Başımız, belimiz, karnımız ağrıdığından hemen ağrı kesicilere koşuyoruz ve zaman zaman zararlı olsa da bu ilaçlardan çok fazla kullanmak durumunda kalıyoruz. Peki ya ağrımızı azaltmak için daha sağlıklı bir yöntem olsa? İşte buna kafa yoran bilim insanlarından harika bir yeni buluş…
#Ağrı KesiciBasınç seviyesine bağlı olarak meydana gelebilen olası sorunlar içerisinde dekompresyon hastalığı gelir. Özellikle pek çok kişi bu sorun hakkında bilgi almak adına internetten araştırma gerçekleştiriyor. Peki, Dekompresyon hastalığı nedir? Tanısı, belirtileri ve tedavi yöntemleri hakkında detayları derledik.
#Dekompresyon HastalığıDekompresyon Hastalığının bazı yaygın semptomları, vakaların -15'inde meydana gelir. Tedavi edilmezse, çok şiddetli ve hatta ölümcül sonuçlar doğurabilir. Peki, Dekompresyon nedir, tıpta kranial dekompresyon ne anlama gelir detayları ile derledik.
#DekompresyonHALK arasında bel kireçlenmesi olarak da bilinen dar kanal hastalığında özellikle yürümeyle birlikte şikayetlerin başladığını belirten beyin ve sinir cerrahisi uzmanı Yrd. Doç. Dr. Hakan Korkmaz, bacak ve ayaklarda başlayan uyuşmalar, karıncalanmalar ve ağrı şikayetleriyle hastaların yolda dinlenmek zorunda kalabildiğini, bunların da dar kanal hastalığının en önemli belirtileri arasında yer aldığını söyledi.
#1Bireyler bazen bildikleri bazen de bilmedikleri kalıcı, kalıtsal ya da geçici hastalıklarla uğraşmaktadır. Bu hastalıklar vücudun belirli bölgelerinde şiddetli ağrı şeklinde kendini gösterebilmektedir. Nevralji de bu hastalıklardan sadece bir tanesidir. Nevralji sözcüğünün kökeni ise Fransızcadır. Tıp sektöründe geçen bu kelime tedavi ve belirtileriyle bir hastalığın ismidir. Nevralji nedir, belirtileri nelerdir, nevralji neden olur ve tedavisi nasıldır detayları ile derledik.
#Nevralji NedirBirçok insanı hayatından bezdiren migren günümüzde kabaca insanların yüzde 15’inde görüldüğü tahmin edilmektedir. Migrenler atakları çoğu zaman ilaçlarla kontrol altına alınabilir. Ama bazı hastalarda hiçbir ilaç ile yeterli kontrol veya önleme sağlanamayabilir. İlaçlarla ağrıları kontrol altına alınan bazı hastalar ise ilaçların yan etkilerinden rahatsız olmaktadır. Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrah Doç Dr. Karaca Başaran konu ile ilgili bilgiler verdi.
#MigrenBoyun, baş ile vücut arasındaki bağlantıyı sağlar. Başımızı destekler ve dengeli pozisyonda tutar. Başın birçok yöne rahat hareket etmesini sağlar. Kafadan gövdeye geçen büyük damarları, omuriliği, kola giden sinirleri korumakla görevlidir. Boyun, vücuttaki en karmaşık eklem yapısına sahiptir ve omurganın en hareketli parçasıdır.
#Boyun AğrısıBeyin, Sinir ve Omurilik Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Ahmet Yıldızhan, bel fıtığı ameliyatı ve dar kanal ameliyatı için verilecek kararın önemli olduğuna dikkat çekti. Bel fıtığı veya dar kanal ameliyatına karar verilmiş ise ameliyatı geciktirmemek gerektiğinin altını çizen Doç. Dr. Ahmet Yıldızhan, bu ameliyatların geciktirildiği takdirde felç gibi telafisi mümkün olmayan sonuçları ortaya çıkabileceğini söyledi.
#Bel FıtığıSon zamanlarda ‘delirten hastalık’ diye sıkça duymaya başladığımız, çok sık görülmeyen ama gittikçe bilinirliği yaygınlaşan trigeminal nevralji (TN), yüz ağrılarının en sık rastlanılan sebeplerinden biridir. Trigeminal nevralji, yüzde, beşinci sinirin bir ya da birden fazla dalını tutan, birbirine benzer, paroksismal şiddetli, keskin, yüzeysel ve batıcı şiddetli ağrı ile karakterli bir hastalıktır. Hastanın ağrısı, başladığı yer ve yakınında olur.
#Trigeminal NevraljiYüzde oluşan tek taraflı ağrıların hafife alınmaması gerektiğini ifade eden Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Ali Savaş, Trigeminal Nevralji hastalığının tedavi yöntemleri hakkında merak edilenleri sizler için anlattı.
#Triminal Nevralji CerrahisiTiroid hastalığına bağlı göz problemlerinin yakın bir alaka ve kesintisiz bir takip gerektirdiğini söyleyen Göz Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Altuğ Çetinkaya, göz sağlığını koruma amaçlı acil tedavilerin ötesinde kozmetik müdahalelerin de mümkün olduğunu söyledi.
#Göz Sağlığı