çocuk hastalığı haberleri sayfasında çocuk hastalığı hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 8024 çocuk hastalığı haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Önceki yıllarda yapılan araştırmalar, dar gelirli yetişkinlerin orta ve üst gelir grubuna göre daha fazla hastalandığını ortaya koymuştu. Almanya’da yapılan yeni bir araştırmaya göre, sosyal açıdan dezavantajlı koşullardaki ailelerin çocuklarının da koronavirüs nedeniyle daha fazla hastaneye gitmek zorunda oldukları ortaya çıktı.
#AlmanyaBöbrek taşları daha çok erişkin hastalığı gibi algılanmasına rağmen, bebeklik dönemi dahil tüm çocukluk yaş grubunda rastlanan ve görülme sıklığı giderek artan bir hastalıktır. Bebek ve çocukların yaşam kalitesini düşüren ve önlem alınmaması halinde ciddi ve geri dönüşümsüz böbrek bozukluklarına yol açabilen bu sorun için ebeveynlerin uyanık olması gerekiyor.
#Çocuklarda Böbrek TaşıGeçen hafta İngiltere’de yoğun bakımlara şok tablosuyla getirilen Kovid-19 pozitif çocukların sayısındaki artış nedeniyle Kawasaki hastalığı dünya gündemine oturdu. Koronavirüsün çocuklarda bir tür ateşli bağışıklık sistemi hastalığını tetiklediği ve bunun da Kawasaki hastalığı olduğu yönündeki tartışmaların ardından bu hastalık konusunda dünyanın sayılı isimlerinden Kaliforniya Üniversitesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları ve İmmünoloji Başkanı Prof. Dr. Moşe Arditi, Demirören Haber Ajansı’na önemli açıklamalarda bulundu.
#Kawasaki Hastalığı NedirKışın çocukları sıkça hasta olan anne babalar yaz aylarının gelmesini iple çeker. Ancak sanılanın aksine yaz ayları, çok da masum değil. Temiz olmayan yerde yenen yemekler, kirli olan sularda yüzmek ya da sağlıklı olmayan dondurmalar, çocuklarda hastalıklara neden olabilir.
#Çocuk HastalığıKışın olduğu gibi yazın da çocuklar birçok hastalıkla karşı karşıya kalıyor. Ortak kullanım alanlarında geçen sürenin artması, havuz ve denize giren çocukların belli hijyen kurallarını yerine getirmemesiyle hastalıklar da kendini göstermeye başlıyor.
#Çocuk HastalığıÇocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Kıvanç Çelikkalkan, el, ayak, ağız hastalığı (EAAH) hakkında açıklamalarda bulundu. Dr. Öğr. Üyesi Çelikkalkan, bu hastalığın genellikle çocukları etkilediğini, ancak yetişkinlerde de görülebileceğini belirtti.
#SağlıkSanofi Avrasya Bölgesi, İlaç Medikal Direktörü & Ülke Medikal Lideri Dr. Nurdan Bulur ile Sanofi’nin immünoloji alanındaki çalışmaları ve 14 Eylül Atopik Dermatit Günü’ne özel bir sohbet gerçekleştirdik.
#Sponsorlu İçerikLenfositin vücutta savunma mekanizmasıdır. Genellikle pek çok kişi tarafından bilinmemektedir. Yapılan kan sayımında bu hücrelerin düzeyi sağlık açısından çok önemlidir. Peki Lenfosit (LHM, LHMph) nedir? Lenfosit değeri kaç olmalıdır? Düşüklüğü ile yüksekliği nedenleri ve belirtileri nelerdir? Sizlere Lenfosit hakkında merak edilenleri detaylı bir şekilde açıkladık.
#SağlıkÇocuklarda yaygın olarak görülmeye başlanan grip vakaları okulları da harekete geçirdi. Birçok okul velilere çocukların okula maske takarak gelmesi konusunda mesaj gönderiyor. Bunun yanı sıra mesajlarda, ‘Hastalık belirtisi gösteren çocukları okula göndermeyin’ uyarısı da yer alıyor. Uzmanlar, yaşanan grip salgını için okulların aldığı önlem ve uyarıların yerinde olduğunu vurguluyor.
#MaskeÖnceki yıllarda yapılan araştırmalar, dar gelirli yetişkinlerin orta ve üst gelir grubuna göre daha fazla hastalandığını ortaya koymuştu. Almanya’da yapılan yeni bir araştırmaya göre, sosyal açıdan dezavantajlı koşullardaki ailelerin çocuklarının da koronavirüs nedeniyle daha fazla hastaneye gitmek zorunda oldukları ortaya çıktı.
#Almanyaİngilizcede İllness ve Sickness kelimeleri ''Hastalık'' anlamına gelir. Hasta manasında kullanılan sözcükler ise şunlardır: İll, Patient ve Sick. Hastalıklar kendi içerisinde birçok türe ayrılır. Örneğin: Heart Diseases / Cardiac Diseases, Kalp Hastalıkları demektir. İngilizce hastalıkların isimleri nelerdir, yazılışı ve telaffuzu nasıl? Örnek cümleler ile birlikte detaylı bir şekilde derledik.
