Dr. Özlem Türeci haberleri sayfasında Dr. Özlem Türeci hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 339 Dr. Özlem Türeci haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
BioNTech’in kurucuları Prof. Dr. Uğur Şahin ve Dr. Özlem Türeci Sabancı Üniversitesi’nin mezuniyet törenine online olarak katılırken bir de müjde geldi. Uğur Hoca, “Aşılamanın pandemiyi kontrol altına almada yardımcı olduğunu görüyoruz. Bu muhtemelen 3-4 ay içinde Türkiye’de de gerçekleşecek. Hem enfeksiyonu kontrol altına alabileceğiz hem de hastaneye yatışı azaltabileceğiz” diye konuştu.
#GazetehaberleriBioNTech firmasının kurucularından Prof. Dr. Uğur Şahin, "Normal hayatlarımıza döneceğimizden eminim. Aşılamanın pandemiyi kontrol altına alma konusunda yardımcı olduğunu görüyoruz. Dolayısıyla herkesin aşılanması çok önemli. Bu muhtemelen 3-4 ay içinde Türkiye'de de gerçekleşecek" dedi.
#Prof. Dr. Uğur ŞahinYeni tip koronavirüs (Kovid-19) aşısını geliştiren Alman biyoteknoloji firması BioNTech’in kurucu ortağı Dr. Özlem Türeci, genç kadınlara geniş bir vizyona sahip olmalarını ve karşılaştıkları engellerden bağımsız olarak azimle bu vizyona bağlı kalmalarını tavsiye etti.
#AlmanyaTürk bilim insanı Prof. Dr. Uğur Şahin ve eşi Dr. Özlem Türeci tarafından kurulan Alman biyoteknoloji firması BioNTech’in geliştirdiği yeni tip koronavirüs (Kovid-19) aşısının Almanya’da üretimine başlandığı bildirildi.
#Biontech Marburg’Da Aşı Üretimine BaşladıDünyayı etkisi altına alan koronavirüse karşı Türk bilim insanları Prof. Dr. Uğur Şahin ve Dr. Özlem Türeci’nin geliştirdiği Kovid-19 aşısının taşınmasında da yine bir Türk’ün imzası var. Yıllar önce Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinden Almanya’ya giden Mehmet, Aziz, Ali, Ali Rıza, Hüseyin ve İsmet Yüzer kardeşlerin 1987’de Alman Bernd Lang ile kurduğu holding bünyesindeki tesiste üretilen kuru buzlar, aşıların taşınmasında kullanılıyor. -70 derecede taşınması ve saklanması gereken aşılarda kullanılan kuru buzların derecesi ise -78.
#Alman Aşısı Maraş Dondurması Buzuyla TaşınıyorAlmanya Başbakanı Angela Merkel, BioNTech’in kurucularından Türk göçmenlerin çocukları Prof. Dr. Uğur Şahin ve eşi Dr. Özlem Türeci’nin yeni koronavirüse karşı aşıyı bulmalarından dolayı mutlu olduğunu söyledi.
#AlmanyaEşi doğum yaptığı gece hastanede fenalaşan Ali Ocak, ertesi gün kanser olduğunu öğrendi. 9 aydır tedavi olan Ali Ocak ile eşi Gülderen Ocak’ın şimdi tek umudu kanser ilacı geliştiren firmalar. Geliştirilen ilaçların eşinde denenmesini isteyen Gülderen Ocak, Prof. Dr. Uğur Şahin ile eşi Dr. Özlem Türeci’nin sahibi olduğu BioNTech’ten de bu konuda destek bekliyor.
#Dr. Özlem TüreciBioNTech’in kurucuları Prof. Dr. Uğur Şahin ve Prof. Dr. Özlem Türeci’nin geliştirdiği mRNA tabanlı dünyanın ilk akciğer kanseri aşısının ilk faz denemeleri, kısa süre önce Türkiye de dahil olmak üzere 7 ülkede başlatıldı. Bu sevindirici haberin ardından kanserle mücadelede umut verici iki müjde daha geldi. Nobel ödüllü Prof. Dr. Aziz Sancar, beyin kanserine çare olabilecek bir tedavi yöntemini duyururken, Oxford Üniversitesi’nden bilim insanları da yumurtalık kanserine karşı aşı geliştirdiklerini açıkladı.
