Kocaeli'de, hobi amaçlı kullandığı arazi aracını tamir ederek tecrübe edinen Emre Dönmez, sivil havacılık sektöründe uzun yıllar sürdürdüğü yöneticilik kariyerini 5 yıl önce sonlandırıp kurduğu atölyede, dünyayı dolaşmak isteyen gezginler için özel araçlar tasarlıyor.
#Gezginler İçin Araba TasarlıyorMurat Ayrancıoğlu (33) bankacı. Pek fazla gidilmeyen yerlere giden adrenalin meraklısı bir gezgin... Seyahat etmenin dışında en büyük tutkusu ise fotoğraf... İşten fırsat buldukça yola koyuluyor. Bugüne kadar 50 ülke ve 300’den fazla şehir gezdi. Tonga’da 50 tonluk kambur balinalarla yüzdü, Çernobil nükleer felaketinin zarar verdiği radyasyon yüklü şehirde keşfe çıktı. En son uçak kiralayıp İzlanda’yı havadan fotoğrafladı. Ayrancıoğlu ile seyahat maceralarını konuştuk...
#Gezgin27 yaşındaki Samsunlu Yiğit Can İç, 15 aydır otostop çekip, çadır kurarak, gönüllü işlerde çalışıp Güney Amerika kıtasında 7 ülke gezdi. İç'in youtube kanalında gittiği ülkelerde çektiği videolarını 50 bin kişi internet üzerinden takip etmeye başladı.
#Dünyayı GezenlerBir üniversite öğrencisini cezbetmenin yollarından biridir seyahat. Farklı ülkeler görmek, insanlar tanımak, kültürleri keşfetmek heyecanı doruğa çıkartır. Ancak öğrencilerin en büyük sorunlarından biri de parasızlık… Peki, hem okuyup hem gezmeyi nasıl başaracaklar? Hürriyet Seyahat ekibi bir araya geldi ve ‘Dünya Turuna Nasıl Çıkılır?’ sorusundan hareketle hacimli bir rehber hazırladı. İçinde birbirinden farklı hikâyeler, kişiler, olaylar ve ülkeler var. Ekipten Serkan Ocak, İsmail Sarı ve Yücel Sönmez ile buluştuk hem kitabı hem de seyahat maceralarını konuştuk.
#Ömür KurtArtİstanbul Feshane’nin açılış sergisi “Ortadan Başlamak” kapsamında, Haliç Sanat Fener Evleri 2’deki Hilal Can’ın “Gece Gezenler” başlıklı sergisi 30 Aralık’a kadar ziyaretçilerini bekliyor. Coşkulu renkleri, derin gerilimleri ile sergideki çalışmalar mekânın gizemli atmosferiyle bütünlük oluşturuyor. Haliç Sanat’a özel olarak tasarlanan sergide, Hilal Can’ın resim ve seramiklerinin yanı sıra bir de ses yerleştirmesi yer alıyor. Serginin mekanla özdeşleşen sürecini sanatçıyla konuştuk: "Tomris Uyar’ın 'Gece Gezen Kızlar' adlı öyküsünden aldığım ilhamla serginin adı belirdi."
#Hilal CanTeknofest'te özellikle pandemiyle mücadelede dijitalleşme ve yapay zeka sistemleriyle öne çıkan Sağlık Bakanlığı da "yapay zeka yarışması" ile öne çıktı. Demirören Haber Ajansı'na özel açıklamalarda bulunan Sağlık Bakan Yardımcısı Dr. Şuayip Birinci, gelecekte sağlık teknolojilerinin savunma sanayii teknolojilerinin de önünde bir büyüklüğe sahip olacağını söyledi. Birinci ayrıca PCR testi ile ilgili uyarılarda bulunurken, 'Özellikle karekodla print edilmemiş PCR laboratuvar testlerini de kimse kesinlikle almasın. Çünkü kare kodu olmayan hiçbir laboratuvar testi geçerli değil.' dedi.
#PCR Testiİstanbul’da bulunan vatandaşların, yeni tip Corona Virüsü (Covid-19) nedeni ile devletin yetkili organlarından gelen ‘Dışarı çıkmayın’ çağrısına uymadığı görüldü. Haftasonunu fırsat bilerek dışarı çıkan vatandaşlar, özellikle İstanbul Boğazı'nın Avrupa kısmında araçları ile yoğunluk oluşturarak, sahil yolunun kırmızı renkte görünmesine neden oldu.
#KoronavirusSon yıllarda Türkiye’de girişimcilik ve yetkinlik gelişimi konularında aktif olarak çalışmalar yürüten MEF Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Erhan Erkut, aynı zamanda ülkemizde üniversite içindeki ilk hızlandırıcı, kuluçka merkezini açan isim. Özellikle bu alanda kariyer planlayanlar tarafından aranan isimlerin başında gelen Prof.Erkut ile Kalite ve Başarı Sempozyumu için geldiği Bursa’da girişimcilik üzerine önemli mesajlar içeren bir söyleşi gerçekleştirdik. Prof.Dr. Erhan Erkut, Türkiye’nin istihdam sorununun giderek büyüdüğüne dikkat çekerek, girişimcilikten başka çare olmadığının altını çizdi.
#BursaDr. Seval Türkmen, 17 yıldır Berlin’de kanser araştırmaları yapıyor. Vücudunun ve zihninin yenilenmeye ihtiyacı olduğunu fark edince daha önce hiç görmediği ülkelere gitmeye karar verdi. İşyerinde bir yıl ücretsiz izin aldı, iki sırt çantası hazırladı. Rotasını müziğin tınılarına göre çizdi. Bir yıl içinde dört kıtada18 ülke gezdi. Berlin’den yola çıkan Türkmen, yaşadıklarını Hürriyet’e anlattı:
#Avrupadan HaberlerNeden beş parmağımız var? Ölü taklidi yaparak köpekbalığı saldırısından kurtulma ihtimalimiz var mı? Bir gökdelenin boyunu nasıl ölçebilirim? Tavşanlar neden zıplar? Daha hızlı yüzmemizi sağlayacak mayo yapılamıyor mu? Kahverengi ve beyaz şeker arasındaki fark nedir? İşte bilim dünyasının ışık tuttuğu ve çok sorulan o soruların yanıtları...
#Neden Beş Parmağımız Var?