İbn Haldun Üniversitesi (İHÜ) Felsefe Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Enis Doko, insanların sosyal medyada gördüğü paylaşımlara karşı duygularına hakim olmak, mantık safsatalarına ve propagandaya kanmamak ve doğru bilgiyi yanlıştan ayırt edebilme çabasında olmak için birden fazla alternatifi zihninde bulundurarak düşünme gibi felsefecilere özgü zihni savunma sanatı yeteneğine ihtiyacı olduğunu söyledi.
#Sosyal Medya- Türkiye ve dünyada kutlanan özel gün ve haftalar, yılın 365 gününün neredeyse yarısını kapsıyor- Özel günler arasında Dünya Kadınlar Günü, Öğretmenler Günü, Sevgililer Günü gibi bilinenlerın yanı sıra Şaka Günü, Dans Dünü, Kaynanalar Günü ve Nineler Günü gibi ilginç günler de yer alıyor- Yıl içinde yılbaşı, 23 Nisan, 1 Mayıs, 19 Mayıs, 30 Ağustos, 29 Ekim ile Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramı'nda toplam 14 gün resmi tatil bulunuyor
Dünya Sağlık Örgütü’nün raporuna göre kişiler arası şiddet sonucu her yıl dünyada yaklaşık 520 bin kişi ölüyor. Üsküdar Üniversitesi Dünya Felsefe Günü’nde toplumları kuşatan “Şiddet” eylemine felsefi bir bakışla çözüm aradı. Akademisyenlere göre “Şiddet”değiştirilmesi gereken düşünceler bütünü.
Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, ”Dünya barışını tehdit eden terör, yabancı düşmanlığı, ırkçılık ve hoşgörüsüzlüğe karşı savaşımda UNESCO'nun öz görev tanımında yer alan, 'savaşların insan zihninde doğduğu gibi barışın da insan zihninde doğması gerektiği' ilkesi, günümüzde insanlığın barışı kurma ve sürdürme çabalarında temel dayanağı olmuştur” dedi.
Milli Eğitim Bakanlığı, ilköğretim ve ortaöğretim kurumlarında anma ve kutlama amaçlı faaliyetlerin gerçekleştirildiği belirli gün va haftaları yeniden düzenledi. Eski yönetmelikte 27 adet olan belirli gün ve haftaların sayısı 36’ya çıkarken, Nevruz’un, 21 Mart günü okullarda resmen kutlanması kararlaştırıldı.
Şanlıurfa'nın Harran ilçesinde bulunan ve ilk İslam üniversitesi olarak bilinen tarihi kalıntılar, 4 Haziran Dünya Felsefe Günü dolayısıyla düzenlenen toplantıya evsahipliği yapacak. Çok sayıda yerli ve yabancı akademisyenin konferans vereceği toplantının onur konukları Arslan Kaynardağ ile Prof. Dr. Bedia Akarsu.
Nobel Ödüllü fizikçi Albert Einstein'ın 1939 yılında dönemin ABD Başkanı Franklin Roosevelt'e gönderdiği ve tarihin akışını değiştiren o mektup 85 yıl sonra yeniden gündemde. Uzmanlar aradan geçen bunca zamana karşın mektubun güncelliğini kaybetmediğini belirtti. Peki daktiloyla yazılmış o sayfalarda ne yazıyordu?
#Manhattan Projesi