Bana yıllardır “Lokum ciğerini dene, soğuk mezelere yüklenme; sakatata yer bırak” dedikleri Selimiye Birtat’a gittim. Köpoğlunda biraz ekşilik vardı, favanın kıvamı sıkıntılıydı. Ama masaya beyin söğüşün gelmesiyle ‘sakatat şov’ başladı. Beyin çok iyi ayıklanmıştı. Dilin pişimi, yumuşaklığı; kekik, kimyon ve acı biberli baharat dengesi kusursuzdu. Güveç işkembe yumuşacıktı, lokum ciğer de gerçekten çok iyiydi. Ama uykuluk yediklerimin en iyisi değildi, tatlılardaysa gereksiz bir zorlama gördüm. Neden parfe? Koy bir keşkül, geç! Buranın sakatatlarını tüm Kadıköy biliyor, İstanbul da bilsin... Bilsin ki Birtat’ı Birtat yapan sakatatlara yoğunlaşılsın, frambuazlı parfeye değil!
#Selimiye BirtatBiliyoruz, kavurucu yaz sıcaklarında aynı anda serinleten ve mutlu eden tek besin dondurma. Ama ‘kilo alırım’ endişesi var. Üzülmeyin, bu harika besin, ’tatlı’ rakiplerinin yanında çok daha masum, faydalı ve doyurucu. İşte dondurma yemek için 5 neden ve alternatif tarifler...
#DondurmaSıcaklar tüm hızıyla bunaltmaya devam ederken tatlı keyfimizden geri kalacak değiliz! Bici biciden rokokoya, soğuk baklavadan sorbeye ‘serin ve hafif’ tatlılar kolay yeniyor, ağırlık yapmıyor. En lezzetli ‘ferah’ tatlılar yapan yerleri jürimize sorduk.
#GazetehaberleriTatillerimde hep Fransa-İtalya-İspanya-Portekiz ve Japonya’yı seçiyorum. Avusturya’ya gideceğim yoktu. Hata! Yürümenin kolay, yaşam kalitesinin yüksek olduğu bir kent Viyana. 2.5 günde bu tarihsel açıdan bizle ortak tarafı çok olan ve gerek kültürel gerek gastronomi açısından çok zengin kenti tanımak zor tabii. İşte size birkaç öneri...
#Dünya MutfağıYeme-içme deyince, Nişantaşı havalı mekanlarıyla İstanbul'un vazgeçilmezlerinden! Sokaklara yayılan masalar, ara sokaklardaki kafeler, şıkır şıkır mekanlar sizi anında çembere alıyor, gün boyu menzilinden çıkarmıyor. Teşvikiye, Topağacı derken geniş bir alana yayılan semti turladık, ne var ne yok göz attık. Kahvaltıdan akşam yemeğine seçin, beğenin!
#Nişantaşı MekanlarANTALYA’da yapılan G-20 Zirvesi’nde liderlere sunulan senkronize yemekler hazırlanırken, özel ajanlar, malzemelerden numuneler alarak radyasyon testleri, gaz ve kimyasal ölçümlerini yaptı. ABD Başkanı Barack Obama’nın kullanacağı bıçak, çatal, kaşık gibi mutfak ürünlerinin tamamı ise özel ekibi tarafından bir sıvı ile dezenfekte edildi.
#G20UZMAN DİYETİSYEN SERKAN TUTAR, ZAYIFLAMAYA ÇALIŞANLARIN ORTAK DERDİNİN TATLIDAN UZAK KALMAK OLDUĞUNU İFADE EDEREK, “KİMİ ZAMAN TATLI YEMEDEN DURMAK RÜYALARA PASTA OLARAK BİLE DÖNEBİLİR. DİYET YAPARKEN PASTA YENİLMEZ DÜŞÜNCESİ EN BÜYÜK TABUDUR ZAYIFLAMAYA ÇALIŞANLARIN GÖZÜNDE” DEDİ.
Bir yaz tatlısı olan dondurma, günümüzde dört mevsim satılsa da yine en çok yazın tüketiliyor. Tek başına yenebildiği gibi birbirinden lezzetli dondurmalı tatlılar da yapılıyor. En güzel rokokoyu kim yapıyor? Kızarmış dondurmanın hasını nerede yiyebiliriz? Baylan’ın Kup Griye’sinin bağımlıları kimler?