarMillî Eğitim Bakanlığı (MEB) ve TOBB Türkiye Eğitim Meclisi tarafından düzenlenen Özel Okullar Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli Bilgilendirme Toplantısı, Bakan Yardımcısı Ömer Faruk Yelkenci’nin katılımıyla yapıldı.TOBB ETÜ’de düzenlenen Özel Okullar Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli Bilgilendirme Toplantısı’nda konuşan Bakan Yardımcısı Yelkenci, yeni müfredatın 2014 yılında başlayan bir süreç olduğunun altını çizerek on yılda ciddi bir ihtiyaç analizi yapıldığını belirtti. “Bu süreçte Bakanlığımızın her bir biriminde bulunan izleme ve değerlendirme daireleri, eğitimin her alanında birçok veri üretti” ifadelerini kullanan Yelkenci, “Bize uzun vadeli, en az elli yüz yıllık projeksiyonda gerekenler nelerdir? Atmamız gereken adımlar nelerdir? En başta bu soruyu sormamız gerekiyor” dedi.
#Meb“Günümüzde teknolojinin hızla ilerlemesiyle birlikte, yapay zeka ve robotik gibi alanlar hayatımızın her alanında etkili olmaya başladı. Bu değişim ve gelişimle birlikte, geleceğin bireylerini yetiştirmek için eğitim sistemimizin de değişmesi ve adapte olması gerekiyor. Bu noktada, çocuklar için felsefe eğitiminin önemi ve değeri giderek artar.”
#Bayburt ÜniversitesiŞirketlerin, yapay zekânın yetkinliklerini geliştirmek ve verimliliklerini maksimize etmek için çalışanlarını sürekli eğitmek zorunda kalacağını söyleyen Impulso Kurucu Ortağı Osman Aytaman, “Teknoloji geldi, insanın kıymeti daha azaldı diye düşünmek çok yanlış; yapay zekâ sayesinde gerçek insan zekâsından yararlanabileceğiz” dedi.
#Yapay ZekâÜrün Güvenliği Konferans’ında konuşan Ticaret Bakanı Bolat, “Ürün güvenliği tüketiciler için, sağlığın ve güvenliğin korunması ile zarar görme riskinin azaltılmasını sağlamaktadır. Genel olarak ürün güvenliği, toplumun sağlık ve güvenlik standartlarını yükselterek toplumsal refahı artırır” dedi.
#Ömer Bolatİtilaf Devletleri ile Osmanlı Devleti arasında 30 Ekim 1918’de imzalanan Mondros Ateşkes Antlaşması içerdiği ağır koşullarla Osmanlı Devleti’ni savunmasız ve çaresiz bırakmıştı. Antlaşmanın maddelerine dayanarak İtilaf Devletleri Osmanlı topraklarını dört bir taraftan işgal etmeye başlamıştı.
#Konuk YazarÖğretim programları çocukların neyi, neden, nasıl ve ne zaman öğrenmesi gerektiğini açıklayan metinler. Önemsiz şeyler için zaman ve para harcamamak için hazırlanırlar. Oluşturulan komisyonlar, Türkiye Yüzyılı Maarif Modelinin dayandığı kuramsal yapıya ve değerlere uygun olarak öğretim programlarını geliştirdiler. Programlar, genel müdürlüklere bağlı komisyonlardan Talim ve Terbiye Kurulu’na onaylanmak üzere gönderildi. Süreç görüşlerin alınması, Talim ve Terbiye Kurulu’nun incelemeleri, değişiklikler ve onaylama ile devam edecek.
#Konuk YazarÖzdemir Bayraktar Bilim Merkezi’nin 21 Kasım Salı günü gerçekleşen açılış törenine Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Trabzon Valisi Aziz Yıldırım, Trabzon Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar ile çocuklar ve çok sayıda davetliler katıldı.
#Trabzon Özdemir Bayraktar Bilim MerkeziBaşöğretmenlik sınav sonuçları için heyecanlı bekleyiş başladı. MEB tarafından organize edilen sınavlar sona erdi. Başöğretmenlik sınavında adaylara öğrenme ve öğretme süreçleri, ölçme ve değerlendirme, eğitimde kapsayıcılık, dijital yetkinlik, güvenli okul ve okul güvenliği, bilişsel düşünme becerileri ve diğer birçok alandan toplam 100 soru yöneltildi. Online sınavların tamamlanmasının ardından Başöğretmenlik sınav sonuçları tarihi merak ediliyor. Milli Eğitim Bakanlığı yayınladığı kılavuzda sonuçlar için takvimi duyurmuştu. Peki 2023 Başöğretmenlik sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? Başöğretmenlik sınavı kaç puanla kazanılır? İşte, Bakanlıktan yapılan sonuç açıklamasının detayları…
#Başöğretmenlik Sınav Sonuçlarıİstanbul’un yeni Milli Eğitim Müdürü Yentür, “Türkiye’de ilk olma özelliği taşıyan bir projeyi hayata geçiriyoruz. İTÜ Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı’nın desteğiyle Maçka Kampusu’nda 4-6 yaş arası çocuklarımız için özel bir anaokulu kuruyoruz. Çocuklarımıza erken yaşta sanat eğitimi vereceğiz” dedi.
