Zanzibar’a adım attığım andan itibaren sürekli bu cümleyi duyuyorum. Svahili dilinde ‘hakuna matata’, ‘her şey yolunda, problem yok’ demek. Gerçekten her şeyin yolunda gittiği, Hint Okyanusu’nun ortasında bir adadayım. Doğu Afrikalılar gibi benimsiyorum bu felsefeyi ve gerçekten de tatilim süper geçiyor...
#SeyahatSon zamanların bakım trendi ‘yosun terapisi’. Kısaca denizyosunu kullanarak yapılan bir cilt canlandırma metodu. İçindeki vitamin ve minareller cildi hem güzelleştiriyor hem de iyileştiriyor. Nasıl uygulandığını, kaç seansta etkisini gösterdiğini ve faydalarını konunun uzmanına sorduk.
#DenizyosunuŞef Fatih Tutak’ın Bomonti’deki lokantası TURK, yemek deneyimini daha katmanlı hale getirmeyi başaran bir menüye sahip. Bence birkaç gün içinde açıklanacak Michelin listesi için de en iddialı adaylarımızdan biri o... Tattıklarım arasındaki kabuğu yenir midye dolması, mangalda içi sulu kalarak pişip üzerinde balığın ciğeriyle servis edilen levrek ve çılbır yorumu da bunun birer ispatı…
#Michelin YıldızıDenizlerimizdeki balık türlerinin çoğu tükendi. Kalanın da tadı bozuldu. Tüm bunları bilmeme rağmen yine de İstanbul’da ara sıra balık lokantalarına gidiyorum. Peki, sonuç? Balıklar hayal kırıklığı yaratsa da Kıyı Restaurant’da vantuzuyla haşlanıp kereviz sapıyla salatası yapılan ahtapot çok iyiydi. Lakerda tuzunu iyi emmişti. Balıkçı Kahraman’daysa birkaç başyapıt vardı: Acılı dilbalığı kavurma, kıvamında pişip içi sulu kalmış kalkan ciğeri ve domates salatası gibi...
#BalıkAralarında iyi yemek yapanlar da var ama yıldız şeflerin olayı kesinlikle lezzet odaklı değil. Yemekler Instagram’lık, mönüler tadımlık, şefler işin görüntüsünde, yemekler bir ‘hikâye’yle birlikte sunuluyor. Ve ben manipüle edildiğimi düşünüyorum...
#Instagramİstanbul’da yaşayan Avukat Serhat Sarısözen (33), tiyatro, edebiyat ve sporun yanı sıra seyahatle ilgileniyor. Türkiye ve dünyada çok sayıda yer gezdi. Hakkında birçok kitap okuduğu Japon kültürü hep merak ettiği bir konuydu. Sonunda bu merakının peşinden ülkenin en büyük ikinci şehri Osaka’ya gitti. Yüksek binaların altındaki yeraltı yaşamına, yemeklerine, mütevazı halkına hayran kaldı.