Ordu Ticaret ve Sanayi Odası’nın (OTSO) ‘İş’de Kadınlar’ projesi kapsamında Brüksel’e gelen bir grup kadın, Çikolata Müzesi’ni ziyaret etti. Proje kapsamında daha önce teorik eğitim alan kursiyer kadınların bir bölümü, Brüksel’de butik çikolata üretimine yönelik uygulama örneklerini izleme ve gözlem faaliyetlerine katıldı.
#BrükselPaskalya Tatili’nde yolunuz Londra’ya düşerse, bayram kutlamaları çerçevesinde düzenlenen birbirinden eğlenceli aktivitelerle unutulmaz zamanlar geçirebilirsiniz. Londra’nın göz alıcı mekanlarında düzenlenen yumurta avlarından özel gösterilere, sergilerden fuarlara, dopdolu bir tatil yapma imkanı bulabilir; İngilizlerin dört günlük çikolata ziyafetlerine ortak olarak, ülkenin en lezzetli çikolatalarından tadabilirsiniz.
#SeyahatNew York’taki Doğal Tarih Müzesi’nde çikolatanın tarihini anlatan bir sergi açılıyor. Mayalar tarafından geliştirilen ilk çikolatanın Kristof Kolomb tarafından keşfinden günümüze, dünyanın en sevilen yiyeceğinin anlatılacağı sergide çikolatadan yapılmış bir Maya piramiti ve çikolatadan heykeller de yer alacak.
Esenyurt’ta özel çikolata üretim yerlerinde yer alan Pelit Çikolata Müzesi özellikle dünya çapında oldukça dikkat çeken efsanevi çikolatalar yapmaktadır. Baş yapıtları yapan, masal kahramanları üreten ve ünlü kişilerin heykellerini çikolata şeklinde yapan Pelit Çikolata Müzesi kişilerin severek gezebileceği oldukça lezzetli bir yer. Sizler için Pelit Çikolata Müzesi hakkında bütün bilgileri detaylı bir şekilde derledik.
#Çikolata MüzesiÇizme’nin şimdiye kadar kendi halinde yaşayan bölgesi Puglia’nin vaatleri ortada: Makul fiyatlar, samimiyet, sade ve saf lezzetler, harika kumsallar ve deniz… Puglia kendini saklı tutmayı başarmış bir yıldız. Çok sevdiğim bu bölgeye bu kez dünyaca ünlü Altamura ekmeğinin peşinden gittim.
#SeyahatBirçok bitter çikolata çeşidi halihazırda hayvansal ürün içermiyor zaten ama artık çoğu markanın yüzde 100 bitkisel içerikle üretime yöneldiğini de görüyoruz. Pratik ve eğlenceli tariflerle evde kendi vegan çikolatalarımızı hazırlayabilir, damak zevkimize göre çeşitlendirebiliriz.
#VeganTarihi binlerce yıl öncesine dayanan çikolatanın bitter hali, sadece lezzet ve mutluluk değil sağlık da dağıtıyor. Girdiği her tatlıda fark yaratan bitter çikolatanın faydaları da saymakla bitmiyor. 10 Ocak Bitter Çikolata Günü’ne özel birbirinden lezzetli tatlı tarifleri....
#Bitter ÇikolataSütlü, beyaz, ruby ve bitter...Çoğu zaman günah keçisi olarak gördüğümüz ve yemekten kaçındığımız çikolata, aslında düşündüğümüz gibi zararlı olmayabilir mi? Mesela diyet ve beslenme uzmanı Elif Nida Zafer “Mutluluk hormonunu harekete geçirip depresyonu önlüyor” diyor. Yarın Bitter Çikolata Günü. Bu vesileyle uzmanların görüşlerine başvurduk, ünlü şeflerden farklı tarifler topladık. Çikolatanın en sağlıklı çeşidi ‘bitter’in cildimize faydalarını da unutmayıp bakım kürü tarifleri de verdik.
#GazetehaberleriÇikolatayı sevmeyen var mı? Olduğunu zannetmiyoruz. Üstelik bu dünyanın her yerinde geçerli bir durum. O kadar ki çikolatanın Avrupa'ya ilk geliş tarihi olan 7 Temmuz, Dünya Çikolata Günü olarak kutlanıyor. Biz de bu güne özel nefis çikolatalı tariflerimizden derledik. İşte çıtır lokmadan kurabiyeye birbirinden keyifli çikolatalı tatlı tarifleri...
#ÇikolataSosyal medyada toplam 1.5 milyon takipçisi olan ‘Gıda Dedektifi’ Musa Özsoy, ‘Ne Yediğinizi Biliyor Musunuz?’ adlı kitabını çıkardı. Özsoy, “Limonata diye bildiğimiz ürünün yasal ismi gazsız limonlu içecek. Dondurma diye aldığımız ürün de aslında sütlü buz” diyor.
#YEMEKimsenin karşı koyamadığı çikolata, kokusu ve tadıyla her yaştan pek çok kişinin vazgeçilmezi. Kimimiz soğuk kış günlerinde sıcak çikolata yudumlamaktan, kimimiz de çeşit çeşit çikolata kalıplarını kıtır kıtır yemekten büyük zevk alıyor. Kısaca, çikolata hepimiz için bir mutluluk... Peki, hiçbir zaman yemekten bıkmayacağımız çikolatayla nasıl tanışıldı? Gelin birlikte keşfedelim...
#ÇikolataHafta başında şef Jale Balcı organizasyonuyla zeytinyağı uzmanı Birsen Can Pehlivan, zeytinyağı üreticisi Kübra Güler ve artisanal ekmekçi Serpil Onaran’la bir araya geldik. Hem bilgilendik, hem de sağlıklı ürünlerle lezzetli bir gece yaşadık. Bugün her biri işini tutkuyla yapan bu dört kadından söz etmek istiyorum. Önce, 25 yıllık meslek yaşamının son 20 yılında sadece zeytinyağı üzerine çalışan Birsen Can Pehlivan.
#Müge Akgün