MasterChef son bölümde kim kazandı? sorusunun yanıtı dün geceki mücadele sonrası belli oldu. Ana kadro seçimlerine hız kesmeden devam eden MasterChef Türkiye'nin 23 Temmuz tarihli son bölümünde, ikinci grupta yer alan 7 yarışmacı yedeklerden ana kadroya yükselebilmek için Danilo, Mehmet ve Somer Şef'in verdikleri menüleri rakiplerinden daha iyi hazırlamaya çalıştı. Patlıcan ana malzeme ile yaratıcı yemek ve dana şinitzel yemeklerinin yapıldığı gecede, dört yarışmacı yedek kadroya seçildi. Peki, dün gece MasterChef'te yedeklere kimler seçildi, kim kazandı? İşte, MasterChef'te yedek kadroya giren 4 yarışmacı ve son bölümde yaşananlar.
#Masterchef Kim KazandıMasterChef'te 3. ve 4. eleme adayları belli oldu. Heyecanına hız kesmeden devam eden MasterChef All Star'ın 23 Ağustos tarihli 66. son bölümünde kırmızı ve mavi takım haftanın ikinci dokunulmazlık oyununda 'Viyana usulü dana şinitzel' düellosunda rakiplerini yenmek için mutfakta mücadele verdi. İki takım yarışmacı eşleşmelerinin yapıldığı oyunda, kırmızı takım dokunulmazlığı kazanırken; MasterChef eleme potasına giden isimler de mavi takımdan seçildi. Öte yandan bireysel dokunulmazlık oyununu ise Alican kazandı. Peki, MasterChef eleme adayları kimler oldu? Dün gece MasterChef son bölümde dokunulmazlığı hangi takım kazandı? İşte, MasterChef eleme potasına giren 3. ve 4. eleme adayları ile son bölümde yaşananlar.
#MasterchefŞinitzel, Almanya ve Avusturya mutfağının ünlü lezzetlerinden biri. İncecik etin un, yumurta ve galeta unu ile kaplanıp yağda kızarmasıyla hazırlanan bu şinitzeli çok seveceksiniz. Dilerseniz üzerinde çok az miktarda tereyağı da sürerek tadını katlayabilirsiniz. Eğer pratik bir şeyler arıyorsanız, dana şinitzel tarifi tam da size göre! Çok seveceksiniz...
#Dana ŞinitzelBu hafta İzmir Narlıdere’ye bağlı Sahilevleri’ndeyiz. Sahilevleri, adı gibi İzmir’in sahil havası yaşatan en gözde yerleri arasında. Kent merkezinin yanı başında olmasına rağmen, sahip olduğu imkanlar, birbiri ardına açılan mekanlarla İzmir’in gastronomide yıldızı parlayan bölgelerinin başında geliyor. Burası şehrin ortasında adeta bir cennet, yoğunluğun içinde sessiz-sakin bir vaha, çok farklı mutfak kültürlerinden tatlara ulaşabileceğiniz bir lezzet adası. Mekanımız ise Times Restaurant and More...
#1Geçen hafta ajanslara bir haber düştü: Stockholm merkezli havayolu şirketi SAS (Scandinavian Airlines System -İskandinav Hava Yolları) tarafından kültürel etkileşime vurgu yapmak amacıyla hazırlanan reklam filmi, gelen tepkiler nedeniyle 15 saatin sonunda yayından kaldırıldı.
#BURSAOrta Avrupa'nın tarihi ve masalsı şehirlerinden biri olan Viyana, aynı zamanda Avusturya'nın başkenti. Dünyanın en yaşanabilir şehirleri listesinde ilk sıraları kimseye kaptırmayan Viyana'ya seyahat etmek için en uygun zamanlar ilkbahar ve yaz ayları. Karasal iklime sahip olan şehir, Noel zamanı ise karlar altında gösterişli bir güzelliğe bürünüyor. İşte Viyana gezi rehberi...
#Viyana Gezi RehberiAvusturya'nın en büyük ve en kalabalık şehri Viyana... Benim içinse Viyana, içinden müziğin geçtiği, sanatın her karesine dokunduğu bir şehir. Mozart, Beethoven, Brahms gibi pek çok değerli bestecinin yuvası olmuş bir kent. Özellikle bahar aylarında şehir bambaşka bir çehreye dönüşüyor. İşte size Viyana gezi rehberi...
#ViyanaHavayolları için ek gelir kalemleri can simidi haline geldi. 2007’de dünyada tüm şirketlerin koltuk seçmekten bilet değişimine, ekstra bagajdan kabin içi yiyecek-içecek satışına kadar gelirleri 2.4 milyar dolardı. Aradan geçen 8 yılda 23 kat arttı, 59.2 milyar dolara ulaştı.
#Uğur CebeciBeyaz et sektörüyle ilgili yayılan şehir efsaneleri çoğu zaman vatandaşların gündeminin ilk sıralarında yer alıyor. Çoğunlukla bilgi eksikliğinden ortaya çıkan bu tartışmalara sektörün en büyüklerinden Banvit'in Kurumsal İletişim ve Gelişim Müdürü İlgi Görener ile konuştuk. Banvit, yeni ürün konsepti olan yüzde 100 katkısız ürünlerle bu tartışmalara son vermeye kararlı görünüyor.
Geleneksel Türk mutfağının önemli yemeklerinden kebaplara alternatif bir tat var: Steak. Eskiden sadece yurt dışına çıkanların bildiği steak, hayvanın en değerli sırt kısmından çıkarılan etin özel olarak işlenip pişirilmesiyle hazırlanıyor. Bir süredir Türkiye’de de tanınıyor hatta ‘steakhouse’lara ilgi her gün artıyor. İşte jürimizin seçtiği Türkiye’nin en iyi 10 steakhouse’u