Son yıllarda pek çok kişi dünyanın sınırları hakkında bilgi, sahibi olmak istemektedir. Özellikle bu durum karşımıza dünyanın en soğuk yerini öğrenmek şeklinde çıkmaktadır. Birçok kişinin ortak olarak aklına en çok gelen soruların başında Dünyanın en soğuk yeri neresi ve kaç derece? Dünyanın en soğuk yerleri ve isimleri nedir? İşte, merak edilen tüm detaylar.
Burası Yamal ya da diğer bir adıyla Yamalya… Toprağı Tümen Oblastı'nın kuzeyindeki Yamal Yarımadası ve bazı komşu bölgelerle oluşan bir özerk okrug olarak Rusya Federasyonu'na bağlı bir federal bölge… İngiliz fotoğrafçı Timothy Allen ‘İnsan Gezegeni- Human Planet belgeseli’ için dünyanın en soğuk bölgesi olarak bilinen buraya gitti. Yamalya’da yaşayan ve çiğ etle beslenen göçebe kabilenin hayatlarına tanık oldu. Allen öyle fotoğraflar çekti ki, çok şaşıracaksınız…
#Dünyanın En Soğuk YeriKarısına duyduğu hayranlığı ve aşkını her fırsatta dile getirmeyi ihmal etmeyen ünlü oyuncunun bu konuda söylediği şakayla karışık “Eşim öyle güzel ve öyle göz alıcı biri ki onun yanında kırmızı halıya çıktığımda kendi görünüşümden utanıyorum” sözleri hem herkesi güldürmüş hem de epey takdir toplamıştı…
#George ClooneyTürkiye Cumhuriyeti Frankfurt Başkonsolosluğu himayesinde faaliyetlerini sürdüren Tiyatro Frankfurt, Vedat Dirin’in kaleme aldığı ve Kamil Kellecioğlu’nun yönettiği Cem Işık’ın müziklerini yaptığı ‘Boş Çerçeve’ adlı oyunla 2024 yılına anlamlı bir veda gerçekleştirdi.
#AlmanyaBir ülkenin kraliçesi denilince aklınıza ne geliyor? Her zaman bakımlı, güzel giyimli, tam makyajlı ve genellikle güler yüzlü bir kadın. Ama yine de biraz mesafeli, insanlarla iletişime geçtiğinde bile etrafındaki duvarları koruyan biri. Yani özetle belli ki kral olan kocasının konumuna uygun davranan, gerektiğinde gülüp gerektiğinde ağlayan ağırbaşlı bir eş.
#Kraliçe MaximaRekorlarına bir yenisini ekleyen Bayraktar TB2, 1 milyon uçuş saatini aşan ilk milli hava aracı oldu. Bu uçuş süresiyle gökyüzünde yaklaşık 150 milyon kilometre mesafe kateden milli SİHA, dünyanın çevresini 3 bin 742 kez dolaşmaya eşdeğer mesafeye ulaştı.
#Bayraktar TB2Son bir yıldır herkes onu konuşuyor. Ama bunun nedeni sadece ünlü ve başarılı bir oyuncu olması değil... Aslında pek de sakin bir şekilde boşanmadığı ikinci kocasıyla sonra dost olup çocuklarını sağlıklı bir şekilde büyütmek için çaba göstermesi bunun nedenlerinden biri.
#Jennifer GarnerSon 10 yılda aşırı popülerleşen Bozcaada’yı ve anakaraya uzaklığıyla biraz daha ulaşılmaz, büyüklüğüyle vakur duran Gökçeada’yı bir de sonbaharda keşfetmek isteyenlere önerilerimiz var. Her ikisinde de sarı yaz büyük bir sükûnetle yaşanıyor, bir adadan beklenen huzuru fazlasıyla veriyor ve deniz suyu ekimde yaz ortasından daha sıcak oluyor.
#AdaYazarımız Ebru Erke geçen hafta Japonya’ya gidip Türk çayını anlattı. Biz de kendisiyle buluşup çayımızı, kültürümüzdeki yerini, Japonya gibi çay gelenekleriyle meşhur bir ülkede Türk haftasında yaşadıklarını ve yeni markasını konuştuk.
