‘En İyi 100 Türk Filmi’, ‘En İyi 100 Albüm’, ‘En İyi 100 Türk Romanı’ derken sıra geldi ‘En İyi 100 Mimari Eser’e... Hürriyet Pazar, ‘soruşturma klasikleri’nde yeni bir kapıyı daha aralıyor. 100 kişilik jürimize geniş bir hareket alanı tanıdık ve tanım aralığını, ilk yerleşmelerden biri olarak kabul edilen “Göbeklitepe’den Günümüze” parantezinde tuttuk. Daha önceki soruşturmalarımızda jüri üyelerinden ‘En iyi 10’larını istemiştik, bu kez tanım aralığının genişliğinden dolayı seçkimiz ‘En iyi 20’lik listelerden oluştu. Ve nihayetinde akademisyenlerden, mimarlardan, kültür sanat insanlarından oluşan bir seçici kurul, ‘Türkiye toprakları üzerindeki en iyi 100 mimari eser’i belirledi. İşte jüri üyelerinin madde madde en iyi 20 seçimleri...
#MimariBursa’yı en önemli termal turizm merkezlerinden biri haline getirmesi hedeflenen proje için 20 Haziran’da ihale var. 13 yıldır projenin gündemde olduğunu hatırlatan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, “Düne kadar deri temizliğinde kullanılan 90 derece sıcaklıktaki termal suların, sağlık turizminde kullanılabileceği, turistik tesislerin yapılabileceği güzel bir alan burası ve projesi hazır” diye konuştu.
#GazetehaberleriYozgat’tan babasının yanına Viyana’ya giden Necati Aydoğan, 3 yıl traktör fabrikasında çalıştı. Market açtı, toptancılık yaparak ticaretini büyüttü. 1986’da ağabeyine iş kurmak için Tahtakale’ye ilk adımını attı. ‘Payet’ten iyi kazanan Aydoğan’ın şirketi, şu anda yarı değerli taşlar ithal edip, tekstil için aksesuvar üretiyor ve 5 milyon lira ciro yapıyor.
Atatürk’le ilgili bazı şeyler tartışılabilir belki ama tartışılmayacak tek konu: Dillere destan şıklığı. Derimod’un kurucusu Hasan Yelmen onun zarafetinden öyle derinden etkilendi ki, kitabını yazmaya karar verdi. Atatürk’ü tanıyan ve çoğu artık yaşamayan 28 kişiyle görüştü. Bu söyleşiler 20 yıl aradan sonra nihayet gün yüzü gördü ve Nebil Özgentürk tarafından kitaplaştırıldı: “Gazinin Son Tanıkları Anlatıyor: O Daima Şıktı”.
Babası gibi tornacı olmamak için spor akademisinde öğrenim gören Alpaslan Selçuk, öğretmenlik, antrenörlük yapmak yerine ‘spor malzemeleri mağazası’ açtı. Sonra ayakkabı ticaretinde başarı kazandı, kurduğu ilk mağaza zinciri Chi’yi, 2004’te sattı. Bu satışla sağladığı sermaye ile Haan-gar’ı kurdu. Şu anda 221 mağazalı bir zincir olan Haan-gar yakında Düsseldorf’ta da mağaza açıyor.
TÜRKİYE'nin ihracatına yılda yaklaşık 750 milyar dolar katkısı bulunan Tekirdağ'ın Çorlu İlçesi'ndeki Deri Organize Sanayi Bölgesi'ndeki 113 fabrikadan 50'si, yaşanan ekonomik kriz nedeniyle üretimlerine ara verdi. Bu fabrikalarda çalışan yaklaşık 500 kişi ise ücretsiz izne çıkartıldı.