Baharatların tümü, aroma veren yumru köklerin, meyvelerin, tohumların, ağaç kabuklarının çoğunlukla kurutulmuş halidir. Baharatlar yiyeceklerde koruyucu özellik oluşturur ve bozulmadan dolayı oluşan kokuları bastırır. Tane olanlar ise kullanmadan önce öğütülmelidir. Bu yazımızda ise sizlere baharatların özellikleri, faydaları ve kullanım alanlarından bahsedeceğim.
#BaharatlarBir aşçı hangi baharatı veya otu hangi yemekte kullanması gerektiğini biliyorsa o yemeği çok daha lezzetli yapacaktır. Bir aşçının ot ve baharatları iyi bilmesi gerekir çünkü ot ve baharatlar sadece yemeklere değil, içeceklere ve yağlara da lezzet katar.Birçok ot, baharatlar arasında da sayılabilmektedir, bu yüzden hangisinin ne olduğunu bilmek gerekir. Ot ve baharatlar taze veya kuru olarak kullanılabilir. Kuru olanlar iyi kurutulur ve saklanırsa taze olanlardan daha kuvvetlidir fakat tazeler görüntü ve lezzet yönüyle daima tercih edilmelidir.Otlar yemeğe daha çok güzel koku katar. Bu yazımızda mutakta kullanılan otlar, özellikleri, faydaları ve kullanım alanlarından bahseceğim.
#Mutfakta Kullanılan OtlarDereotu, taze ve kuru olarak tüketilen ve oldukça faydalı besinlerden biri. sindirim sistemi başta olmak üzere vücut sağlığı için çok önemli olan dereotu tam bir kalsiyum deposu. Peki dereotunun faydaları nelerdir, çayı nasıl hazırlanır? İşte dereotunun yararları...
#Dereotu FaydalarıKaynağı Asya Kıtası'na dayanan dereotu, ülkemizin her yerinde yetişiyor. Sonbahar aylarında toplanan bu şifalı bitkinin sapı 120 santime kadar uzanabiliyor. Dereotu faydaları neler? İşte dereotu hakkında merak edilen tüm ayrıntılar.
#Dereotu Faydaları Nelerdir?Bilinen ve bilinmeyen birçok farklı balık türü bulunmaktadır. Levrekgiller familyasına ait olan balıklardan birisi de baraküda balığı olarak da bilinen sphyraena olarak ifade edilebilir. Siz de baraküda balığını duyduğunuz zaman bu balık türü ile ilgili olarak daha detaylı bir şekilde bilgi edinmek isteyebilirsiniz. Baraküda Balığı (Sphyraena) nasıl pişirilir, temizlenir ve avlanır? Barakuda balığı faydaları ve özellikleri nelerdir detayları ile derledik.
Mustafa Kemal Atatürk, hayata gözlerini yummadan önce yaverinden daha önce hiç tatmadığı bir yiyecek olan Enginar istemiştir. Bazı söylentilere göre İzmir'den, bazı söylentilere göre de Hatay'dan özel olarak getirilen Enginarı maalesef Mustafa Kemal Atatürk tadamadan vefat etmiştir.
#EnginarKilerimizin her daim demirbaşı baklagiller protein bakımından zengin olmalarının yanı sıra pek çok vitamin ve minerali de barındırıyor. Kış aylarında daha sık tüketmeye başladığımız çorbaları baklagillerle çeşitlendirerek vücut direncimizi arttırabiliriz. Hem lezzet katıyor hem de uzun süre tok tutuyor.
#BaklagilKaya koruğu Akdeniz ve Ege bölgesinin deniz kenarlarında yetişen ekşi ve baharatlı bir bitkidir. Safrayı düzenleyen ve egzama, sivilce, siğil gibi cilt sorunlarına da iyi gelir. Kaya koruğunun nasıl tüketildiği ve faydaları hakkında ayrıntıları derledik.