#BiontechKoronavirüs salgınının başlamasının üzerinden 5 yıl geçti. Salgının başında görülen toplu ölümleri ise bilim insanlarının geliştirdiği koronavirüs aşıları önledi. Ancak birçok kişi hâlâ aşıların güvenli olmadığı ve özellikle de kalp hastalıklarına yol açtığı gerekçesiyle aşıdan kaçınıyor. Peki bu iddia kadar doğru? Bilim insanları yıllar sonra bu araştırmaya son noktayı koydu. İşte uzmanların bu konudaki araştırmasının sonuçları...
#KoronovirusBerlin Büyükelçisi Ahmet Başar Şen, Rheinland-Pfalz eyaletine düzenlediği ziyaret kapsamından Başbakan Malu Dreyer ile bir araya geldi. Başar Şen, Dreyer ziyaretinin ardından Mainz’da bulunan ve koronavirüse karşı geliştirdikleri aşıyla dünya çapında üne kavuşan biyokimya şirketi BioNTech’i de ziyaret etti.
#ALMANYAKanser ilacının direkt tümöre enjekte edilmesi, kanda dolaşan tümör DNA’sının tespiti, bağışıklık sistemindeki T hücresinin genetiğinin değiştirilerek kanserli hücreye savaş açması, akıllı ilaçlar, yeni moleküller, radyoterapide nokta atışı yöntemi ve hatta kanser aşısı… Yakın gelecekte kanser de kronik bir hastalık gibi mi kabul görecek? Dün yani 4 Şubat, Dünya Kanser Günü’ydü. Bu vesileyle de tanı ve tedavilerdeki en yeni teknikleri doktorlara sorup özetledik.
#KanserAlmanya Başbakanı Olaf Scholz, BioNTech’in kurucu ortakları Prof. Dr. Uğur Şahin ile Prof. Dr. Özlem Türeci’yi Marburg’daki yeni üretim tesisinde ziyaret etti. BioNTech, Marburgdaki fabrikasında 40 milyon Euro’luk uzun dönem yatırımla şirketin ilk tescilli plazmid DNA üretim tesisinin inşaatının tamamlandığını duyurdu.
#Olaf ScholzKoronavirüse karşı ilk aşıyı geliştirerek insanlığı büyük bir felaketten kurtaran bilim insanları Dr. Özlem Türeci ve Prof. Dr. Uğur Şahin Almanya'da gündem oldu. Şahin ve Türeci'nin son hamlesine geniş yer ayıran Alman basını Berlin'i tabiri caizse topa tuttu.
#Uğur ŞahinKoronavirüs salgınında ilk aşıyı geliştiren Prof. Dr. Özlem Türeci ve Prof. Dr. Uğur Şahin’e Vehbi Koç Vakfı tarafından ‘İnsanlığa Üstün Hizmet’ ödülü verildi. Basın toplantısında konuşan Prof. Dr. Uğur Şahin, “Türkiye’de kanser ve immünoterapiler kapsamındaki klinik araştırmalarımızı artırmak istiyoruz. Öyle tahmin ediyoruz ki önümüzdeki yıl BioNTech markası altında klinik çalışmalarımızı başlatacağız” dedi.
#Özlem TüreciKoronavirüse ilk aşıyı geliştiren Türk biliminsanları Prof. Dr. Uğur Şahin ve Dr. Özlem Türeci şimdi de kansere karşı dünyanın umudu oldu. Bağışıklık sistemini tümör hücrelerine saldırması için tetikleyen aşı, en ölümcül türlerden pankreas kanserinde denendi ve 16 hastadan yarısı tamamen iyileşti. 18 aylık tedavi sürecinde 9 doz aşıya ihtiyaç duyulduğu belirtildi.
