Kayıp Narin’i arama çalışmaları sürerken ağabeyi de kolundaki ısırık izinden şüphelenilerek İstanbul Adli Tıp’a sevk edildi. Rapora göre izlerden biri kendisine ait olabilirdi, diğerinin Narin’e ait olup olmadığı anlaşılamadı. İzlerde Narin’in DNA’sına da rastlanmadı.
#DiyarbakırHamileliği engelleyen pek çok neden var ama kimse bu engelleyici unsurlardan birinin de diş problemi olacağını düşünmüyor. ama araştırmalar diş eti hastalıklarına dikkat çekiyor. Porphyromonas gingivalis bakterisinin neden olduğu diş eti problemlerinin gebelik öncesi ve gebelik sürecinde olumsuz etkilerini uzmanlarla konuştuk.
#HamilelikEvet, yanlış okumadınız, diş problemleriniz üreme sorunlarına neden olabilir. Hamileliği engelleyen pek çok neden var ama kimse bu engelleyici unsurlardan birinin de diş problemi olacağını düşünmüyor ancak araştırmalar diş eti hastalıklarının gebe kalma ihtimalini düşürebileceğini söylüyor. Porphyromonas gingivalis bakterisinin neden olduğu diş eti problemlerinin gebelik öncesi ve gebelik sürecinde olumsuz etkilerini uzmanlarla konuştuk.
#HamilelikGünümüzde hastalıkların belirlenmesinde ve tedavi edilmesinde farklı yöntemler kullanılmaktadır. Özellikle de elektronik görüntüleme cihazları bu işlemler için önemli bir yere sahiptir. Röntgen nedir ve nasıl çalışır? Röntgen neden ve nasıl çekilir? Röngen kim tarafından bulunmuştur? Tüm ayrıntıları ile sizler için derledik.
#Röntgen Nedir Ve Nasıl Çalışır?Evde sağlık hizmetleri kapsamında yürütülen evde ağız diş sağlığı uygulaması sayesinde diş temizliğinden dolguya, protezden evde diş röntgeni çekimine dek pek çok tedavi, hastanın hastaneye gitmesine gerek kalmadan yapılabiliyor. 82 yaşındaki Hasan Avcu, bu hizmet sayesinde tam 12 kez hastaneye gitmekten kurtuldu ve yeni dişlerine evinde kavuştu. İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, "Hasta yakını evde sağlığı arayıp hastasının diş tedavisi olması gerektiğine dair başvuru yaptığında, yatağa bağımlı, yaşlı, spastik engelli farketmiyor; hastaneye gidemeyecek durumdaki her hastamız için bir program dahilinde ilgili ağız diş sağlığı merkezleri ekipleri göndererek tedavilerini evlerinde gerçekleştiriyor." dedi.
#EVDE20 yaş dişleri, genelde 20'li yaşların içerisinde çıksa da 20 yaşından önce ya da çok sonra çıkabilir. 20 yaş dişleri, her insanın çenesinde en arkada 7 numaralı dişlerin arkasında çıkar. Bazı ülkelerde yirmi yaş dişi akıl dişi "wisdom teeth" olarak adlandırılır. Ağız, Diş, Çene Hastalıkları ve Cerrahisi Uzmanı Dr. Deniz Işık Ada, 20 yaş dişleri ile ilgili aklıma takılanları anlatıyor.
#Diş ÇekimiDiş hekimliğinde, doğru tanı için diş röntgeninin çekilmesi gereklidir. Çekildiğimiz her bir röntgenden ne kadar radyasyon aldığımız ise akıllarımızda soru işareti olarak kalmaktadır. Diş röntgeninde radyasyon miktarı nedir? Ağız, Diş ve Çene Radyolojisi Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Belde Arsan, merak edilenleri açıkladı.
#Diş Bakımında YanlışlarHAMİLELİK döneminde yaşanabilecek diş problemleri bebeğin gelişimini doğrudan etkileyebileceği gibi, annenin düşük yapma olasılığını da yükseltebileceği unutulmaması gereken bir gerçektir. Hamilelik öncesi anne adayının gerekli ağız ve diş tedavileri mutlaka tamamlanmalıdır. Hamilelik döneminde değişen hormon dengesi ve gelişen olağan dışı vücut fonksiyonları dolayısıyla, ağız ve diş sağlığına daha fazla özen gösterilmesi gerekmektedir.
Çocuklarda sıklıkla görülen diş travmaları sırasında yerinden çıkan dişin süt, tükürük, viaspan solüsyonu, HBSS (Hanks dengeli tuz çözeltisi) ve serum fizyolojik içinde en geç yarım saat içinde diş hekimine ulaştırılması halinde dişin yerine yerleştirilerek tekrar kullanılabileceği bildirildi.