#İngilizce Hastalıkların İsimleri Yazılışı Ve TelaffuzuBazı çocuklar koronavirüsü hafif belirtilerle geçirirken, bazıları hiç belirti göstermeden hastalığı atlatabiliyor. Uzmanlar, koronavirüse maruz kalan çocukların "MIS-C" yani multisisteminflamatuar sendrom hastalığına yakalanabileceği konusunda uyarılarda bulundu. Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Manolya Kara, "Koronavirüs geçirdikten yaklaşık 4-6 hafta sonra ortaya çıkan farklı bir klinik tablo mevcut. Mide bulantısı, kusma, ishal, şiddetli karın ağrısı gibi bağırsak tutulum bulguları görülebiliyor. Bu hastalık korkutucu ve ölümcül sonuçlar doğurabildiğinden bizim için önemli" dedi.
#MIS-CBöbrek taşları daha çok erişkin hastalığı gibi algılanmasına rağmen, bebeklik dönemi dahil tüm çocukluk yaş grubunda rastlanan ve görülme sıklığı giderek artan bir hastalıktır. Bebek ve çocukların yaşam kalitesini düşüren ve önlem alınmaması halinde ciddi ve geri dönüşümsüz böbrek bozukluklarına yol açabilen bu sorun için ebeveynlerin uyanık olması gerekiyor.
#Çocuklarda Böbrek TaşıSağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Hasan Tezer, çocuklarda değişik cilt bulgularının da görüldüğünü söyleyerek, "Özellikle baş parmakta kızarıklık, şişlik gibi bulgularla değişik cilt bulguları ile gelebileceklerini de aklımızda tutmamız gerekiyor'' dedi.
#KoronavirusHem eşey (üreme) hem vücut hücrelerinde gözlemlenen kalıcı değişimlere mutasyon adı verilir. Mutasyona sentetik maddeler ve radyasyon gibi dış etkenler neden olmaktadır. 8. sınıflar için mutasyon ve modifikasyon konusunu ayrıntılı bir şekilde anlattık.
#8. Sınıf Fen Bilimleri Mutasyon Ve Modifikasyon Konu AnlatımıGeçen hafta İngiltere’de yoğun bakımlara şok tablosuyla getirilen Kovid-19 pozitif çocukların sayısındaki artış nedeniyle Kawasaki hastalığı dünya gündemine oturdu. Koronavirüsün çocuklarda bir tür ateşli bağışıklık sistemi hastalığını tetiklediği ve bunun da Kawasaki hastalığı olduğu yönündeki tartışmaların ardından bu hastalık konusunda dünyanın sayılı isimlerinden Kaliforniya Üniversitesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları ve İmmünoloji Başkanı Prof. Dr. Moşe Arditi, Demirören Haber Ajansı’na önemli açıklamalarda bulundu.
#Kawasaki Hastalığı NedirKışın çocukları sıkça hasta olan anne babalar yaz aylarının gelmesini iple çeker. Ancak sanılanın aksine yaz ayları, çok da masum değil. Temiz olmayan yerde yenen yemekler, kirli olan sularda yüzmek ya da sağlıklı olmayan dondurmalar, çocuklarda hastalıklara neden olabilir.
#Çocuk HastalığıYetişkinlere oranla daha zayıf olan savunma mekanizmaları ve hassas bedenleriyle çocukların en sık yakalandığı bulaşıcı hastalıkların başında ise suçiçeği geliyor. Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Mehmet Ali Talay, suçiçeği ile bilinmesi gerekenleri anlatıyor.
#Çocuk SağlığıKışın olduğu gibi yazın da çocuklar birçok hastalıkla karşı karşıya kalıyor. Ortak kullanım alanlarında geçen sürenin artması, havuz ve denize giren çocukların belli hijyen kurallarını yerine getirmemesiyle hastalıklar da kendini göstermeye başlıyor.
#Çocuk HastalığıParlak kırmızı yanaklar hastalığın ilk belirtisidir. Pediatride numaralandırılmış iki hastalıktan biri olan 5. hastalığın etkeni parvovirusb19 ‘dur. 5-15 yaşları arasındaki (okul yaşları) çocuklarda sık daha çok görülürler. Hafif bir virus hastalığıdır. En çok kış ve baharda görülür.
#Beşinci HastalıkEnfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Dr. Adnan Gülsoy, domuz gribinin dünyada ve Türkiye'de zaman zaman yaygınlaştığını belirtirken, "Tşıyan insanların öksürük ve hapşırıkla, ağzından çıktığı tükürük ve salya damlacıkları ile bulaşıyor. insanlar öksürüp, hapşırırken ağızlarına mutlaka kağıt mendil veya kağıt havlu kapatmalı. Öksürük biter bitmez ağıza gelen kısmı elleriyle dokunmadan çöpe atmaları gerekiyor" dedi.