Çocukların öğretimlerini evlerde sürdürdüğü ve teknolojik iletişim aletlerinin önünde çok fazla zaman geçirdiği şu günlerde özellikle erken yaşlarda fiziksel aktivitenin çocuklar için çok önemli olduğunu unutmamak gerekiyor.
#ÇocukBirçok ebeveyn günümüzde küçük çocuklarına yemek yedirebilmek ya da onları sakinleştirebilmek için televizyon, tablet gibi teknolojik aletler kullanıyor. Çoğu zaman ebeveynlerin yaşadığı günlük hayattaki sorunlar; yoğun iş yaşantısı, zaman yönetimi problemi, çocuğuyla kaliteli vakit geçirme konusunda az bilgiye sahip olması, sosyo-kültüler düzeyi farklı olan bakıcılar gibi sebeplerden dolayı çocuklar teknolojiyi kontrolsüz kullanabiliyor.
#Ekran BağımlılğıCalifornia Berkeley Üniversitesi’nde doktora sonrası çalışmalarını sürdüren Elizabeth Kirby’nin araştırması, doğru miktarda stresin beyne, dolayısıyla bilişsel performansa iyi geldiğini ortaya koydu. Buna göre, kısa süren, kronik olmayan stres yeni beyin hücrelerinin gelişmesini sağlıyor.
#EğitimGünümüzde televizyon, bilgisayar, akıllı telefon gibi teknolojik araçlar insan yaşamının önemli bir parçasını oluşturuyor. Teknoloji hayatımızın kaçınılmaz gerçeği. Peki bu kaçınılmaz gerçek hayatımızı nasıl etkiliyor? Teknolojinin bilgiye hızlı ulaşım, hızlı haberleşme, çalışmalarımızı düzenli ve pratik hale getirme gibi birçok olumlu etkisi var.
#TeknolojiÇocuğun ve ergenin beyninin gelişimini ve beynin nerelerinde hangi işlevlerin nasıl gelişiminin gerçekleştiğini bilirseniz çocuğunuzu eğitmek için sayısız yöntem var. Bu yöntemler ezberleyeceğiniz yöntemler olmamalı, şimdi anlatacağım gelişim nörogelişimsel basamaklarını bilmenizle ilgili.
#ÇocukYükseköğretim Kurumları Sınavı’nın (YKS) ardından adaylar şimdi de meslek ve üniversite seçimi için kesin karar verme aşamasındalar. Sınav puanları açıklandıktan sonra tercihleri netleşecek olan adaylar, meslekleri araştırıyor. Nöroloji Uzmanı Bülent Madi de, mesleğinin tüm detaylarını anlattı.
#NörolojiDaha da başarılı, yaratıcı, mutlu çocuk sahibi olabilir miyim? Evet. Nasıl mı? Anne karnında hem herediter (kalıtım ile gelen) hem çevreden gelen uyaranlar beynin gelişimini gerçekleştiriyor. Ancak unutmayın, çevresel etkenlerin olumsuz etkileri de var.
#ÇOCUK15 yaşındaki Sinan Can’ın, bilgisayar oyunlarına fazla zaman ayırdığı için sağlık sorunları yaşadığının ortaya çıkmasıyla, bilgisayar ve teknoloji kullanımı yeniden tartışılmaya başlandı. Bilgisayar oyunlarının çok da masum olmadığını bir kez daha ortaya koydu. Çocuk ve gençleri teknolojinin zararlı etkilerinden korumanın zor olmadığını belirten uzmanlar, bazı oyunların çocukların kriz çözme, zaman yönetimi, hızlı karar verme gibi olumlu etkilerinin yanı sıra, fazla kullanımın sosyalleşememe, öğrenme güçlüğü, kötü not gibi psikolojik ve obezite, görme bozukluğu, sinir sıkışması gibi ciddi sağlık sorunlarına neden olduğunun altını çiziyor.
#BilgisayarTürkiye’nin önde gelen beyin araştırmacılarından biri Uzman Dr. Bülent Madi, nöroloji uzmanı. Oyunlar ve beyin gelişimi konusundaki çalışmalarıyla dikkat çekiyor. Madi, çocuklukta sağlıklı bir beyin gelişimi için oyunların önemli olduğunu söylüyor.
#Çocuk