Diş Macunu haberleri sayfasında Diş Macunu hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 1747 Diş Macunu haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Sosyal medyada, diş macunu sivilceleri temizlemek, yanıkları yatıştırmak ve tırnakları beyazlatmak için bir yöntem olarak lanse ediliyor. Ancak dermatologlar bu amaçlara yönelik ürünlerin daha iyi seçenekler olduğu ve diş macununun cilt rahatsızlıklarını daha da kötüleştirebileceği konusunda uyarıyor. Bu konuda bilimin ne dediğini The Washington Post’ta kaleme alan Lindsey Bever, sosyal medyada dönen efsanelere açıklık getirdi.
#Diş MacunuGülüş, insanlar için bir hayli önemlidir. Bu nedenle pek çok kişi dişlerine bakım yapıp bembeyaz bir gülüşe sahip olmayı hedeflemektedir. Bununla birlikte sindirim sisteminin ilk basamağı kabul edilen ağzımızın temizliği hem dişlerin çürümesini engellemektedir hem de kişileri istenmeyen birçok farklı durumdan korumaktadır. Diş macunu, dişleri temizlerken kullanılmakta olan en önemli materyallerden birisidir. Diş macununun pH değeri dengesiz olur ise diş mineleri ve hatta dişlerin kendisi büyük zararlar görebilmektedir. Sizin için diş macununun asit mi baz mı olduğunu, diş macununun hangi pH değerine sahip olduğunu derledik.
#DDişlerin mine yapısı kristallerden oluşur. Bu kristallerin adı hidroksiapatit kristalleridir. Diş çürüğüne sebep olan bakteriler hidroksiapatit kristallerinin çözünmesine sebep olarak dişin mine tabakasını bozarlar. Estetik Diş Hekimi Dr. Efe Kaya doğru diş macunu seçmenin 5 yolunu açıkladı...
#DişDiş macunu yalnızca dişleri temizlemekle kalmıyor, ev temizliğinde de harikalar yaratıyor. Derz aralarını temizlemek, ayakkabılarınızı pırıl pırıl yapmak, ütü tabanlarındaki yanıkları çıkarmak için diş macunundan faydalanabilirsiniz. Peki, ama nasıl? Gelin birlikte bakalım…
#TemizlikDiş fırçalama alışkanlığı çocuklukta kazanılır. Bunun için çocuklarda, dişler ortaya çıkar çıkmaz temizlenmelidir. Erken başlayarak bebeğiniz günlük rutine alışır. Parmağınızın etrafına sarılmış temiz ve yumuşak bir bez, en başlarda fırça yerine kullanılabilir. Çocuğun diş sağlığına göre arka arkaya dört diş çıkana kadar beklenmesi önerilir; bazı çocuklarda ise 2 veya 3 yaşına kadar beklemeniz önerilebilir.
#Flörür Zararlı MıAğız bakım kategorisinin öncü markası Sensodyne, tüketici ihtiyaçları ve beklentileri doğrultusunda, en son teknolojiyle geliştirdiği uzman ürünlerine bir yenisini daha ekledi. Yeni Sensodyne Hassasiyet & Diş Eti, her iki sorun için, günde iki kez fırçalamayla etkisi klinik olarak kanıtlanmış diş macunları ve diş fırçasını tüketicilere sunuyor.
#SensodyneHamile olduğunuzu anladığınız andan itibaren hayatınızda ne kadar çok şeyi değiştirmeye başlanıyor değil mi? Kahve, çay, sigara tüketimimiz varsa hayatımızdan çıkartıyoruz, iyi beslenmeye çalışıyoruz, bir süre saçlarımızı boyamıyoruz, doktorumuzun verdiği vitaminleri kullanıyoruz. Peki ağız bakımımıza özen gösteriyor muyuz?
#BitkiselDiş rengi ten rengi gibidir, kişiden kişiye değişebilir. Diş renginin sararması durumunda beyazlatma işlemi yapılmalıdır ancak bu işlemin uzmanlara bırakılması gerektiğini belirten Dr. Öğr. Üyesi Cenker Zeki Koyuncuoğlu, beyazlatıcı macun kullananlara da uyarıda bulundu.
#Diş RengiSosyal medyada, diş macunu sivilceleri temizlemek, yanıkları yatıştırmak ve tırnakları beyazlatmak için bir yöntem olarak lanse ediliyor. Ancak dermatologlar bu amaçlara yönelik ürünlerin daha iyi seçenekler olduğu ve diş macununun cilt rahatsızlıklarını daha da kötüleştirebileceği konusunda uyarıyor. Bu konuda bilimin ne dediğini The Washington Post’ta kaleme alan Lindsey Bever, sosyal medyada dönen efsanelere açıklık getirdi.
