MasterChef eleme adayları ile gecenin kazananı dün gece belli oldu. Yeni sezon heyecanına hız kesmeden devam eden fenomen yarışma programı MasterChef Türkiye'nin 30 Ağustos tarihli son bölümünde mavi takım ve kırmızı takım, haftanın ilk dokunulmazlık oyununda karşı karşıya geldi. 30 Ağustos Zafer Bayramı'na özel " 7 bölge, 7 yemek" konsepti ile yarışan takımlardan dokunulmazlığın sahibi kırmızı takım olurken; mavi takımda ise bireysel dokunulmazlık sonrası iki isim eleme potasına girdi. Peki, MasterChef eleme adayı kim oldu, dokunulmazlığı kim kazandı? İşte, dün gece MasterChef'te potaya giren yarışmacılar.
#MasterchefRamazan ayıyla birlikte sevdiklerine özel lezzetler sunmak isteyenler her gün iftar menülerini özenle oluşturuyor. "İftara ne pişirsem?, "Bugün ne pişirsem?" diye düşünenler için çorbadan tatlıya Ramazan'ın on dördüncü gününe özel nefis bir menü hazırladık. İşte 26 Nisan Pazartesi, Ramazan'ın 14. günü için iftar menüsü...
#RamazanŞef Şerife Aksoy, Beykoz’daki çiftliğinde sebze-meyvesini kendi yetiştiriyor, ‘sıfır atık’ felsefesinin izinde gübresine varıncaya kadar kendi üretiyor. ‘à la Şerife’ adlı yeni yemek programına başlayan Aksoy’u çiftliğinde ziyaret ettik, sağlıklı bir mutfağın izini sürdük.
#Şef Şerife AksoySahur ve iftarda tüketilen yemek ve içecekler oruç ibadetini sağlıklı ve kolay bir şekilde gerçekleştirmede doğrudan etkili. Sahur sofraları, kahvaltı tadında hafif yiyeceklerle geçse de gün boyu kaybettiğimiz enerjiyi iftar sofraları telafi ediyor. İşte, ‘iftarda ne pişirsem?’ diye düşünenler için tarifleriyle iftar menüsü...
#İftar MenüsüSahurda tüketilen besinlerin sağlıklı ve doyurucu olması, oruç ibadetini kolay bir şekilde gerçekleştirmede doğrudan etkili. Bu sebeple ‘Bugün ne pişirsem?’ sorusu her zamankinden daha fazla soruluyor. 29 gün sürecek Ramazan ayı boyunca iftar menüsü örneklerini bir araya getireceğiz. İşte, Ramazan ayının altıncı günü için iftar menüsü
#İftar MenüsüHıdırellez, her ne kadar dilek ve etkinliklerle anılsa da, farklı ritüelleriyle de unutulmuyor. Türkiye, kendine özgü mutfağı ve yemekleriyle adını dünyaya duyurmuş bir ülke. 7 bölgesinde de çeşitli lezzetlerin yer alması bu mutfağın ne kadar zengin olduğunun da en büyük göstergesi. Peki Hıdırellez gününde Türk mutfağında neler pişer? İşte Türkiye'nin 7 bölgesine göre Hıdırellez günü yapabileceğiniz lezzetler...
#SeyahatSemih Diken (38) makine mühendisi. Eşi Özenç (34), çocukları Ege (4) ve Tuna (2) ile dünyayı farklı lezzetler peşinde geziyorlar. Vietnam’da kızarmış serçe, Kamboçya’da timsah fileto, Estonya’da ayı sosisi gibi birçok farklı lezzeti tattılar. Kendilerini löplöpçü olarak adlandıran çift, bugüne kadar 52 ülkeye ayak bastı. Löp löpçüleri Namibya’da yakaladık ve serüvenlerini sorduk.
#MalezyaÇorum, Hitit başkenti Hattuşa ile 1986’da UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’ne girmişti. Kent valiliği uzun yıllar sonra kültür turizminde önemli bir hamle başlattı. Geçen yıl Hitit yerleşimlerinin çevresindeki eski yolları işaretlendi, toplamı 380 kilometreyi bulan 17 yürüyüş parkuru, 400 kilometrelik bisiklet parkuru oluşturuldu. Atılım bu yıl da gastronomi ve yürüyüş turizmine açılan Kızılırmak havzasıyla sürüyor. Çorum Gastronomi ve Yürüyüş Yolu için 25 güzergahta toplam 190 kilometrelik yürüyüş yolu işaretlendi. Ayrıca 606 kilometrelik bisiklet parkuru oluşturuldu, 1186 kilometrelik cip safari güzergahı, lezzet durakları belirlendi. 702 kilometrelik manzaralı araç yolu haritası hazırlandı. Ersin Demirel’in hazırladığı parkurların haritaları kitap ve web sitesine dönüştürüldü. Çorum şimdi bu zenginliğini 18 Mayıs’ta başlayacak üç günlük festivalle duyurmaya hazırlanıyor.
O tam bir yoğurt canavarı, yoğurt olmadan hiçbir şey yiyemiyor. Etli yaprak sarmasına bayılıyor, tatlıyı bile aç karnına tercih ediyor, “Kokoreç için ölürüm” diyor, Arnavutciğeri ve işkembe çorbasının hastası. Tek korkusu, diyetisyeninin bu röportajı okuyacak olması çünkü şu sıralar sıkı bir yemek ve aşk diyetinde
Yaz geldi, teknenizi güneye indiriyorsunuz ya da Fethiye, Hisarönü, Gökova üçgeninden sıkıldınız, yeni bir coğrafya, farklı lezzetler arıyorsunuz. Size önerim Cunda ve çevresindeki adalarda bir hafta geçirmeniz. Haziranda okullar da kapanmamışken, yani henüz ortalık tenhayken Cunda’nın sokaklarına da, denizlerine de, mezelerine de doyum olmaz.