Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın (YKS) ikinci oturumu olan Alan Yeterlilik Testleri (AYT) 9 Haziran’da düzenlendi. AYT’ye 2 milyon 19 bin 709 aday başvurdu. Tüm yurtta saat 10.15’te başlayan sınav, 180 dakika sürdü. AYT’de adaylara Türk dili ve edebiyatı ile sosyal bilimler 1 testinde 40, sosyal bilimler 2 testinde 40, matematik testinde 40, fen bilimleri testinde 40 olmak üzere toplam 160 soru soruldu. Uzmanlar bu yılki AYT sorularını şöyle değerlendirdi:
#Uzmanlar AYT Sorularını DeğerlendirdiYükseköğretim Kurumları Sınavı’nın (YKS) ilk oturumu olan Temel Yeterlilik Testi (TYT) 8 Haziran’da düzenlendi. TYT’ye 3 milyon 120 bin 878 aday başvurdu. Tüm yurtta saat 10.15’te başlayan sınav, 165 dakika sürdü. TYT’de adaylara 40 Türkçe, 40 matematik, 20 sosyal bilimler, 20 fen bilimleri sorusu soruldu. Uzmanlar bu yılki TYT sorularını şöyle değerlendirdi:
#TYTMilli Eğitim Bakanlığı'nca, tüm öğretim kademelerindeki zorunlu derslere ait "Türkiye Yüzyılı Maarif Model" kamuoyunun görüşüne sunuldu. Yeni müfredat taslağı için internet sitesi üzerinden bir hafta süresince görüş bildirilebilecek. Yeni müfredat, gelecek eğitim öğretim yılından itibaren okul öncesi, ilkokul birinci sınıf, ortaokul beşinci sınıf ve lise dokuzuncu sınıflarda kademeli şekilde uygulanmaya başlanacak.
#Milli Eğitim BakanlığıMilli Eğitim Bakanlığı'nca, tüm öğretim kademelerindeki zorunlu derslere ait "Türkiye Yüzyılı Maarif Model" kamuoyunun görüşüne sunuldu. Yeni müfredat taslağı için internet sitesi üzerinden bir hafta süresince görüş bildirilebilecek. Yeni müfredat, gelecek eğitim öğretim yılından itibaren okul öncesi, ilkokul birinci sınıf, ortaokul beşinci sınıf ve lise dokuzuncu sınıflarda kademeli şekilde uygulanmaya başlanacak.
#Milli Eğitim BakanlığıMilli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından ‘Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’ başlığıyla hazırlanan yeni müfredat taslağı, kamuoyunun görüşüne sunuldu. Yeni müfredat taslağı için MEB’in internet sitesi üzerinden bir hafta süresince görüş bildirilebilecek.
#MüfredatMilli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından ilk kez bu yıl uygulanan ‘dönem sonu faaliyet haftası’ okullarda renkli etkinliklerle geçiyor. Öğretmenler kermesten sosyal sorumluluğa birçok etkinlik düzenlerken, 19 Ocak Cuma günü karne almaya hazırlanan öğrenciler dönemin stresini atıyor. Hafta kapsamında bir okul ziyareti yapan Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin de öğrencilerle kelime oyunu oynadı. Okullarda şenlik gibi geçen son hafta uygulamasını inceledik.
#Milli Eğitim BakanlığıYükseköğretim Kurumları Sınavının (YKS) ilk oturumu Temel Yeterlilik Testi (TYT) bugün tamamlandı. Uzmanlara göre; sınavda analiz yapma, akıl yürütme, yorum yapma gibi beceriler gerektiren sorulara yer verildi. Genel olarak sınav müfredata uygun ve özenle hazırlanmış olarak yorumlandı.
#TYTCoğrafya dersi konularından biriside harita çizimi ve okunmasıdır. Haritalar çizildiği bölgede yer alan dağları, ovaları, nehirleri göstermektedir. Harita çiziminde ve haritanın okunmasında büyük rol oynayan gölgelendirme yöntemi nedir ve özellikleri nelerdir detayları ile derledik.
#EğitimDilimize Arapçadan geçmiş olan Materyal kelimesi meta sözcüğünden türetilmiştir. Meta, cansız varlık ve cisim anlamına gelirken, materyal de malzeme demektir. Bir işin yapılabilmesi için gerekli olan ekipmanlardan her birine materyal denir. Evrendeki ana cevherin madde olduğuna savunan felsefi disiplin ise materyalizm olarak adlandırılır. Materyal ne demek, TDK sözlük anlamı nedir detayları ile derledik.
