Güncelleme Tarihi:
Altın Kitaplar Akademi eğitim platformunun, İstanbul Planlama Ajansı ile birlikte düzenlediği ‘Dünyayı Okumak: Okuryazarlık Sempozyumu’ 17 Aralık 2022 Cumartesi saat 08.30-17.20 İPA Florya Kampüsü’nde gerçekleşecek.
Sabah oturumunda Doğan Hızlan, Kenan Kocatürk, Cem Seymen, Seda Öğretir, Ebru Cündübeyoğlu, Hüseyin Çağlar İnce, Ömür Kurt ve Serkan Ocak’ın konuşmacı olarak yer alacağı sempozyumda okuryazarlık türleri üzerine uzman görüşleri tüm gün paylaşılırken eşzamanlı olarak çok sayıda atölye çalışması da uygulanacak. İklim krizinden yabancı dile, edebiyattan medyaya toplumun her kesimini ilgilendiren pek çok konunun mercek altına alınacağı “Dünyayı Okumak: Okuryazarlık Sempozyumu” halka açık ve ücretsiz olacak.
Etkinliğe kayıt içir https://altinkitaplarakademi.com/ internet sitesini ziyaret edebilirsiniz.
Sabah 08:30’da kapı açılışının yapılacağı “Dünyayı Okumak: Okuryazarlık Sempozyumu”nun sunuculuğunu Burçak Bozkuş üstlenecek. İstanbul Planlama Ajansı Genel Sekreteri Oktay Kargül ve Altın Kitaplar Akademi Proje Danışmanı Dr. Nilay Yılmaz’ın açılış konuşmalarının ardından Ferda Soysal’ın ritim çalışması gerçekleşecek.
YAYBİR Başkanı Kenan Kocatürk’ün “Yayıncılık Dünyasını Okumak” başlıklı konuşmasının ardından Hüseyin Çağlar İnce “Doğa Okuryazarlığı”, Cem Seymen “Doğa ve İklimi Okumak”, Ebru Cündübeyoğlu “Disleksi ve Okuma Becerileri”, Seda Öğretir “Dijital Çağda Medyayı Okumak”, Serkan Ocak “Beden ve Ruhu Okumak”, Ömür Kurt “Medyayı Okumak”, Doğan Hızlan “Edebiyat Dünyasını Okumak” üzerine görüşlerini paylaşacak.
Saat: 14.00’te başlayacak ikinci oturumda Prof. Dr. Cem Balçıkanlı “Yabancı Dilde Okumak”, Prof. Dr. T. Oğuz Başokçu “Üst Düzey Düşünme Becerileri ve Okumak”, Nuh Bektaş ve Çağdaş Yüksel “Metinler Arası Bilim Okuryazarlığı”, İstanbul Planlama Ajansı Genel Koordinatörü Esra Huri Bulduk “Kenti Veri ile Okumak” ve Prof. Dr. Asiye Kakırman Yıldız “Çocuklarda Bilgi Okuryazarlığı” üzerine sunumlarını gerçekleştirecek.
İkinci oturumda İstanbul Planlama Ajansı Florya Kampüsü’nün hangar ve toplantı salonunda eşzamanlı olarak pek çok atölye çalışması da gerçekleşecek. Hidayet Uskal “Oyunun Gücü”, Bahar Gürey “Tasarım Odaklı Okuma”, Çiğdem Odabaşı “Okuma ve Görme Biçimleri”, Dr. Özge Özdemir “Okuma Biçimleri ve Felsefe”, Dr. Sümeyra Ayık “Çocuklar İçin Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları”, Dr. Nihan Akkocaoğlu “Çocuklarla Felsefe Çalışmalarında Çocuk Kitapları”, Prof. Dr. Sinan Olkun “Matematiğin Üç Alfabesi”, Dr. Nilay Yılmaz “Karartma Tekniğinden Öykü Kurgusuna”, Özge Öztürk Birdal “Sosyal Kültürel Okuryazarlık: Başkaları da Var” isimli atölye çalışmalarını uygulayacak.