Kahvaltı sofralarının olmazsa olmazı peynir, börek, açma, salata gibi pek çok tarife lezzet katıyor. Marketler çeşitleri bulunan peyniri evinizde de katkısız olarak yapabilirsiniz. Peki evde peynir nasıl yapılır? İşte mayalı, mayasız, yoğurt ve sirke ile ev yapımı peynir tarifi...
#Evde Peynir Nasıl YapılırIhlamur, özellikle kış aylarında grip ve soğuk algınlığa karşı en çok tercih edilen bitkilerden. Kış aylarının olmazsa olmazı olan ıhlamurun ne zaman toplandığı da merak ediliyor. Ayrıca ıhlamur toplanıp kurutulduktan sonra da uzun süre kullanılabilir. Peki ıhlamur ne zaman toplanır? İşte Ihlamur kurutmanın yolları
#Ihlamur Ne Zaman ToplanırElma sirkesi, yemek ve salatalarda sık sık tercih ediliyor. Doğal ve katkısız olduğunda da daha faydalı bir gıda haline geliyor. Bunun için siz de kendi elma sirkenizi evinizde kolayca yapabilirsiniz. Peki elma sirkesi nasıl yapılır? İşte evde doğal elma sirkesi yapımı...
#Elma Sirkesi Nasıl YapılırBağışıklık sistemimizi güçlendirmek için birebir, faydaları saymakla bitmiyor. Ancak onun da azı karar, çoğu zarar! Beslenme uzmanı Elif Nida Zafer “Fazlasından kaçının” diyor. Sağlıklı olduğu kadar lezzetli ve aromatik olan zencefili ‘tadında’ kullanabilmeniz için şeflerden tarifler aldık.
#GazetehaberleriŞişkinlik, kabızlık veya diğer bağırsak bozukluklarından şikayet ediyorsanız bazı doğal çözümler işinize yarayabilir! Tüm bu sorunların önüne geçmek ve doğal bağırsak temizliği yapmak için bilmeniz gerekenleri Beslenme ve Diyet Uzmanı Buket Adanç sıraladı.
#Bağırsak TemizliğiElma sirkesi, yemek ve salataların yanı sıra farklı alanlarda da tercih ediliyor. Evde doğal olarak hazırlandığında ise daha faydalı hale geliyor. Üstelik sadece birkaç malzeme ile kolayca hazırlanıyor. Peki elma sirkesi nasıl yapılır? Evde elma sirkesi yapım aşamaları hemen aşağıda. Şimdiden kolay gelsin...
#Elma Sirkesi TarifiSon zamanlarda kolajenin cilt güzelliğinden eklem sağlığına, kas-kemik gücünden saç ve tırnaklara kadar etkilerini çokça duyar olduk. Hazır Kurban Bayramı gelmişken kaynağını bildiğimiz kemiklerle elde edebileceğimiz ilikli sularla kolajen üretimini destekleyen, emilimini arttırmak için de bolca C vitamini içeren lezzetli tarifler yazdım.
#SağlıkArtık hepimiz biliyoruz; sirke doğal bir sağlık deposu. Ancak sirkenin faydalı ve etkili olması için hangi meyveden yapılmış olursa olsun, doğal olması şart. Üzüm, elma, nar gibi daha yaygın sirkelerin yanı sıra alıç, ayva gibi meyvelerle de nefis sirkeler yapabilirsiniz. Biz bugün sizin için ayva sirkesi tarifini araştırdık. Mutlaka denemeniz gereken bu sağlık deposu sirkenin tarifi hemen aşağıda. Şifa olsun…
#Ayva Sirkesi Nasıl YapılırBit çocukluk çağında önemli bir sorun olarak bilinmektedir. Sadece çocukluk çağında değil yetişkinlerde de bitlenme ortaya çıkabilmektedir. Bitin nasıl temizleneceği ve yok edileceği de merak edilen detaylar arasındadır. Bitleri yok etmek için uygulanması gereken bir takım doğal metotlar bulunmaktadır. Son günlerde bit temizliği araştırması internet üzerinden artmıştır. Peki, bit nasıl temizlenir? Bit nasıl yok edilir? Saç için bit nasıl temizlenir? İşte bit temizliği ile ilgili tüm detaylar.
#BitBitki temelli talebin yaygınlaşmasıyla artık süpermarketlerin vegan reyonlarında çeşit çeşit et muadili görebiliyoruz. Ama ona en benzeyen ve sağlığımıza en faydalı olan alternatif kesinlikle mantar... İşe mantarı tıpkı et gibi marine ederek başlayabilirsiniz. Aromatiklerle, sirke, yağ ve baharatla tatlandırdığınızda şaşırtan lezzetler yakalayacaksınız...