#Ne DemekZihnimiz, etrafımızdaki dünyayı sürekli olarak yorumlama ihtiyacı duyar, olaylara anlam vermeye çalışır. Bazen dünyayı doğru bir şekilde görürüz – gerçekte olduğu gibi-fakat stres anlarında zihnimizin ürünleri olan sahip olduğumuz düşünceler, başımıza gelenleri gerçekçi bir resim ile çizemez. Örneğin, öncesinde yaptığınız bir hatayı hatırlamak, kendi kendinize “Hiçbir şeyi doğru yapamıyorum ve yapamayacağım!” demenize yani aşırı genelleme yapabilmenize sebep olur.
#2021 YKSCoğrafya Öğretmenliği bölümü üniversitelerde en çok tercih edilen bölümlerden biri olarak karşımıza çıkar. Bu yüzden Türkiye'de hemen hemen her üniversitede Coğrafya Öğretmenliği bölümü bulunmaktadır? Peki, Coğrafya öğretmenliği bölümü nedir, kaç yıllıktır ve bitirenler hangi meslekleri yapar? İşte merak edilen tüm soruların cevapları.
#Coğrafya Öğretmenliği Bölümü Nedir Ve Mezunu Ne İş Yapar?İngilizcede ''Lesson'' - ''Subject'' ve ''Lecture'' kelimeleri ''ders'' anlamına gelir. ''Class'' kelimesi ise hem sınıf hem de ders anlamında kullanılır. 5. sınıflar için School Subjects (Ders İsimleri) konusunu örnek kelimeler ve cümlelerle anlattık.
#5. Sınıf İngilizce School Subjects (Ders İsimleri) Konu AnlatımıYKS'nin ilk oturumu olan TYT'de adaylara toplam 120 soru yöneltildi ve 165 dakika süre verildi. Sınav sonrasında bazı adaylar Türkçe sorularının uzun olduğunu, bazıları ise matematikte zorlandıklarını söyleseler de genel görüş soruların kolay olduğu doğrultusundaydı. Peki eğitim uzmanları ne diyor. TYT'de sorulan 120 soruyu inceleyen eğitim uzmanlarının değerlendirmeleri şöyle:
#YksBursa’nın İnegöl ilçesinde bulunan Halil İnalcık Sosyal Bilimler Lisesi’nde öğrenciler, coğrafya dersi kapsamında okul bahçesine kurdukları seralarda ürün yetiştiriyor. Sınıftaki teorik derslerin dışında günlerini seralarda geçiren öğrenciler yaklaşık iki ay sonra ektikleri ürünlerin hasadını yapacak.
#OKULÇocukluk yıllarımın vazgeçilmez kahramanıydı Heidi. Aklımda ise hep bir kare kalmış nedense. Hadi kapatın gözlerinizi birlikte hayal edelim… Fonda bembeyaz karlı ve dik dağlar. Bu dağların önünde fıstık yeşili bir orman. Şekerimsi pembe bir etekten oluşan, üst kısmı kırmızı bir elbise, içinde sarı bir tişört. Kocaman bir gülücük ve gülümseyen zeytinimsi siyah gözler. Dağlardan çıplak ve minicik ayaklarıyla koşan mutlu bir kız. Açtım gözlerimi ve dedim ki kendime “Heidi bence bu dağlarda da koşmuş olmalı, bu kadar özgürce…” Özgürlüktü burada olmak, buranın havasını solumak. Burası gerçekten çok güzel bir ülke, evet evet anlata anlata bitiremeyeceğim bu ülke, küçük bir prenslik aslında. İspanya’nın kuzeyinde, Fransa’nın güneyinde ve Pirene Dağları’nda, denize kıyısı olmayan ve bir zamanlar kendini dünyadan soyutlamış olan Andorra…
#AndorraCoğrafya dersleri sağolsun 'Saros körfezi' adını duymayan yoktur ama coğrafya dersi alalı çok olanlar arasında hala bu körfez Marmara’da mı yoksa Ege’de mi emin olamayanların sayısı da maalesef bir o kadar çoktur. Öncelikle hatırlatalım: Saros körfezi, Ege Denizi’nin başlangıç noktasında yer alıyor. Güneyde Gelibolu yarımadası, kuzeyde Trakya arasına yerleşmiş, Çanakkale boğazına paralel uzanan, üçgen biçiminde bir körfez burası. Ama Saros, bize göre sadece bir körfez değil aynı zamanda eşsiz bir akvaryum!
#İbrice GezisiCoğrafya dersleri sağolsun 'Saros körfezi' adını duymayan yoktur ama coğrafya dersi alalı çok olanlar arasında hala bu körfez Marmara’da mı yoksa Ege’de mi emin olamayanların sayısı da maalesef bir o kadar çoktur. Öncelikle hatırlatalım: Saros körfezi, Ege Denizi’nin başlangıç noktasında yer alıyor. Güneyde Gelibolu yarımadası, kuzeyde Trakya arasına yerleşmiş, Çanakkale boğazına paralel uzanan, üçgen biçiminde bir körfez burası. Ama Saros, bize göre sadece bir körfez değil aynı zamanda eşsiz bir akvaryum!
#İbrice Gezisi