#Diş MacunuBüyüme çağındaki çocukların ağız ve diş sağlığı günümüzde anne-babaların öncelikleri arasında ilk sıralarda yer alıyor. Haleon Türkiye Uzman Kanalı Direktörü Devrim Şimşek’in de katkılarıyla, ağız ve diş sağlığı ile ilgili önemli tüm detayları sizin için derledik.
#Sponsorlu İçerikEconomist Impact’in yayınladığı dünyanın ilk Sağlık Kapsayıcılık Endeksi, ülkelerin sağlık okuryazarlığından erişilebilirliğe kadar birçok konuda karnesini ortaya koydu. Haleon’un desteğiyle hazırlanan ve 40 ülkenin yer aldığı endekste Türkiye’nin genel notu ‘orta’ oldu. Tüm dünyada 170 milyar poundluk büyüklüğe sahip tüketici sağlığı alanında Türkiye’nin gitmesi gereken uzun bir yol var.
#Economist ImpactTakvimler 12 Haziran 1962'yi gösterirken ikisi kardeş üç mahkûm, ABD'nin en yüksek güvenlikli cezaevlerinden biri olan Alcatraz'dan kaçmayı başardı. Firarilerin akıbeti o günden bu yana aydınlatılamazken, kararlılıkla kurdukları planın yaratıcılığı, konu olduğu filmlerle sadece ülke kamuoyunu değil tüm dünyayı şaşırtmayı başardı. 'Kaya'da neler yaşandı?
#Alcatraz Adası46 yaşında çölyak hastası olduğumu öğrendim. İlk anda duyduğum yalnızlık ve boşluk hissiydi. Hayatım bir günde değişti. Ben de bir gazeteci olarak yaşadıklarımı anlatmak için Glutenout.net sitesini açtım. Artık zorlukların bir ‘normal’e gideceğini görebiliyorum.
#Mehmet ÖzenTikTok'ta son dönemlerde diş fırçalama ile ilgili viral olan videolarda birçok insan, dişleri fırçaladıktan sonra ağzın çalkalanmaması gerektiğini, bunun dişleri çürüklere karşı koruduğunu söylüyor. Bazı uzmanlar da çürüklerin önlenmesine yardımcı olmak için günde en az iki kez florür içeren diş macunu ile dişlerin fırçalanmasını, sonrasında ağzı çalkalamayıp florürün dişlerde kalmasına izin vererek ek koruma sağladığını doğruluyor. Peki florür gerçekten dişleri koruyor mu? Yutulması zararlı değil mi? Uzman Diş Hekimi Ekin Kenci Şahin konuştuk.
#FlorürAğız ve diş sağlığının bozulması sonucunda meydana gelen diş kayıpları, konuşma ve kelimeleri telaffuz etmede zorluk yaşattığı gibi sindirim sisteminde sorunlara da neden oluyor. Ama hepsi bu değil. Uzmanlara göre dişte oluşan problemler başta kalp rahatsızlıkları olmak üzere akciğer hastalıkları, diyabet hatta son araştırmalara göre Alzheimer’ın oluşmasında etkili. Peki dişlerin bu hastalıklarla ilgisi ne? Ağız hijyeni bu sorunların önüne geçmede ne kadar etkili? Uzmanlarla mercek altına aldık.
#SağlıkKolay değil.... O koskoca bir krallığın başındaki kişi. Üstelik bu konuma gelebilmek için yıllar boyunca sevgili annesinin ölümünü bekledi. Öyle ki herkes onu "dünyanın en yaşlı veliahtı" olarak tanıdı uzun yıllar boyunca.
#Kral CharlesHastaların genellikle düzenli cilt bakımının şart olup olmadığı yönündeki soruları sık sorduğunu belirten Dermatoloji Uzmanı Dr. Cansu Alakbarov, düzenli cilt bakımını hastalarına önerdiğini belirterek, evde yapılabilecek cilt bakımları konusunda da önemli tavsiyelerde bulundu. “Dermatoloji uzmanı bir hekim olarak düzenli cilt bakımını tüm hastalarıma öneriyorum” diyen Dr. Cansu Alakbarov, “Yapılan işlemin veya kullanılan ürünlerin etkisini artırmak için temiz bir cilde sahip olmak önemli. Düzenli medikal cilt bakımlarında bu temizliği derinlemesine yapıyor, cildi fazla yağ ve kirden arındırıyor, kullanılan uygun yapıdaki granülsüz içeriklerle ölü deriyi uzaklaştırıyoruz” ifadelerini kullandı.