#KanserTürkiye’nin Berlin Büyükelçisi Ahmet Başar Şen, Hürriyet’e konuştu. Almanya’da yaşayan Türk toplumunun oluşturduğu sosyal ve insani bağın iki ülke ilişkilerinde en sağlam ve sarsılmaz temel olduğunu belirten Büyükelçi Şen, şunları söyledi: “Burada yaşayan Türk toplumundan öncelikli beklentimiz Türkiye ile bağlarını korumaları, Türkçeyi ve Türkiye’yi çocuklarına öğretmeleri, onlarla birlikte Türkiye’ye sıklıkla seyahat etmeleri, milli değerlerimizi, binlerce yıllık tarihimizi öğretmeleridir. Dilini kaybedenin öz kültürüyle bağı zayıflar ve zamanla kaybolur. Bu konuda ailelerimizi desteklemeye, onlara yardım etmeye her zaman hazırız.”
#Ahmet Başar ŞenAlmanya’da yaşayan 27 başarılı Türk göçmenin hikâyelerini anlatan ‘Almanya Nasıl Vatan Oldu?’ kitabı Türkçeye çevrildi. Kitabın yazarı, eski Yeşiller Partisi milletvekili Özcan Mutlu “İnsanları mülteci ve göçmen olarak ülkeye almak yeterli değil; eğitmek ve uyum sağlamaları için sosyal programlar ve istihdam kaçınılmaz” diyor.
#Almanya Nasıl Vatan Oldu?ÇANAKKALE Deniz Zaferi’nin 107’nci yıldönümünü 18 Mart’ta törenlerle kutladık. Anlamlı günde, dünyanın örnek alacağı Çanakkale Köprüsü de açıldı. Bu tarihi günle ilgili ayrıntılı haberleri görmüş, okumuşsunuzdur. Bugün, gözden kaçıranlar için, Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’ın, bana ilginç gelen sosyal medyadaki 18 Mart konuşmasından bazı bölümler ileteceğim:
#1Berlin Türk Sağlık Elemanları Derneği, 14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle, 16’ncı Disiplinlerarası Konferansı’nı Berlin Büyükelçiliği’nde gerçekleştirdi. Açılış konuşmasını Dr. Dilek Şahin’in yaptığı konferansta, Prof. Dr. Ziya Akçetin, Prof. Dr. Leif Erik Şander ve Dr. Halil Yaşar kendi branşlarında sunumlar yaptı. Konferansın ardından büyükelçilik misafir salonunda sağlık elemanları onuruna bir resepsiyon verildi.
#Almanya2020 insanlığın yaşadığı en zor yıllardan biri olarak tarihe geçti. Dünyayı kasıp kavuran ve adeta distopik bir hikâyenin ortasındaymış gibi hissetmemize neden olan pandemi o yıl başladı. 2021’de pandemi kısıtlamalarına alıştık; uzaktan eğitim, maske-mesafe-hijyen kuralı, hafta sonu sokağa çıkma yasakları hayatımızın ‘normali’ oldu. Kısıtlamaların esnetildiği 2022’ye Omikron varyantının hafif semptomlarının yarattığı umutla girdik. İşte salgının başından bu yana yaşadıklarımız...
#PandemiHer geçen yıl güçlenen, özgürleşen kadınlar ürettikleriyle, söylemleriyle, çalışmalarıyla büyük başarılara imza atıyor. Erkeklerin ‘Yapamazsın’ sözlerine kulak asmadan daha iyisi için mücadele eden kadınlar pek çok alanda fark yaratıyor. 8 Mart’ta önemli başarılara imza atmış, ilham veren 8 kadını derledik.
#8 Mart Dünya Kadınlar GünüTürk-Alman Üniversitesi’nde düzenlenen ‘Almanya’daki Türk Varlığının 60 Yılı Sempozyumu’nda konuşan YTB Başkanı Abdullah Eren, iş gücü anlaşmasından bu yana geçen 60 yılın bir başarı hikâyesi olduğunu söyledi. Eren, “Henüz kendi yaşadığı şehrin merkezini göremeden Almanya’ya, Avrupa’ya giden bir neslin başarı hikâyesidir. Biz Almanya’da yaşayan Türkleri bir zenginlik olarak görüyoruz” dedi.
#Almanya