Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Ayşe Rodopman Arman, çocukların akıllı cihazlarda her geçen gün daha fazla vakit geçirmesiyle ilgili anne ve babalara önemli tavsiye ve uyarılarda bulundu. Dijital bakıcılığın önüne geçilmesi gerektiğine dikkat çeken ve çocukların akıllı cihaz kullanımı konusunda “Yasaklar, tam tersine çekici hale gelebilir” diyen Arman, bu nedenle çocuklara özel olarak geliştirilmiş arayüz uygulamaların kullanılmasının büyük önem taşıdığını söyledi. İşte her ebeveynin bilmesi ve uygulaması gereken birbirinden önemli tavsiyeler…
#SamsungŞüphesiz, internet, annelerin hayatını kolaylaştıran ve neredeyse her ihtiyacına cevap verip, imdadına yetişen bir araç haline geldi. Anneler, yemek tariflerinden el becerilerine, DIY etkinliklerinden sosyalleşmeye, eğitimden iş yaşamına, alışverişe ve çevrim içi oyunlara kadar pek çok alanda aktif yer almaktalar.
#Tech-Savvy AnnelerKarantina süreci ile birlikte bütün aile bireylerinin evde olması ve evdeki yardımcı ablaların da olmayışı evde iş bölümünün önemini, küçük çocuk için bakım, yemek, temizlik, akademik olarak tekrarlar, disiplin oluşturma gibi kavramlarla göstermektedir. Şu an çalışamadığımız için evdeyiz ve ailedeki sorumlulukların tekrar düzenlenmesi elzem olan bir süreçteyiz.
#ÇocukÇocuklar artık dijital bir dünyaya doğuyor. Bu âlemin tuzaklarla dolu olduğu da bir gerçek. Peki denge nasıl bulunacak? MEB ve Google’ın öğretmenler için başlattığı proje vesilesiyle okullardaki duruma baktık. Evde yapılacaklar için hayati önerileri de uzmanlardan dinledik.
#ÇocukSosyal İletişim Uzmanı Doç. Dr. Levent Eraslan ve Edirne Emniyet Müdürü Ali Kemal Kurt, aileleri sanal ortamdaki tehlikelere karşı dikkatli olmaya çağırarak, ebeveynlerden çocuklarının internette ve sosyal medyada neler yaptıklarını iyi takip etmelerini önerdi.
#İnternetAkıllı telefon, hayatımıza gireli çok uzun zaman olmasa da, kısa sürede günlük hayatımızın vazgeçilmesi zor bir parçası haline geldi. Haberleşme, sosyalleşme, gündemi takip etme gibi faydalarının yanı sıra fazla ve yanlış kullanımının da zararları olduğu şüphe götürmez bir gerçek. Anne-babalar olarak bizler de kendi cep telefonu kullanımımız konusunda dikkatli olmaya çalışırken, çocuklarımız kendi cep telefonlarını istediğinde buna hazır olup olmadıklarına karar vermekte zorlanmamız son derece normaldir.
#Cep TelefonuÖnce bilgisayarlar hayatımızı kapladı sonra tabletler, cep telefonları hatta akıllı gözlükler ve saatler. Her şey elektronik, her şey bilgisayarlı. Çocuklar neredeyse elektronik cihazlar ile bir uzuvları gibi görecek kadar çok meşgul oluyorlar. Bir yandan çocukların gelişimini etkilediği, hatta nörolojik rahatsızlıkları bile tetiklediği söylenirken, diğer taraftan teknolojiden uzak tutmanın da zararlı olabileceği söyleniyor.
#TeknolojiÇocukların ve gençlerin teknolojide kullanıcı olmaktan bir adım öteye geçmesi, ‘üretici’ olmayı öğrenmesi ve ebeveynlerin bu konuda bilgilendirilmesi amacıyla, Bilişim Zirvesi tarafından 23-24 Mayıs tarihlerinde Kadir Has Üniversitesi Cibali Kampüsü’nde, Türkiye’de bir ilk olarak çocuklar için bilişim zirvesi gerçekleştirecek.
#Kadir Has ÜniversitesiABD'de Demokrat Partinin başkan adaylığını garantileyen Barack Obama, “çağa uygun, genç ve modern lider” görüntüsünü vurgulamak amacıyla e-posta ve SMS mesajıyla, seçmenlerine kasım ayındaki başkanlık seçiminde yardımcısı olarak kimi seçeceğini duyurmaya hazırlanıyor.