#Kaya KoruğuDenizlerde ve çeşitli tatlı sularda yaşayan pek çok balık türü yaşamaktadır. Bu balık türlerinden biri de kömür balığıdır. Kömür balığı merak edilen bir türdür. Kömür Balığı nasıl pişirilir, temizlenir ve avlanır? Kömür balığı faydaları ve özelliklerini tüm detayları ile derledik.
Tavuktan karnıyarık da yapıyorum, bademli köfte de... Hele tarhanalı şnitzel pişirdiğimde çocuklarım “Anneciğim nasıl bu kadar güzel yemek yapabiliyorsun” diyor. Tavuk, kırmızı ete oranla daha az yağlı, uzun süre de tok tutuyor. Gelin sizlerle tavuklu tariflerimi paylaşayım.
#TavukRengiyle ve lezzetiyle sofralarımıza renk katan kırmızı pancar, antioksidan ve mineral açısından zengin bir besin olmasıyla da özellikle kışık turşu olarak tercih ediliyor. Peki kırmızı pancar turşusu nasıl yapılır? İşte, ev yapımı pancar turşusu tarifi...
#Kırmızı Pancar TurşusuYoğurt kürü nedir? Yoğurt kürü nasıl yapılır? Yoğurt kürünün faydaları nelerdir? Yoğurt kürü için hangi malzemeler kullanılır? Yoğurt kürü evdeki malzemeler kullanılarak yapılabilir mi? Yoğurt kürü ne kadar aralıklarla tüketilmelidir? Yoğurt kürü nasıl yapılır ve faydaları hakkındaki tüm bilgileri sizler için derledik.
Dereotu kürü son günlerin sıklıkla uygulanan detoks kürlerinden biridir. Özelikle sağlığa yararlı etkilerini bilenlerin düzenli olarak uyguladığı dereotu kürü faydaları nedeniyle uygulanmaktadır. Sizde dereotu kürünü tarifini evde kendiniz hazırlayarak faydalı etkilerini görebilirsiniz. Dereotu kürü nedir ve nasıl yapılır? Dereotu kürü faydaları ve tarifini öğrenerek kolayca hazırlayabileceğiniz dereotu kürünü sizler için derledik.
Taze veya kuru haliyle sofralarımızdan eksik olmayan dereotu, vücut sağlığı için önemli besinlerden biri. Aynı zamanda da kalsiyum deposu. Peki dereotunun faydaları neler? İşte kendi has kokusuyla tam bir şifa kaynağı olan dereotunun yararları...
#DereotuRusya ve Ukrayna sofralarının vazgeçilmezi borş çorbasının ünü sınırları aştı. Poltava semtinde eski bir Ukrayna köyünde söylediği şarkılarla borş çorbası yapan Opera Sanatçısı Alona Grebenyuk, İhlas Haber Ajansı muhabirine çorbanın yapılışındaki incelikleri anlattı.
#Borş ÇorbasıMutfağımızda yemeklerimize lezzet ve aroma vermek amacıyla kullandığımız bitkilerin ve baharatların birçok faydası bulunuyor. Yapılan çalışmalarda baharatların kanser riskini azaltabileceği, kan yağlarını düzenlediği, kan şekerini düşürücü etki gösterdiği, sindirimi kolaylaştırdığı, antienflamatuar etki gösterebileceği ve kuvvetli antioksidan etkileri olduğu görülmüştür.
#BaharatSiyah, beyaz ve kırmızı olmak üzere üç çeşidi bulunan kinoa, son yılların popüler besinlerinden biri olmaya devam ediyor. Uzun süre tok tutması nedeniyle özellikle zayıflamak isteyenlerin tercih ettiği kinoanın salatadan çorbaya geniş bir tarif yelpazesi var. İşte, kinoayla ilgili merak edilenler ve ilk kez deneyecekler için kinoa salatası tarifi
#Kinoa Nedir