Unilever Türkiye Ülke Başkanı ve Unilever Türkiye ve Orta Doğu Ev Bakım Lideri Ali Fuat Orhonoğlu, “Paris İklim Anlaşması’nın belirlediği karbon nötr hedefi 2050 iken, biz değer zincirimizde net sıfır emisyon hedefimizi 11 yıl öne yani 2039 yılına koyduk. Amacımız sürdürülebilirlik alanında başarılarımızı ileri taşımak, gelişim alanlarımızda da gerekli aksiyonları alarak ülkemize ve toplumumuza değer yaratmak. Çünkü Unilever olarak Türkiye için iyi olanın Unilever için iyi olduğuna inancımız tam” diye konuştu.
#Sponsorlu İçerikFransız fotoğrafçı Thierry Magniez Ankara’nın çok fazla bilinmeyen yaban hayatını fotoğraf kareleriyle ölümsüzleştirdi. Ayı, kurt, yaban domuzu gibi türleri fotoğraflayan Magniez, “Ankara’nın çevresinde olağanüstü korunmuş bir doğal yaşam gözlemledim Bu fotoğrafların hepsi Ankara’nın 30 kilometre çapındaki bir alanda çekildi” dedi.
#Thierry MagniezAnkara’da iki yıldır yürütülen ‘ABB Çevresinde Kentsel Tarım ve Kırsal Yaşamın Güçlendirilmesi Projesi’nin sonuç raporu açıklandı. Ankara’ya has 5 ilçede üretilen 5 ürün için ‘Garanti Markası’ çalışması yapılacak. Ürünler için markalandırma sistemine gidilerek, katma değer kazandırılması ve pazar payının arttırılması amaçlanıyor.
#Ankara Büyükşehir BelediyesiAnkara Büyükşehir Belediyesi(ABB) Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı, Birleşmiş Milletler Gıda Tarım Örgütü(FAO) ortaklığında ve Doğa Koruma Merkezi(DKM) iş birliği ile başkentte yerli üreticilere yönelik, ‘Ankara’da Soğan, Kimyon ve Üzüm Üretim Teknikleri Çiftçi Eğitim Programı’ düzenlendi.
#FaoGüzel haber 2021’in son günlerinde geldi. Yok olma tehlikesiyle karşı karşıya olan 100 canlı için tür koruma eylem planı tamamlandı. İzmir’in akzambağından Şanlıurfa’nın çizgili sırtlan ve kelaynaklarına, Trakya’nın kırmızı karıncalarından Afyonkarahisar’da Eber sarısına birçok bitki ve hayvan türü koruma altına alındı.
#Nadir CanlıDoğa Koruma Merkezi, Antalya ve Muğla’daki orman yangınlarıyla birlikte biyolojik çeşitliliğin ve çok sayıda türün popülasyonunun zarar gördüğünü açıkladı. Ekolog Dr. Uğur Zeydanlı, “Sadece ağaç dikmeye odaklanmak yapılabilecek en büyük yanlış olur. Bölgede ‘ekosistem onarımı’ yapılmalı” diye konuştu.
#Orman YangınıODTÜ Ekosistem Uygulama ve Araştırma Merkezi (EKOSAM) ve Doğa Koruma Merkezi Vakfı (DKM) iş birliğiyle 5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayısıyla düzenlenen ‘Tür Say’ etkinliğinde, doğaseverler ODTÜ yerleşkesinde rehberler eşliğinde gözlem yaparak, ilgilerini çeken bitki, kuş ve kelebek gibi türlerin fotoğraflarını çekerek kayıt altına aldı.
#AAKöyceğiz ve çevresi adeta doğanın oyun sahası... Medeniyetlerin varlığına, yokluğuna karar veren de o olmuş, padişahların ruhlarına miski amberi salan da... Günümüzdeyse bir ekoturizm bölgesi; butik ve doğaya saygılı eşsiz bir deneyim için meraklılarını trekking ve bisiklet yollarına çağırıyor.
#MuğlaYeni yıla girerken hayatımızda önemli değişimlere neden olacak birçok konuda kararlar alıyoruz. Bunların arasında doğayla ilgili alacağımız tek bir basit karar aynı zamanda gezegenimiz için önemli bir değişikliğin yolunu açabilir. Bir sokak hayvanının ihtiyaçlarını karşılayabilir ya da doğayla dost beslenme tarzı benimseyebilirsiniz...
#GazetehaberleriAdana, genellikle Çukurova ve engin düzlükler demek. Oysa Toroslar, birçok doğal güzelliği ve tarihi bağrında saklıyor. Şimdi onları keşfetmenin zamanı ve bunun en iyi yollarından biri de Aladağ Meydan Yaylası’ndan başlayan 19 kilometrelik ekoturizm parkuru.
#AdanaRaporlar, göstergeler, gerçekler… Gezegenimizin durumunun iyiye gitmediği ortada. Milyonlarca yılda olması gereken değişimler artık bir insan ömrüne sığar oldu. Bütün bu dönüşümün merkezindeyse denizler var. Dünyanın sayılı bilim insanlarından biri olan Türkiye’nin ilk sivil oşinografı (okyanusbilimcisi) Prof. Dr. Sargun Ali Tont’la yeni kitabı ‘Deniz Tutkusu’ vesilesiyle buluştuk, denizleri ve geleceğimizi konuştuk.
#Prof. Dr. Sargun Ali TontDoğa Koruma Merkezi’nin Tarım ve Orman Bakanlığı’yla yürüttüğü ‘Geleceğin Tarımı Projesi’nde yollar baykuşlara çıktı. Konya çiftçisinin büyük derdi, zararlı kemirgenlerle mücadelede çözüm, avcılıkta usta bu kuşlar oldu. Çünkü bir peçeli baykuş yılda 1000’den çok fare yok ediyor.
#Doğa Koruma MerkeziYakın zamanda yayımlanmış seyahat kitaplarını bir araya getirdik. Kimi Mavi Yolculuk’un inceliklerini, kimi Svalbard’ın çorak topraklarında bile keşfedilecek şeyler olduğunu anlatıyor. İstanbul’dan başlayıp Kuzey Kutup Dairesi’ne varan bir okuma yolculuğu.
#SeyahatDünyada bir yıl içinde göç eden kuş sayısı 50 milyarı buluyor. Bunların 2.1 milyar kadarı yılda iki defa Anadolu’yu kullanarak Avrupa ile Afrika arasında gidip geliyor. İstanbul’un ise göç yolculuğunda çok önemli bir rolü var. “Bize de bu olağanüstü göç yolculuğuna tanıklık etmek düşüyor” dedik ve Türkiye’deki kuşbilimin duayeni Prof. Dr. İlhami Kiziroğlu’nu yanımıza alarak İstanbul’da kuş gözlemine çıktık.
#Trabzon