Joesthetics lakaplı Jo Lindner'ın 30 yaşında hayatını kaybetmesi, hayranlarını şoka uğrattı. Vücut geliştirme sporuna yönelik sosyal medya paylaşımları ile ünlenen Joesthetics lakaplı Jo Lindner, 30 yaşında hayatını kaybetti. Sosyal medyada yaklaşık 9 milyonluk takipçi kitlesine sahip olan Jo Lindner, vücut geliştirme sporuna yönelik öneriler ve beslenme programları gibi paylaşımlarda bulunuyordu. Peki, Joesthetics neden öldü? İşte, o konu hakkında detaylar
#JoestheticsDünya genelinde en sık görülen erkek kaynaklı cinsel işlev bozukluklarından biri olan sertleşme problemi ciddiye alınması gereken bir durumdur. Farklı sağlık sorunları neticesinde ortaya çıkabildiğinden sertleşme sorunu kronikleştiği takdirde problemin nedenlerinin anlaşılması adına sağlık kontrolleri ihmal edilmemelidir. Sertleşme probleminin oluşumuna yol açabilen ciddi sağlık sorunlarından biri de yüksek kolesteroldür. Bu haftaki köşe yazımda sertleşme sorunu ve yüksek kolesterol arasında bulunan bağlantı hakkında bilgi aktaracağım. Faydalı olması dileğiyle.
#Sertleşme SorunuCovid-19 virüsü 16 aydır bizimle ve uzun bayram tatili sonrası gittikçe artan vaka sayılarına bakılırsa kolay kolay gidecek gibi de görünmüyor. Salgınla mücadelede en etkili silahımız olan aşılama çalışmaları hızlandırıldı, aşıya ulaşmak artık her yaş grubu için çok kolay.
#Covid-19Her hastalıkta erken teşhisin çok önemli olduğunu belirten Dr. Mehmet Topçu, belli bir yaştan sonra 6 ayda bir kan testlerinin, iki yılda bir de görüntülü ‘MR’ çektirerek vücudun içinin kontrol edilmesinin gerektiğini söyledi: “İnsan vücudunun en zirvede olduğu yaş 27’dir ve o yaştan sonra vücudumuz eskimeye başlar. Saçlarımızın beyazlaması, yüzümüzün kırışması gibi akciğerimiz, karaciğerimiz, damarlarımız ve bütün vücudumuz eskimeye başlamaktadır. 50-60 yaşlarında beynimizin, boyun ve beyin damarlarının hangi halde olduğunu merak etmeliyiz. MR görüntülemeyle bunları kontrol ettirmeliyiz, gerekirse tedavisini yaptırmalıyız.”
#Dr. Mehmet TopçuUzun yıllar İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde görev yapan dahiliye uzmanı Dr. Şükrü Alper Aygen, Özel İzmir Gazi Hastanesi’ndeki yeni görevine başladı. Aygen, fark etmedi- ğimiz organ olarak nitelendirdiği endotel hakkında bilgiler verdi
#İzmirAnjiyo yıllar içirisinde teknik olarak gelişerek günümüzdeki halini aldı. Anjiyo kardiyovasküler ekip tarafından yapılmakta, ekip girişimsel kardiyolog, hemşire ve teknisyenlerden oluşmaktadır. Peki, anjiyo nedir? Anjiyo yapmak ne demek? İşte anjiyonun anlamıyla ilgili detaylı bilgi...
#Anjiyo Nedir?Kardiyoloji Uzmanı Doktor Hakan Erikçi, kalp krizinin kadınlarda farklı belirtiler gösterdiğine dikkat çekerek, "Kadınlarda aşırı halsizlik, baygınlık, bulantı hissi gibi belirtiler ortaya çıktığında kalp krizinden şüphelenmek, ihmal etmemek gerekir" dedi.
#Kalp KriziKış mevsiminde sevilerek tüketilen meyvelerin başında nar geliyor. İster ara öğünlerinizde sağlıklı bir alternatif olarak, ister salatalarınıza ayrı bir lezzet katmak için, isterseniz de bitki çaylarınızı daha şifalı hale getirmek için kullanabileceğiniz bu meyvenin birçok faydası bulunuyor. İşte narın saymakla bitmeyen faydaları...
#Kış MeyveleriTürk bilim insanlarının yaptığı yeni bir araştırma ağır metallerin de damar tıkanıklığında rolü bulunduğunu ortaya koydu. Araştırmada şah damarında tıkanıklığı bulunanların dokularında tıkanıklığı olmayanlara göre 1000 kat kadar fazla oranda 12 farklı ağır metal saptandı.
#GazetehaberleriBilkent Üniversitesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Ebru Erbay, dünyadaki ölümlerin baş sorumlusu damar sertliğini fareler üzerinde durdurduğu çalışmasıyla literatüre geçti. Erbay, faydalı olabileceğini ortaya koyduğu palmitoleik asitin zengin olduğu iğde için “Belki de Gılgamış Destanı’nda aranan ölümsüzlüğün sırrını taşıyan bitkidir” diyor.
#Damar SertleşmesiHipertansiyon yaygın ve karmaşık bir sağlık sorunu. Hal böyle olunca da kafa karıştıran sorular da yaşanan sorunlar da bitmek bilmiyor. Kimi ilaç kullanmaktan, kimi de bir gece ansızın gelebilecek bir kalp krizinden, felçten korkuyor. İsterseniz daha fazla uzatmadan sizden gelen soruların ilk 10’unu yanıtlamaya çalışalım. Buyurun...
#Osman MüftüoğluDamar tıkanıklığı sorunu yaşayan hastalar için yeni bir tedavi yöntemi geliştirildi. Mevcut tedavi yöntemleriyle 100 hastadan 2'sinin bacağının kesilmesi sonucu ortaya çıkarken damar içindeki kireçlerin temizlendiği aterektomi yöntemiyle uzuv kayıplarını en aza indirmek amaçlanıyor.
#Periferik Damar HastalığıBir dönem Hülya Koçyiğit, Filiz Akın ve Nilgün Atılgan gibi ünlü isimlerin kuaförlüğünü yapan 60 yaşındaki Bülent Yolal’ın, 3 yıl önce sigara yüzünden sol bacağı ile sağ ayağı kesildi. Buna rağmen tekerlekli sandalyede mesleğini sürdürmeye çalışan Yolal, yaşama azmiyle örnek oldu.