#Milli Eğitim MüdürüMonte Bia Okulları Yönetim Kurulu Başkanı Serkan Aydın, 2023-2024 eğitim öğretim yılı itibarıyla Ankara-Beysukent Kampüsü’nde eğitime başlayacaklarını belirterek, “Bizim amacımız eğitim sektöründe devrim değil, evrim yapmak. Öğrencilerimize küresel bir bakış açısı kazandıracak ve özgün bir eğitim modeli sunacağız” dedi.
#Monte Bia OkullarıEKMAS Group iştiraki Egem Otomotiv, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında “Egem Otomotiv’in Çocuk Dünyası” adlı geleneksel ödüllü resim etkinliği düzenledi. Etkinlik, Egem Otomotiv binasında halka açık sergileniyor. Egem Otomotiv, bünyesindeki Peugeot, Citroen ve Opel çalışanlarının çocuklarına yönelik düzenlenen geleneksel etkinlik ile minik ressamların sanatsal gelişimini desteklemeyi hedefledi. “Hayalimdeki Arabam” temalı resim çalışması ile çocuklara bayram sevinci yaşatan, onların yüzünde tebessüm olan Egem Otomotiv; etkinliğe katılanları, sürpriz hediyelerle de ödüllendirdi.
#1Eğitimde ödev ve görev vermeyi çok seviyoruz. Ne işe yaradı? Ne kadar faydalı oldu? Öğrencide hangi davranışlar değişti? Çoğunlukla umursamadan ödev veriyoruz. Bu ödevlerin ne kadarı öğrenciler tarafından sağlıklı bir şekilde hazırlanıyor? Ne kadarı sağlıklı bir şekilde ölçülüp değerlendiriliyor? Bu soruları pek de umursamıyoruz, umursamış olsak bile bunu ölçme imkanı ve bilgisine sahip miyiz?
#Konuk YazarÜlke olarak acımız büyük. Şüphesiz afetler risk ve belirsizlikle birlikte toplumsal yapıyı da derinden sarsıyor. Afet sosyolojisi alanında çalışmalar yapan Prof. Dr. Veysel Bozkurt, “Afetlerin yarattığı yıkımın azaltılması için toplumsal hafızayı canlı tutmalıyız” diyor.
#BursaÇocuklar… Ebeveynlerin, eğitimcilerin, okulların, toplumun doğrudan ya da dolaylı en temel meselesi. Neslin devamı, kültürün aktarımı, geleceğin inşası ve daha pek çok rol biçtiğimiz, haklarında hayaller kurduğumuz çocuklarımızı hazırlıyoruz. Peki ne için? Bilmediğimiz, tanımlamakta hatta tahmin etmekte zorlandığımız bir gelecek için.
#Konuk YazarAltın Kitaplar Akademi eğitim platformunun, İstanbul Planlama Ajansı (İPA) ile birlikte düzenlediği ‘Dünyayı Okumak: Okuryazarlık Sempozyumu’ 17 Aralık’ta İPA Florya Kampüsü’nde gerçekleşecek. Doğan Hızlan, Kenan Kocatürk, Cem Seymen, Seda Öğretir, Ebru Cündübeyoğlu, Hüseyin Çağlar İnce, Ömür Kurt gibi alanında uzman isimlerin katılacağı sempozyum, halka açık ve ücretsiz olacak.
#Altın Kitaplar AkademiEğitim ve öğretimin temel amaçlarından biri nitelikli bireyler yetiştirmektir. 21’inci yüzyıl becerileri olarak da bilinen bu becerilere göre; günümüzde nitelikli bir bireyin sahip olması gerektiği düşünülen temel becerilerden bazıları öğrenmeyi öğrenme, günlük yaşamda karşılaşılan problemleri çözme, etkili bir iletişim kurma ve bilimsel düşünme becerileridir.
#Konuk YazarÇizgi film ve animasyon filmlerinin sınırsız kahraman çeşitliliğine sahip olması, her türlü mekân tasarımlarının yapılabilmesi, hayal edilenlerin hareketlendirilebilmesi gibi özellikleri, farklı hikâyelere, senaryolara ve masallara dayalı olarak üretilen film türü olmasını en iyi açıklayan nedendir...
#Konuk YazarYükseköğretim Kurumları Sınavı’nın (YKS) ilk oturumu olan Temel Yeterlilik Testi (TYT) bugün düzenlendi. TYT’ye 3 milyon 243 bin 425 aday başvurdu. Tüm yurtta saat 10.15’te başlayan sınav, tek oturumda 165 dakika sürdü. TYT’de adaylara 40 Türkçe, 40 Matematik, 20 sosyal Bilimler, 20 Fen Bilimleri sorusu soruldu. Uzmanlar bu yılki TYT sorularını değerlendirdi.
#YKSErzurum Atatürk Üniversitesi Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Seda Okumuş’un TÜBİTAK 1001 projesi kapsamında hazırladığı hizmet içi eğitimle, fen bilimleri öğretmenleri 5 günlük kursa alındı. Okumuş, "Çocukların vazgeçilmezi bilgisayar, tablet ve mobil oyunlar. Çocukları oyun oynamaktan vazgeçiremeyiz. Biz de eğitimi oyunun içine koyalım, eğitsel oyun gerçekleştirelim dedik. Onun için fen bilimleri öğretmenlerine oyun eğitimi de veriyoruz" dedi.
#Erzurum Atatürk Üniversitesi