31 ülkede 3 bin 716 kişiyle cinsiyet eşitliği üzerine yapılan anket sonuçlarına göre 16-29 yaş arasındaki genç erkeklerin üçte biri feminizmin topluma yarar sağladığını düşünüyor. Bu elbette iyi bir sonuç. Fakat ankete katılanların yüzde 16’sı feminizmin fayda değil zarar getirdiğini söylüyor.
#Meltem FıratlıDeğişim Liderleri Derneği (DLD) daha iyi ve eşit bir dünya için daha çok kadın lider olması gerektiğine inanıyor. Bu nedenle başlattığı Kıvılcımlar Programı’na katılan üniversiteli genç kadınların hikâyelerinin toplandığı ‘Kıvılcımlar’ kitabının da umut vermesini diliyor. Film gibi hikâyelere baktık, derneğin kurucusu Sema Başol’la konuştuk.
#Değişim Liderleri DerneğiSema Başol, 1974 yılında Amerika’ya master için gitti. Orada kaldı, yıllarca profesyonel iş hayatının içindeydi. 50 yaşına geldiğinde Silikon Vadisi’nin ortamında kendini buldu. Stanford Üniversitesi’nde eğitim aldı ve Türkiye’deki genç kızlara el uzatmaya karar verdi. Kurduğu Değişim Liderleri Derneği’nin (DLD) Kıvılcımlar projesiyle 400 üniversiteli genç kızın hayatını değiştirdi. Kıvılcımlar’ın hikayesini Sema Başol ile İstanbul ziyaretinde konuştuk.
#Sema BaşolDeğişim Liderleri Derneği (DLD) kadınların kendilerine güvenerek neler başarabileceğine inanan, onların potansiyelini gören ve onlara değer veren bir dernek. Kadınların iş yaşamı, ülke yönetimi ve yakın çevrelerinde daha etkin katılımcı bireyler olmalarını destekleyerek ekonomiye ve topluma pozitif katkı veriyor.
#Yazarlarİstanbul Bilgi Üniversitesi bu yıl ilk kez iyilik hikayelerinin desteklenmesi ve toplum tarafından bilinirliğinin artmasına katkıda bulunmak amacıyla “BİLGİ Umut Var”ı düzenliyor. “BİLGİ Umut Var” ile insanlığa umut, cesaret veren, ilham kaynağı olan iyilik hikayeleri paylaşılıyor.
#ÜniversiteMerhabalar sevgili okurlar. Genç kız ve kadınların toplum içinde değer gördüğü, liderlik becerilerinin ve potansiyellerinin desteklendiği bir toplum yaratabilmek için bir araya gelenlerin oluşturduğu bir dernek “Değişim Liderleri”. Misyonları; genç kız ve kadınların katkılarını arttırarak, Türkiye’nin gelişim ve refah seviyesinin yükseltilmesine destek olmak.
Endüstri 4.0’dan akıllı topluma geçişi ifade eden büyük toplumsal dönüşüm planı Toplum 5.0, yaşlı dünya nüfusuna karşı çözümler geliştirmeyi, sanal dünya ile gerçek dünyanın iç içe olabilmesini sağlamayı, nesnelerin internet teknolojisinin toplum çıkarları için kullanılmasını, çevre kirliliği ve doğal afetler için çözüm yolları üretilmesini hedefliyor.
#Endüstri 4.0Küresel salgına dönüşen koronavirüs ülkemizde de kendini yoğun şekilde gösteriyor. Hepimizin endişeli olduğu bu dönemi, atlatabilmemiz için birlik ve beraberlik içinde kurallara uyarak hareket etmemiz ve uyarılara kulak vermemiz gerekiyor. Bu zor günlerde Hürriyet Bursa olarak iş ve cemiyet hayatının tanınmış isimleriyle koronavirüslü yaşam hakkında kısa sohbetler gerçekleştirdik ve bir yazı dizisi hazırladık. Birlikte başarmak dileğiyle.
#Bursa