#GastronomiŞef restoranlarının menülerinde başrol oynuyor, vegan mutfaklarda protein yerine kullanılıyor... Evde çorbadan soteye, makarnadan tarta pek çok tarifte kendine yer buluyor. Tazesinin yanı sıra kurutulmuşu ve turşusu başta olmak üzere her halini de artık raflarda bolca görmeye başladık. Mikolog Jilber Barutçiyan ülkemizde yetişen yenebilir yerel mantarları ve doğadan toplamak isteyenlere işin püf noktalarını anlattı. Şemsa Denizsel ve Gastronometro şefleri leziz mantarlı tariflerini paylaştı.
#MantarMineral bakımından zengin ve gazlı maden suları genelde sindirim destekçisi olarak içilse de aslında hem iyi bir yemek eşlikçisi olabilir hem de birçok yemeğin içine katılarak lezzeti katlayabilir. Et, tavuk ya da kalamar marinasyonunda yumuşatıcı, hamurlarda kabartıcı ve çıtırlık verici, veganlar için de yumurta ve süt ikamesi olabilen maden sularının ilham verici marifetlerine bakalım...
#Maden SuyuTüketim odaklı toplumun bize öğrettiği “İstediğim zaman, istediğim yerde, canım ne çekiyorsa” gibi alışkanlıklar ve buna yönelik gelişen sektör, bize doğal tatları unutturmaya başladı. Her sebze-meyveye neredeyse yıl boyu ulaşabiliyoruz. Ama yazın aldığımız domatesle kışın aldığımız domates arasındaki farkı biliyor muyuz?
#MevsimKettle mutfaklarımızda bize en çok yardımcı olan elektronik ev aletlerinden biridir. Ancak ne yazık ki kettle'da kireç sorunu ile sık sık karşılaşılıyor. Kireçli sular nedeniyle kettle çok çabuk tortu biriktiriyor ve biz bunu yemekler de dahil olmak üzere pek çok şeyde kullanıyoruz. Bu nedenle kireç en iyi neyle temizlenir, kireç çözücü yerine ne kullanılabilir merak ediliyor. İşte, kettle'ınızı tertemiz yapacak doğal kireç çözücüler arasında en iyi yöntem!
#KettleMevsim geçişleri, çevresel faktörler; sık yapılan fön, boya gibi işlemler hatta deniz tatili saçlarımızı yıpratıyor. Hasar gören, formunu kaybeden saçlarımızı kışa hazırlamanın tam zamanı... Uzman jürimiz en iyi saç bakım ürünlerini seçti.
#SaçBalık hem tadının verdiği keyif hem de kalp sağlığından beyin fonksiyonlarına saymakla bitmeyen onlarca yararıyla çoğumuz için vazgeçilmez bir besin. Onu haftalık beslenme düzenimize daha sık dahil etmenin en kolay yollarından biriyse ton balığı… Yazarımız Dr. Ayça Kaya güçlü bir magnezyum ve protein kaynağı olduğunu; semizotu, roka, dereotu gibi yeşilliklere katarak dengeli bir öğün hazırlayabileceğimizi söylüyor.
#BalıkSaçlar yıkandıkça yenilenir, uzar ve canlanır. Bu canlanma ve yenilenmedeki en önemli faktör ise saç yıkama yöntemi ve sıklığı… Kimileri alışkanlık gereği her sabah saçlarını yıkayarak güne başlarken, kimileri de Semiramis Pekkan’ın sosyal medyayı ikiye bölen açıklamalarında olduğu gibi haftada bir saçını yıkıyor. Peki saçlar ne sıklıkla yıkanmalı? Saç tipine göre saç yıkama sıklığı değişiyor mu? Saçları yıkarken yapılan hatalar neler? Uzmanlar hurriyet.com.tr’ye anlattı.
#SağlıkDışarıdan bakıldığında pek öyle görünmüyor ama gösteri dünyasındaki ünlülerin işi gerçekten çok zor. Özellikle de kadınların. Neden mi? Çünkü öncelikle kariyerlerine başlarken belli bir fiziksel görünüme sahip olmaları gerekiyor.
#Salma HayekBir doktor ve gıda bilimci olan William Li, 20 yıl boyunca beslenme şeklinin hastalıkları yenmeye ve daha uzun bir ömre nasıl yarayacağını araştırdı ve sonunda aradığı cevabı buldu. Akdeniz ve Asya mutfağını harmanladığı beslenme tarzına ‘MediterAsian’ adını veren Li’nin altı kategoriye ayırdığı diyetini Prof. Dr. Alev Keser ile inceledik
#Akdeniz DiyetiBir doktor ve gıda bilimci olan William Li, 20 yıl boyunca beslenme şeklinin hastalıkları yenmeye ve daha uzun bir ömre nasıl yarayacağını araştırdı ve sonunda aradığı cevabı buldu. Akdeniz ve Asya mutfağını harmanladığı beslenme tarzına ‘MediterAsian’ adını veren Li’nin altı kategoriye ayırdığı diyetini Prof. Dr. Alev Keser ile inceledik
#Akdeniz Diyeti