Beyaz akciğer sendromu, Çin ve ABD’den sonra Avrupa ülkelerinde de görülmeye başladı. Dünyada salgın paniğine neden olan hastalık, akciğerlerin ani bir şekilde iltihaplanması sonucu ortaya çıkıyor ve hayati organlara yeterli oksijen gitmemesine neden oluyor. Peki hastalık neden bir anda yayılmaya başladı? Nasıl önlemler alınmalı? Uzmanlarla mercek altına aldık.
#SağlıkSevgili okurlarım, çocuklarımıza nasıl bir dünya ve gelecek bırakacağız diye düşünürken; aslında belki sormamız gereken başka bir soru “Çocukları nasıl bu hale getirdik, çocukları ne kadar sağlıklı yetişkinler olarak bırakacağız?” olmalı.
#Enver HasanoğluPANDEMİNİN ilk günlerinden bu yana takip ettiğim bilim insanları vardı. Onlardan biri de Connecticut’daki Jackson Genomik Tıp Laboratuvarı’nda araştırmalarına devam eden ve Connecticut Üniversitesi’nde hocalık yapan Prof. Dr. Derya Unutmaz oldu.Derya hoca geçen gün Gazete Oksijen’de Ayşe Acar’ın sorularını yanıtladı.
#1Covid-19 pandemisi her yaştan ve her kesimden birey üzerinde olumsuz fiziksel ve ruhsal etkilere sebep oldu. Çoğunlukla yetişkin ve ileri yaştaki bireylerde görülen pandemi, çocuk ve ergenlerde de ortaya çıkabiliyor. Covid-19 testi pozitif çıkan ve karantinaya alınan çocuklarda en fazla kaygı, çaresizlik ve korku duygularının görülebileceğini belirten uzmanlar, ailelere çocukları ile konuşurken doğru bilgilendirme yapmalarını, dürüst ve net olmalarını öneriyor.
#COVID-19KORONAVİRÜS damlacık yolu ile bulaşırken Türkiye genelinde yasaklar hafifletilmeye başladı. Bu süreçte ağız ve diş sağlığının daha önem kazandığını belirten Dr. Öğr. Üyesi Selin Gaş geleneksel aile yemeklerinde virüsün daha kolay taşınabileceğini söyledi. Dr. Gas, “Bu nedenle, herkesin diş fırçalama, diş ipi kullanma ve dil temizliğine ek olarak ağız gargarası kullanmaya özen göstermesi gerek” dedi.
#Beykent Üniversitesi Diş Hekimliği FakültesiSağlık Bakanlığı, "Bu yıl ülkemizde, tamamı İstanbul Avcılar'da ve temmuz ayında olmak üzere 4 vaka tespit edilmiştir. Aynı bölgeden 3 şüpheli numunenin daha referans laboratuvarımıza gönderileceği bildirilmiştir. Bölgede hastalığın kontrolüne yönelik olarak İstanbul İl Sağlık Müdürlüğümüz tarafından yerel yönetimler ve ilgili kurumlarla iş birliği içinde gerekli koruma tedbirleri alınmıştır" açıklamasında bulundu.
#Batı Nil VirüsüTRT 1 canlı yayın akışı içerisinde hangi programların yer aldığı, birçok vatandaşın internet üzerinden merak ettiği konular arasında yer alıyor. 9 Haziran canlı yayın akışı içerisinde futbol müsabakaları ile dikkatleri üzerine çeken TRT 1, gün içerisinde ise diziler ve haber programlarına akışında yer veriyor. 9 Haziran TRT 1 canlı yayın akışı ve detaylı bilgiler
#TrtMalatya’da yaşayan 12 yaşındaki Hemofili A Faktör VIII hastası Abdülvahid Şimşek, hastalığının tedavisi için yurt dışından gelecek ilacı bekliyor. 18 aydır gelmeyen ilacının getirilmesi konusunda yardım isteyen çocuk, tedavi olmazsa kolunu ve bacağını kaybetme tehlikesi ile karşı karşıya kalabilir.
#Hemofili A Faktör VIIIİstanbul Sultangazi’de taşocağı isyanı yıllardır sürüyor. 16 taşocağının olduğu ilçede nefes almak imkânsız. Çocuklar ocaklara komşu okullarda okuyor. Yaşı küçüklerin çoğu astım hastası. Yaşlılar, engelliler toz yüzünden camı kapıyı açmadan evin içinde yaşıyor. Bölge sakinleri şikâyetlere rağmen hiçbir şeyin değişmediğini söylüyor.
#Taş OcaklarıHürriyet Ankara’nın “Ankademi: Şehir ve Üniversite” projesi kapsamında Hürriyet Ankara Haber Koordinatörü Deniz Gürel ve Doç. Dr. Zafer Savaş Şahin, Ankara Üniversitesi’nden sonra Hacettepe Üniversitesi’ne konuk oldu. H.Ü Rektörü Prof. Dr. Haluk Özen, “Öğretim üyesinin, öğrenci temsilcisinin her konuyu rahatlıkla konuşabildiği Ankademi projesindeki bu iklime Türkiye’nin ihtiyacı var” dedi.
#AnkademiTüm dünyada önemli sayıda ölüme ve ekonomik kayıplara neden olan grip virüsleri, etkili kar yağışları ve dondurucu soğuklar yaşadığımız şu günlerde yine ortalıkta dolaşmaya başladı. Hayatı olumsuz etkileyen kötü hava koşullarında gribe yakalanmamak için yapılması gerekenleri sizler için araştırdık. Grip belirtileri nelerdir? Grip nasıl bulaşır? Grip en çabuk nasıl geçer? Grip çeşitleri nelerdir? Grip aşısı nedir? Grip aşısı kimlerde uygulanmaz? sorularının cevaplarını bulmaya çalıştık. İşte grip hakkında merak ettikleriniz…
#Grip