#1Trem Kredi Marketlerindeki indirim fırsatı 2 Kasım tarihine kadar sürecek. Türkiye’nin 81 ilinde faaliyet gösteren kooperatif market indirimlerinde ilgi artarak devam ediyor. Tarım Kredi kataloğunda bakım kreminden diş macununa, süt ve peynir ürünlerinden, tuvalet kağıdına, kahvalıktılık malzemelerden soğana onlarca farklı çeşitte indirim yapacak. Tarım Kredi marketleri 2 Kasım kataloğu belli oldu. Bu hafta 3 Katlı 16 Rulo Tuvalet Kağıdı 99,90 TL, 5 Kg Beyazlar ve Renkli Toz Çamaşır Deterjanı 115,90 TL, Dev Kağıt Havlu 22,90 TL, Yumuşatıcı 48,90 TL’den satışa sunulacak.Temel gıda ürünlerinden olan 1 Kilo Nohut 32,90 TL, 1 Kilo Kırık Pirinç 19,90 TL, 1 litre Ayçiçek yağı 38.00 TL’den müşterileri bekleyecek. Tarım Kredi marketlerinde en dikkat çeken ürünlerin başında ise sebze ve manav reyonu geldi. Kuru Soğan 1 KG 5,90 TL, Salatalık 1 KG 12,50 TL, Yerli Muz 1 KG 29,90 TL’den müşterileri bekleyecek. Peki Tarım Kredi Marketlerinde bu hafta neler var? İşte, Tarım Kredi Kooperatif marketleri 2 Kasım indirimli ürünler kataloğu
#Tarım Kredi 2 Kasım İndirimleriBanyonuza dikkatle baktığınızda iki şey dikkatinizi çekecek. Birincisi, neredeyse her şeyin plastik bir kap içinde yer alması, ikincisi ise üzerinde sabun, saç kremi ya da şampuan yazmasına rağmen çoğu ürünün başlıca malzemesinin su olması. Peki neden suyla dolu plastik ambalajlar bu kadar yaygın? Plastik şişelerde sıvı formda satılan banyo ürünleri korkunç bir atık üretimine neden olurken sağlığımızı da tehlikeye atıyor. Uzmanlar, her yıl 20 milyon ton plastik çöpün denizlere aktığını söylüyor. Alternatifi ise aslında çok uzun yıllardır var olan ama plastiğe yenik düşerek ortadan kaybolan ‘katı’ ürünler…
#Katı ŞampuanBanyonuza dikkatle baktığınızda iki şey dikkatinizi çekecek. Birincisi, neredeyse her şeyin plastik bir kap içinde yer alması, ikincisi ise üzerinde sabun, saç kremi ya da şampuan yazmasına rağmen çoğu ürünün başlıca malzemesinin su olması. Peki neden suyla dolu plastik ambalajlar bu kadar yaygın? Plastik şişelerde sıvı formda satılan banyo ürünleri korkunç bir atık üretimine neden olurken sağlığımızı da tehlikeye atıyor. Uzmanlar, her yıl 20 milyon ton plastik çöpün denizlere aktığını söylüyor. Alternatifi ise aslında çok uzun yıllardır var olan ama plastiğe yenik düşerek ortadan kaybolan ‘katı’ ürünler…
#Katı ŞampuanGüzel bir gülüş için kompozit kaplama yaptıran Lily Lindsay, diş kaplamaları yüzünden bırakın gülmeyi aylarca sağlık sorunları nedeniyle acı çekti. Tedavi sonrası yüzünün ve vücudunun birçok yerinde acı veren kalın kabuklar oluştu. Doktorlar kadının yaşadığı rahatsızlığı başta egzamaya bağlasa da sonrasında asıl nedenin ağzındaki kaplamalar olduğu anlaşıldı.
#Diş SağlığıDaha güzel ve sağlıklı dişleri olsun isteyen Lily Lindsay, kompozit kaplama yaptırdı ama tedavi sonrası güzel bir gülümseme beklerken yaşadığı sağlık sorunları nedeniyle uzun süre gülemedi. Zira tedavi sonrası yüzünün ve vücudunun birçok yerinde acı veren kalın kabuklar oluştu. Doktorlar kadının yaşadığı rahatsızlığı başta egzamaya bağlasa da sonrasında asıl nedenin ağzındaki kaplamalar olduğu anlaşıldı. Peki, her gün yüzlerce insanın yaptırdığı bu işlemler anafilaktik şoka kadar giden ciddi tablolara nasıl yol açıyor? İşlem öncesi alerji testi yapılmalı mı? Kimler için daha riskli? Diş Hekimi Periodontist Ahmet Altuğ Sofuoğlu ile konuştuk.
#SağlıkGümüş, gerek takı olarak gerekse de iç mekanlarda tamamlayıcı aksesur olarak tercih ediliyor. Ancak belli bir süre sonra gümüşler kararıyor ve ilk günkü görünümünü kaybediyor. Evde uygulayabileceğiniz birkaç kolay ve pratik yöntemlerler kararan gümüşleri parlatmak mümkün. Peki gümüş nasıl parlatılır? İşte evde kararmış gümüşleri karbonat, sirke ve diş macunu ile gümüş parlatmanın püf noktaları...
