Kahvaltıda, akşamüstü bir böreğin yanında, yemekten sonra veya soluklanmak için oturduğumuz esnaf taburesinde elimizin ilk gittiği içecek hep çay olur. İnce belli bardaktaki demli çaya olan tutkumuz tartışılmaz ancak dünyadan çay çeşitleri de artık hemen elimizin altında... Yazarımız, çay somelyesi Ebru Erke hem en nadide çay çeşitlerini anlattı hem de çayla birlikte yiyebileceğimiz lezzetli öneriler verdi.
#ÇayMichelin yıldızı alan ilk Türk mutfak şefi olan Ali Güngörmüş, 14 yaşındayken sektöre adım attığı Münih’te yeni bir sürprize hazırlıyor. 2014 yılında Münih’te, Tunceli’de doğduğu köy olan Pago’nun adını verdiği ‘Pageou’ isimli restoranını açan Güngörmüş, bu kez ’insanların değişen yemek yeme alışkanlıklarına cevap verecek farklı bir konsept uygulayacağı’ yeni bir restoran açacağını söyledi. Güngörmüş, “Ben buna ‘Türk mutfağı 2.0’ diyorum” dedi. İstanbul’da inşaatı devam eden beş yıldızlı bir otelden teklif aldığını da açıklayan Ali Güngörmüş, yeni yılda üzerinde çalıştığı projeleri Hürriyet’e açıkladı.
#Ali GüngörmüşDOĞA Bitkisel Ürünler’in ürettiği müsliler, artık uluslararası market zinciri Tesco’nun 110 mağazasında yer alıyor. Bu yıl İngiltere’deki Tesco’lara 250 ton tutarında, 1 milyon Euro’luk müsli ihracatı planlayan Doğa Bitkisel Ürünler Yönetim Kurulu Başkanı Feryal Menemenli, "Yüzümüzü dışarı çevirdik. Yenilikçi ürünler geliştirip farklılaşarak rekabeti seçtik" diyor.
Filiz makarna 30. kuruluş yıldönümü nedeniyle kültür, sanat, medya, sahne, moda ve siyaset dünyasından 30 ünlüyü aynı kitapta topladı. Arzu Kaprol, Orhan Gencebay, Leyla Alaton ve Kezban Arca Batıbeki gibi isimler makarna ile olan ilişkilerini anlatıp favori makarnalarının tarifini verdi.