#Melis Yılmazİstihbarat kurumları, çok uzun yıllardır hayvanları 'casus' olarak kullanmayı deniyor. Bu girişimlerin bazıları fiyaskoya dönüşürken bazıları tarihi değiştiren sonuçları beraberinde getiriyor.
#CIAAnkara Üniversitesi'nden iklim bilimci Prof. Dr. İhsan Çiçek, "Tüm Türkiye'de 2,5 derece civarında ortalamaların üzerinde bir kış mevsimi yaşadık. 2000'li yıllardan sonra dünyada belirgin bir ısınma eğilimi var ve her sene neredeyse sıcaklık rekorları tekrarlıyor. Ama bu 'artık hiç soğuk bir kış görmeyeceğiz, kar yağmayan kış görmeyeceğiz' demek değil. Kararsız kış koşulları yaşayacağız" dedi.
#MeteorolojiBöreğin anne eli değmiş olanının güzel olduğu söylenir ama işini bilen bir ustanın elinden çıkmış börek için bavulları hazırlayıp yola çıkmaya da değer. Ülkemizde yöreye, kullanılan malzemeye ve pişirme yöntemine göre değişen pek çok börek çeşidi bulunuyor. Yanında bir bardak çay da olunca tadına doyum olmuyor. Biz de bu hafta uzmanlarımıza ‘Ülkemizde böreklerin peşinde yola çıkılacak adresler hangileri?’ diye sorduk. İşte 7 şehirden birbirinden lezzetli 7 öneri...
#RotaKuzey Kutbu, 1800'lerde kâşiflerin bir numaralı merak konusuydu. O yıllarda pek çok zengin ve meraklı, Dünya'nın en kuzey noktasına ayak basan ilk insan olabilmek için yola düştü. Ancak hiçbiri başarılı olamadı. Ne var ki başarısızlıkla sonuçlanan bu girişimler arasında bir tanesi özellikle dikkat çekiciydi. İşte gizemleriyle bugün hâlâ konuşulan o tarihî keşif gezisi...
#Kuzey KutbuCNN Travel, dünyadaki en iyi 20 çorbayı listeledi. Nijerya'dan Fransa'ya Çin'den Meksika'ya kadar birçok ülkeye ait çorbanın yer aldığı listeye, ülkemizden yayla çorbası dahil edildi. Biz de bu haber üzerine uzmanlarımıza 'Ülkemizde çorbaların peşinde yola çıkılacak adresler hangileri?’ diye sorduk. İşte 8 şehirden birbirinden lezzetli 8 öneri...
#RotaTrenle seyahat etmeyi seviyorum. Gar ambiyansı, tren düdükleri, kondüktör çağrıları, ahşap traversler, makaslar, gıcırtılar, vagonların solucan yürüyüşü ve kar altında lokomotiften yayılan duman kokusu bu yolculuğu unutulmaz kılıyor. Güney Kurtalan Ekspresi maceramız da Ankara’dan başlayıp Siirt’te sona ererek ardında yıllarca hatırlanacak güzel anılar bırakıyor.
#Güney Kurtalan EkspresiHavacılık tarihinin en unutulmaz olaylarından biri 1972 yılının Ekim ayında yaşandı. Çoğunluğu genç sporculardan oluşan 45 kişiyi taşıyan bir uçak, And Dağları'nda bir yamaca çakıldı. Ancak bu olayı unutulmaz kılan şey kazanın kendisi değil, uçaktaki yolcuların hayatta kalma çabasıydı. Aradan geçen yarım yüzyılda pek çok kitaba ve filme konu olan kaza sonrası yaşananları, uçaktaki yolculardan biri anlattı...
#Nando ParradoDünyanın en ünlü ikram kuruluşu DO&CO uçaklardaki başarısını bir kez daha yeryüzünde gösterdi. Bu yıl Abu Dhabi’de düzenlenen 2023 Grand Prix’inde 20 binden fazla konuğa yemek verildi. Bir butik restoran düzeninde verilen yemekler yerinde imal edildi. DO&CO’nun patronu Attila Doğudan yerel ürün, taze yemek kültürünü bu kez tam anlamıyla uçaklardan yere indirdi.
#DO&CO