#Gümüş Nasıl ParlatılırYazın en sıcak günlerinin yaşandığı bu dönemde güneş yanığı vakalarında artış görülüyor. Ciltte kızarıklık, hassasiyet, yanma ve acı hissi oluşturan güneş yanığının evde tedavi edilmemesi gerektiğini söyleyen Dermatoloji Uzmanı Doç. Dr. Hilal Gökalp, “Yoğurt ve diş macunu gibi ürünler yanıkları çok daha kötü hale getirebiliyor. Güneş yanığında bir uzmana danışılmalı ve her gün mutlaka güneş koruyucu kullanılmalı” diyor.
#Sponsorlu İçerikAspartam hangi ürünlerde var? sorusu alınan yeni kararla birlikte araştırılmaya başlandı. Dünya Sağlık Örgütü tarafından alınan karara göre Aspartam ‘muhtemelen kanserojen’ madde olarak ilan edildi. Aspartam içeren ürünler de artık bir ürünü satın almadan önce kontrol edilmeye başlandı. Uluslararası Kanser Araştırmaları Ajansı (IARC) tarafından yapılan değerlendirmelere göre ‘sınırlı kanıta’ sahip olunan Aspartam’ın kabul edilebilir günlük tüketimin vücut ağırlığı kilosu başına 40 mg olduğu ifade edildi. DSÖ Aspartam'ın kullanıldığı ürünlerle ilgili “Diyet içecekler, sakız, jelatin, dondurma, yoğurt gibi süt ürünleri, kahvaltılık gevrek, diş macunu ve öksürük pastilleri ve çiğnenebilir vitaminler gibi ilaçlar dahil çeşitli yiyecek ve içecek ürünlerinde yaygın olarak kullanılan yapay (kimyasal) bir tatlandırıcıdır” açıklamasını yaptı. Peki, Aspartam hangi ürünlerde var, neden zararlı? İşte Aspartam içeren ürünler listesi!
#AspartamDünya Sağlık Örgütü (DSÖ) ve Uluslararası Kanser Araştırmaları Ajansı (IARC) değerlendirmelerinde şeker içermeyen tatlandırıcı aspartamın kansere neden olmasıyla ilgili ‘sınırlı kanıt’ olduğunu belirtilip insanlar için ‘muhtemelen kanserojen’ olarak sınıflandırıldığını duyurdu. Kabul edilebilir günlük tüketimin vücut ağırlığı kilosu başına 40 mg olduğu ifade edildi.
#DSÖPolitika faizinin yüzde 8.5’den yüzde 15’e çıkarılmasının ardından ilk etkiler kredi kartı ve kredili mevduat hesaplarına uygulanan faizlerdeki artışa yansırken; kredi faizlerinde de yükseliş gözlendi. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın verisine göre, 16 Haziran haftasında yüzde 15 olan ticari TL kredilerine uygulanan ortalama faiz, 30 Haziran haftasında yüzde 17.64’e çıktı.
#Merkez BankasıKDV ve harç oranları arttırıldı. Bazı mal ve hizmetlerden alınan yüzde 18’lik KDV yüzde 20’ye, yüzde 8’lik KDV yüzde 10’a yükseltildi. Noter, tapu, pasaport, vize ve trafik harçları da yüzde 50 artırıldı. Tüketici kredilerinde vergi yüzde 10’dan 15’e çıkarıldı. Yurtdışından getirilen cep telefonlarından alınan 6 bin liralık harç ise artık 20 bin lira. 1 yıllık pasaport için ödenecek yeni ücret de 1512 lira olarak belirlendi.
#KDVKalabalık bir ortamda herhangi bir konu hakkında sohbet edilirken 10 dakika sonra sosyal medya akışlarına o konuyla alakalı reklamlar düşmeye başlıyor. Ardından gelsin ‘Aaa bu telefonlar kesin bizi dinliyor’ tartışması... Peki bizi dinleyen gerçekten de telefonlarımız mı? Uzmanlar yanıtladı…
#TeknolojiDişleri kahvaltıdan önce mi fırçalamak lazım yoksa sonra mı? Diş hekimlerinin uzun zamandır tartıştığı bir konu bu… Bazı diş hekimleri önce, bazıları sonra fırçalamanın daha iyi olduğunu söylüyor. İngiltere’de bir diş hekiminin dişlerin sabah kahvaltıdan sonra değil önce fırçalanması gerektiğini, sonra fırçalamanın dişlere zarar verdiğini söylemesi ile tartışma tekrar gündeme geldi. Peki, bu konuda kabul görmüş bir doğru var mı? Hangisi daha sağlıklı? Uzmanlarla konuştuk…
#Diş Sağlığı