Terleme vücutta ısı dengesinin sağlanması için gerekli olan doğal bir fonksiyon. Hareket ettiğimizde veya dış ortamdaki sıcaklık arttığında vücudun normal ısısının korunabilmesi için ter bezleri beyindeki bir merkez tarafından uyarılıyor.Aşırı terlemenin altında bir hastalık yatabileceği için mutlaka bir hekime başvurmak gerekiyor” uyarısında bulunuyor. Peki hangi hastalıklar vücudu aşırı terletiyor? Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Uzmanı Dr. Bilge Ceydilek karda kışta bile terleten 7 hormonal bozukluk ve metabolizma hastalığını anlattı, önemli uyarılarda bulundu.
#Hormonal BozuklukTerleme vücutta ısı dengesinin sağlanması için gerekli olan doğal bir fonksiyon. Hareket ettiğimizde veya dış ortamdaki sıcaklık arttığında vücudun normal ısısının korunabilmesi için ter bezleri beyindeki bir merkez tarafından uyarılıyor, bunun sonucunda da terleme gelişiyor Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Uzmanı Dr. Bilge Ceydilek karda kışta bile terleten 7 hormonal bozukluk ve metabolizma hastalığını anlattı…
#Genel SağlıkHamile kaldığınız andan itibaren belki de hayatınızda ilk defa duyduğunuz sözcükler devreye girer. “Amniyosentez”, “ikili test”, “NST” gibi sözcükler sık sık duyacaklarınız arasındadır. Kadın Hastalıkları, Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Deniz Gökalp Kaya gebelikle ilgili bilinmesi gereken terimler hakkında bilgi verdi.
#HamilelikEğer ellerinizde ağrı, uyuşma, hissizlik, yanma, karıncalanma ve benzeri şeyler hissediyorsanız, hele bir de yumruk sıkma gücünüz de azaldıysa ve elinizdeki eşyaları düşürmeye başladıysanız, probleminiz “karpal tünel sendromu” olabilir. Peki nedir bu tünel? Neden daralır?
#Osman MüftüoğluModern çağın en büyük sorunlarından biri kalitesiz uyku. Hava kirliliği nedeniyle artan nefes alma sorunları, obezite nedeniyle yükselen uyku apnesi hastalıkları ve stres nedeniyle kronikleşen kalitesiz uykular. Araştırmalara göre ise uzun vadeli uykusuzluğun çok ciddi tehlikeleri var.
#Kalitesiz Uyku Geçmeyen Yorgunluğa Neden OlabilirKüçük evler sağlığı tehdit ediyor. Solunum yollarından tutun, kireçlenmeye, depresyondan alerjiye kadar birçok hastalığa neden olan küçük metrekareli, 1+1 evler uzun vadede işkenceye dönüşüyor. Ayrıca ormanda 2 saatlik bir yürüyüş bağışıklık hücrelerinin sayısını artırıyor.
MEMORİAL KAYSERİ HASTANESİ KULAK BURUN BOĞAZ BÖLÜMÜ’NDEN OP. DR. MURAT KOÇ, "DÜNYADA VE TÜRKİYE’DE YETİŞKİN İNSANLARIN % 45’İ ZAMAN ZAMAN, % 25’İ İSE UYKUSUNDA SÜREKLİ HORLUYOR. HORLAMA SIRASINDA NEFESİN 20-40 SANİYEYE KADAR KESİLMESİ DURUMUNDA TIKAYICI UYKU APNE SENDROMU (TUAS) OLUŞUYOR. HASTANIN YAŞAM KALİTESİNİ DÜŞÜREN VE BİRÇOK ÖNEMLİ SAĞLIK SORUNUNA YOL AÇAN UYKU APNE SENDROMU, ÖZELLİKLE YÜKSEK TANSİYONA ZEMİN HAZIRLIYOR" DEDİ.
Kırıkkale'nin Sulakyurt ilçesinde yaşayan 30 yaşındaki Serdal Okçuoğlu'nun kalbi, uyurken 400 dakikada 151 kez duruyor. Ankara'daki çeşitli hastanelerde tedavi olan ve ağır derecede “obstrüktif uyku apne sendromu” teşhisi konulan Okçuoğlu'na Kaymakamlığın imkanlarıyla solunum cihazı alınacak.