SOSYAL Güvenlik Kurumu (SGK) 15 Ekim itibariyle hastanelerden yazılan kağıt reçetelerin başhekimce onaylanması şartı getirmişti. Başhekim onayı olmayan kağıt reçeteleri eczaneler kabul etmiyordu. Uzayan kuyruklar ve eczacı ile vatandaşın karşı karşıya gelmesi nedeniyle uygulamadan yarın (27 Ekim) vazgeçiliyor.
#Tüm Eczacı İşverenler SendikasıCourtney Gibbons, henüz 22 yaşındayken bazı belirtiler yaşamaya başladı. İki çocuğu olmasına rağmen yaşı çok genç diye o zamana kadar hiç smear testi yapılmayan Gibbons’a, doktorları da şaşırtacak şekilde rahim ağzı kanseri teşhisi kondu. Rahmi, fallop tüpleri ve hatta kanserin yayıldığı apandisi dahi alınan genç kadın, şimdi HPV tarama yaşının düşürülmesi için mücadele ediyor. Peki nasıl oluyor da bu kadar genç bir kadın rahim ağzı kanseri olabiliyor? Smear testi ve HPV taraması ne zaman yapılmalı?
#Rahim Ağzı KanseriCourtney Gibbons, henüz 22 yaşındayken bazı belirtiler yaşamaya başladı. İki çocuğu olmasına rağmen yaşı çok genç diye o zamana kadar hiç smear testi yapılmayan Gibbons’a, doktorları da şaşırtacak şekilde rahim ağzı kanseri teşhisi kondu. Rahmi, fallop tüpleri ve hatta kanserin yayıldığı apandisi dahi alınan genç kadın, şimdi HPV tarama yaşının düşürülmesi için mücadele ediyor. Peki nasıl oluyor da bu kadar genç bir kadın rahim ağzı kanseri olabiliyor? Smear testi ve HPV taraması ne zaman yapılmalı?
#HPVANKARA'DA, eczacı Büşra Akdoğan'ın yiyecek ve içeceklerine şizofreni tedavisinde kullanılan nörolojik ilaç katıp, trafik kazası yapmasına ve 4 yaşındaki oğlunun ölümüne neden oldukları suçlamasıyla tutuklu eczacı kalfası Süleyman Özçelik ile yardımcısı Muaz İslam Bozdoğan'ın yargılanmasına başlandı. Mahkeme, sanıklardan Muaz İslam Bozdoğan'ın tahliyesine, Süleyman Özçelik'in ise tutukluluk halinin devamına karar verdi. Duruşma, 17 Mayıs'a ertelendi.
#ANKARAHastalarını önce uyuşturucu ilaçlara bağımlı hale getiriyor ardından da bu zaaflarından faydalanarak iğrenç tacizlere maruz bırakıyordu. 10 yıldan fazla süren sistematik tacizlerinin ardından nihayet mahkeme karşısına çıkarılan ve suçu kesinleşen o doktorun, kaldığı cezaevinde ölü bulunması tartışma yarattı. İşte tüm ayrıntılar...
#Ricardo CrucianiPiyasa değeri yüksek ilaçları 'sahte reçete' düzenleyip eczanelerden alarak Sosyal Güvenlik Kurumu'nu dolandırdığı öne sürülen doktor sekreterleri ve bir ecza çalışanı 4 kişi hakkında 4 yıl ile 240 yıl arasında değişen oranlarda hapis cezası istemiyle dava açıldı.
#Kartal Yavuz Selim Hastanesi'ndeGereksiz yere anjiyo ve sezeryan yapan doktora ceza yağacak. Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, gereksiz yere anjiyo ve sezeryan yapan doktora ceza verilmesinin gündemde olduğunu açıkladı. Müezzinoğlu, 2014’te durumun değerlendirileceğini ve 2015 yılının planlamasının yapılacağını bildirdi.
PAZARTESİ günkü “Didem’i ayağa kaldıranlar” başlıklı yazıma çok sayıdaki doktorun yanı sıra Sağlık Bakanlığı yönetiminden olumlu yankı geldi. Öncelikle, Didem’in sağlık durumunun çok iyiye gittiğini söyleyelim. Yarınki göz ameliyatında doktorları yine çok titiz çalışma yapacak.
Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başkanı Fatih Acar, bugüne kadar sağlık hizmet sunucularından MEDULA Sistemi'ne girilen e-reçetelerin yüzde 76,19'unun aile hekimlikleri, yüzde 14,59'unun özel hastaneler, yüzde 8,09'unun devlet hastaneleri ve yüzde 1,13'ünün de üniversite hastaneleri tarafından oluşturulduğunu söyledi.
Minehanım Mürsel (35), her yıl meme kanseri tanısı konan binlerce kadından biri. 6 aylık hamileyken sağ memesinde fark ettiği büyüme ve akıntıyı süt vermeye hazırlık sandı. Doktorlar da önce kanseri konduramadı ‘iltihap’ deyip antibiyotik yazdı. Şikayetleri artıp ağrı şiddetlenince biyopsiyle gerçek anlaşıldı, kanser bütün memesine yayılmıştı. Buna rağmen bebeğinden vazgeçmedi ve zorlu bir mücadeleye girişti
ZONGULDAK’ta, ameliyat ve tedavilerde tıbbi gerekliliği olmadığı halde reçeteye yazdıkları malzemeleri, yüzde 20 komisyon karşılığında anlaştıkları bir medikalciden temin etmekle suçlanan 8 doktor hakkında, 3 medikal firma çalışanıyla birlikte 12 yıl hapis cezası istemiyle dava açıldı. 2006’da başlatılan soruşturmanın iddianamesi 4 yıl sonra tamamlanarak dava açıldı. 4 yıl sonra ilk kez hakim karşısına çıkan sanıklar, suçlamaları kabul etmedi.
Türkiye'de ilginç şeyler oluyor. O ilginçliklerden biri de adliye önlerinde gözlemlenebilir. Eskiden adliyelere iki-üç sanık, iki-üç güvenlik görevlisi arasında getirilirdi. Oysa son yıllarda adliye, emniyet müdürlükleri, adli sağlık kurumlarının önlerinde onlarca hatta yüzlerce güvenlik görevlisi, bazen yüze yakın sanığı korumak için görevlendiriliyor. İşte son üç örnek. Biri Ankara'dan sanık sayısı 87, diğeri İzmir'den sanık sayısı 40, bir diğeri ise Şanlıurfa'dan sanık sayısı 23... Ve işin asıl düşündürücü yanı bu üç örneğin de bugün yaşanması. Yani suç artık bireysel olmaktan çıktı, organize hale geldi.