2020 yılında bu yana dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını, Rusya-Ukrayna savaşının başlamasıyla birlikte gündemden düşmüş olsa da koronayla ilgili devam eden araştırmalar virüsün tehlikesini gözler önüne seriyor. Koronanın nörolojik hastalıklara neden olduğu biliniyordu. Ancak son olarak Danimarkalı bilim insanlarının yaklaşık 1 milyon hasta üzerinde yaptığı uzun süreli inceleme virüsün gelecekte doğrudan Alzheimer veya Parkinson riskini artırdığını ortaya koydu. Aynı şekilde virüse yakalananlarda beyin kanaması riski de artıyor.
#Koronavirüs SalgınAlp Dağları kendi içinde üç kısma ayrılır: Batı, Orta ve Doğu Alpler. Batı Alp Sıradağlarında Maritime, Cotian, Dauphine, Graian ve Pennine Alpleri önemlilerindendir. Alplerdeki bitki örtüsü çok zengin ve çeşitlidir. İki bin yüz metrenin üstünde çiçek veren bitki çeşidine rastlanmıştır. Peki, Alp Dağları nerede? İşte Alp Dağları konumu hakkında bilgiler...
#Alp Dağları NeredeBu zamana kadar, dünya üzerinde yaşayan yaklaşık 3.500 çeşit yılan keşfedildi. Bu yılanların yaklaşık 70 tanesi zehirlidir. Zehirli yılanların %80'i ise Afrika ve Asya kıtasında yaşamaktadır. Dünyanın en zehirli yılanı hangisidir ve nerelerde yaşar? Sizin için dünyanın en zehirli yılanlarını özellikleri ile birlikte derledik.
Aksaray Üniversitesi Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Tolga Kankılıç, varlıkları küresel ölçekte tehdit oluşturmayan “çengel boynuzlu dağ keçisi”, “alageyik”, “mısır meyve yarasası”, “dağ ceylanı” gibi türlerin Türkiye’de bölgesel ölçekte yok olma tehdidi ile karşı karşıya olduğunu bildirdi.
İstanbul’un en önemli su kaynaklarından olan Terkos su havzası ve biyolojik çeşitliliği 10 önemli tehdit altında. Terkos su havzasını çevreleyen ormanlık sahalar, 2873 Sayılı Milli Parklar Kanunu çerçevesinde mutlak koruma statüsüne sahip değil, bu nedenle havzanın geleceği tehlikede.